Se upp! Dessa sex tekniker används av hackare för att hacka webbplatser på nätet

Är du nyfiken på hur hackare hackar eller vanärar webbplatser? Oroa dig inte, ApkVenue kommer att förklara alla metoder som hackare vanligtvis använder för att bryta in på webbplatser eller database_web.

Nyligen kom nyheter om hackingen av Telkomsel-webbplatsen och Indosat som gjorde en scen. Detta fenomen lägger också till listan över operatörswebbplatser som har blivit offer för okunnighet hackare. Fallet som drabbade de två operatörsplatserna igår nämns vanligtvis avlägsnande, det vill säga endast hackare ändra förstasidan på webbplatsen utan att förstöra systemet, ändå är åtgärden fortfarande inte berättigad eftersom den gjordes utan ägarens samtycke.

Du kanske undrar hur hackare gör det dataintrång eller avlägsna hemsida? Oroa dig inte, kommer Jaka att förklara alla metoder vilka hackare brukar använda för att bryta sig in på webbplatser eller databas webben.

  • Inse inte att vara en hacker om du inte känner till dessa tio termer
  • Vad är innehållet i Mr. Hacker's bag. Elliot Aldersons robot? Här är listan!
  • 7 sätt att bli en riktig datorhacker

SE UPP! Dessa sex tekniker används av hackare för att hacka webbplatser på nätet

Vilka är de grundläggande sakerna som hackare borde veta innan de hackar en webbplats?

Innan du blev professionell hackarenaturligtvis finns det flera processer som måste passeras, från noll till den svåraste nivån. Även om detta bara är valfritt, är det åtminstone de grundläggande färdigheterna om du tänker bli en hacker måste behärskas. Vad är några av dem?

  • Det grundläggande HTML, SQL, PHP
  • Grundläggande kunskap om Javascript
  • Grundläggande kunskap om hur servern fungerar
  • Och viktigast av allt måste du lära dig hur eliminera spår när du har åtkomst till ett system. Om denna triviala fråga ignoreras, är det lika med självmord.

De två första punkterna ovan kan du lära dig genom webbplatser på internet. Populära webbplatser som många besöker för att lära sig grunderna i HTML, SQL, PHP och Javascript kan gå igenom sidorna //www.w3schools.com/

Metoder för webbplatshackning

Tekniskt sett åtminstone det finns 6 metoder för att hacka eller skämma bort en webbplats. Vilka är metoderna? Kom igen, se följande beskrivning.

1. SQL-injektion

Innan vi går vidare, låt oss bekanta oss med den här tidigare metoden, så vad är det? SQL-injektion? SQL Injection är en teknik som används för attackera webbplatser. Genom att göra SQL-injektion kan hackare göra logga in till webben utan att behöva ha ett konto.

Med denna metod kan hackare få tillgång till hela webbsystemet som att ändra, radera, lägga till nya data, och ännu värre, nämligen radera hela innehållet på webbplatsen.

Här är några verktyg som används för att förenkla utövandet av SQL Injection i dess tillämpning i hackingvärlden:

  • BSQL Hacker
  • Mullvaden
  • Myrkott
  • SQLMap
  • Havij
  • SQLi-lavemang
  • SQL Ninja
  • SQL Sus
  • Säker SQL-injektor
  • SQL Poizon

2. Skript på flera platser

Cross Site Scripting eller XSS är en attack som använder en kodinjektionsmetod. XSS-metoden betyder hackare ange skadlig data in på en webbplats, att skadlig data får appen att göra något den inte var avsedd att göra.

För att uttrycka det enkelt, infogar en angripare HTML-kod eller viss skadlig kod på en webbplats, målet är som om attacken kom från webben som nås de. Med denna metod kan hackare göra gå förbi säkerhet från klientsidan och få sedan känslig information.

Några av de webbplatser som i allmänhet är utsatta för XSS-attacker är:

  • Sökmotor
  • Inloggningsformulär
  • Kommentar kolumn

3. Fjärrfil inkludering

Denna metod hänvisas ofta också till RFI, nämligen hackningsmetoden som används för utnyttja systemet. RFI-metoden är ett sätt att göra penetration av webbsystem förutom att använda SQL-injektion. Hur RFI fungerar är att utnyttja luckorna på webbplatsen med infoga filer utanför webben som sedan körs av servern.

Saker som hackare kan göra med RFI-metoden är följande:

  • Kodkörning på webbservern
  • Körning av klientsidan, till exempel Javascript, vilket kan leda till en annan attack
  • Cross site scripting (XSS)
  • Denial of Service (DoS)
  • Datastöld och manipulation

4. Lokal fil inkludering

Lokal filinkludering eller LFI-metod det vill säga infoga någon skadlig kod på en webbplats som har ett säkerhetshål. Med den här metoden kan angriparen göra det har möjlighet att bläddra i serverinnehållet med hjälp av en tvärkatalog.

En av de vanligaste användningarna av LFI är hitta filen / etc / passwd. Filen innehåller viktig användarinformation om Linux-system. Denna LFI-metod är nästan densamma som RFI, även om denna metod är känd som en buggar de gamla kan påverkan sägas ha hög risk eftersom den relaterar till åtkomst skal.

5. DDOS Attack

Ge sig på DDOS (Distribuerad denial of service) är ett försök att göra datorresurser otillgängliga för den avsedda användaren. Motiv och syften med DDoS-attacker från hackare kan variera, men de flesta är DDoS-attacker adresseras till webbplatser eller tjänster för att inte fungera ordentligt på obestämd tid.

På grund av sin oändliga natur är DDoS-attacker extremt konsumerande bandbredd och resurserna på den attackerade webbplatsen. Som ett resultat kommer den attackerade webbplatsen att uppleva ner alias otillgänglig av någon.

6. Utnyttja sårbarhet

Den sista metoden vi kommer att diskutera är Utnyttja sårbarhet eller om det är tolkat utnyttjar en säkerhetsfel. Denna metod inkluderar faktiskt de fem metoderna ovan, men förklaras medvetet separat eftersom det finns flera typer av exploatering som används som en separat metod.

I grund och botten är den grundläggande idén med denna metod att hitta säkerhetsluckor på webbplatsen och använda den för att få viktig information, till exempel ett admin- eller moderatorkonto så att angripare enkelt kan manipulera allt. Det finns två metoder för att utnyttja sårbarhet som ofta utförs av hackare, nämligen genom metoder Lokal exploatering och fjärranvändning, båda har sina egna styrkor och svagheter.

Det är 6 metoder som hackare ofta använder för att bryta sig in på en webbplats eller internettjänst. Syftet med hacking används faktiskt för att hitta säkerhetshål så att det i framtiden inte blir ett problem. Men då missbrukas av hackare som inte är ansvariga för att manipulera systemet och hacka det för personliga ändamål.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found