enkelt sätt att kontrollera pln-räkningar via sms

Dessa tips kommer att vara användbara för dig som bara vill kontrollera din elräkning via SMS.

Tidigare hade ApkVenue diskuterat enkla sätt att kontrollera elräkningar online via mobil, så den här gången kommer ApkVenue att diskutera hur man får reda på PLN-räkningar via SMS. Du kan verkligen göra detta till ett alternativt val för att kontrollera din elräkning varje månad.

ApkVenue rekommenderar starkt att du först läser den första artikeln som ApkVenue nämnde ovan, för om SMS-servern som ägs av PLN är långsam, skadad eller inte kan läsa din elräkning finns det andra sätt att använda den så att du fortfarande kan kontrollera din el räkningen. Nedan följer ApkVenues diskussion om hur man kontrollerar elräkningar via SMS.

  • Hur man hittar platsen för strömavbrott i Jakarta i realtid
  • 3 mest praktiska sätt att kontrollera elräkningar via mobil
  • 5 enklaste och mest komplicerade sätt att kontrollera PLN-kund-ID

Hur man kontrollerar elräkningar via SMS

Det finns flera fördelar och nackdelar när du väljer att kontrollera din elräkning via SMS. Den största fördelen är att du inte behöver någon kvot alls och att du fortfarande kan kontrollera din elräkning även om du befinner dig i ett avlägset område eftersom du inte alls behöver ett internetnätverk. Medan bristerna om du kontrollerar din elräkning via SMS är möjligheten att PLN-servern svarar på ditt SMS mycket lång och kan vara ett fel och ditt kund-ID kan inte läsas. För att inte tala om för varje SMS kommer du att debiteras en avgift på 500,00 IDR / SMS + 10% moms. Men om du fortfarande vill kontrollera din elräkning via SMS så här:

Vital Records

För att kunna kontrollera din elräkning via SMS behöver du ett PLN-kund-ID. Om du glömmer ditt PLN-ID kan du ta reda på hur du kontrollerar ditt PLN-kund-ID i den här artikeln:

VISA ARTIKLAR

Elräkningskontrollformat via SMS

För att ta reda på mängden av din elräkning via SMS är det ganska enkelt. Du behöver bara skriva ner ditt PLN REk + kund-ID, vilket uppgår till 11/12 siffror.

Typ: PLN-kund-ID-konto, skicka till 8123

Anmälan om prenumeration på elräkning via SMS

Så, om du vill prenumerera så att varje månad kommer elräkningen att skickas via SMS från PLN, så här gör du.

Typ: PLN PÅ PLN Kund-ID, Skicka till 8123

Avsluta prenumerationsformat för meddelande om elräkning via SMS

Följ den här metoden om du av någon anledning vill sluta skicka ditt prenumerations-SMS.

Typ: PLN OFF PLN Kund-ID-nummer, skicka till 8123

Det här är tips från ApkVenue angående hur man kontrollerar elräkningar via SMS. Det är väldigt enkelt för dig att göra rätt killar? Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om Produktivitet eller andra intressanta artiklar från Naufal.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found