Behöver du ett antivirusprogram på en Android-smartphone? detta är svaret!

Android är ett av de mest populära operativsystemen i världen. Naturligtvis är säkerhetsfrågan från en virusattack ett stort problem. Så behöver du en Android-smartphone som du använder för att ha en antivirusapplikation i den?

Baserat på data, Android det har till och med blivit ett populärt operativsystem, som nästan 80 procent används på smartphones som ägs av indonesiska användare. Så det är inte förvånande också om frågan om datasäkerhet ofta är ett stort problem.

Många tror att en lösning på detta problem är av installera ett antivirusprogram. Är det här verkligen användbart?

  • Hur man skapar ett datorförstörande virus på bara 1 minut!
  • 5 farliga virus / skadlig programvara sprids via WhatsApp
  • Akta dig, dessa 4 dödliga främmande virus finns på jorden!

Bör Android Smartphone använda antivirusprogram?

Den här frågan kan ringa ut för vissa Android-användare. Det är till och med möjligt, när du först använder en Android-smartphone är det första programmet som måste installeras antivirusprogram, som Kaspersky, AVG, Norton och så vidare, eller hur?

Fotokälla: techviral.net

Faktum är att användningen av ett antivirusprogram på Android inte fungerar helt avvärja virus du vet. Eller det kan till och med sägas vara värdelöst alls, varför?

Rapportering från Quora, Siddharth Shankar a Ingenjör för cybersäkerhet hävdar att Android är det säkraste operativsystemet, eftersom det har en bas Linux-kärna som har en speciell modul som heter Säkerhetsförbättrad Linux (SELinux).

Fotokälla: addictivetips.com

Plus nästan alla Android-applikationer är utvecklade med JAVA-programmeringsspråket, vilket är det säkraste eftersom det går djupt JAVA Virtual Machine (JVM) som isolerar den körande applikationen med metoden Sandlåda.

VISA ARTIKLAR

Inte ett virus! Android-skadlig kod att se upp för

Shankar förklarade också att Android-användare borde istället var försiktig med Android-skadlig kod snarare än ett virus. Detta beror på att skadlig kod är i form av en skadlig kod som är utformad för att skada enheten som används.

Fotokälla: wccftech.com

Börjar från att stjäla personuppgifter, lösenord, kontonummer eller spårningsplatser utan användarens vetskap. Nu för att vara medveten om denna Android-skadlig kod finns det några förebyggande steg som kan göras, inklusive:

  • Installera inte applikationer som ligger utanför den officiella tjänsten, nämligen Google Play Butik,
  • Alltid var uppmärksam lov begärts av applikationen innan du installerar på en smartphone,
  • Få inte tillgång pornografiska webbplatseroch
  • Klicka inte på misstänkt länk, till exempel kampanjer på WhatsApp eller i e-post.

Nu är det svaret på frågan, om du behöver installera ett antivirusprogram på en Android-smartphone. För dig som fortfarande är orolig kan du använda ett Android-antivirusprogram som en smartphone-supportapplikation killar.

Allt tillbaka till ditt val, OK!

Läs också artiklar om Virus eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found