Är du säker på att VPN-tjänsten du använder är säker? kolla här!

En VPN bör tillåta dig att göra alla aktiviteter på internet via en säker linje så att integriteten bibehålls. Men är du säker på att VPN-tjänsten du använder är säker? Kolla in det här!

Använda sig av VPN (virtuellt privat nätverk) är ett sätt att se till att all din surftrafik på internet är säker och krypterad.

Det spelar ingen roll vad din enhet är ansluten till offentlig WiFi eller vilka webbplatser du öppnar. En VPN bör tillåta dig att göra alla aktiviteter på internet via en säker linje så att integritet upprätthålls.

  • 7 Internetteknikbrott och hur man förhindrar dem
  • Hur man påskyndar Android & PC Internetanslutning Auto fortkörning!
  • 10+ GRATIS saker på internet du måste prova!

Är du säker på att VPN-tjänsten du använder fungerar korrekt?

Men om VPN inte konfigurerad korrekt kommer det förmodligen inte att fungera säkert. Men hur vet du om VPN gör sitt jobb? Citat från PC World, så här kontrollerar du det.

Så här kontrollerar du det!

Fotokälla: Foto: Moaa.org

Internetnätverket är mycket brett. Du kan hitta nästan vad som helst i den, inklusive de med skadlig avsikt, även yrkesbrottslingar.

Om du inte är vaken kan du bli offer när som helst. Därför måste du använda en VPN, varav en är att säkra IP eller Internetprotokolladress.

Ett enkelt sätt att kontrollera om en VPN fungerar eller inte, du kan besöka IPLeak.net-webbplatsen. Denna webbplats kontrollerar din IP-adress och annan information inklusive WebRTC, DNS, torrenting och geolocation. Om det fortfarande visar din dators standard-IP och din plats betyder det att VPN inte fungerar.

Vad är IP?

IP- eller Internetprotokolladress är en rad med binära tal mellan 32 bitar och 128 bitar som används som identifieringsadress för varje dator värden i ett Internet-nätverk runt om i världen.

Med andra ord är IP identitet dig när du strövar i cyberspace. Genom IP-adress känns du igen i cyberspace. Men den här IP-adressen är inte något statiskt. Det betyder att det kan ändras varje gång enheten kopplas bort från internetservern.

Det finns flera viktiga skäl att använda en VPN och dölja din IP-adress när du surfar på internet. Några av dem är som följer:

  • dölj geografisk plats,

  • förhindra webbspårning,

  • undvik att lämna digitala spår,

  • och för att öppna blockerade webbplatser.

Tja, om du är ensam? Har du gjort tipsen ovan så att du kan surfa säkert på internet? Dela med sig ja din åsikt!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found