7 framgångsrika filmer som visar konsten att pencak silat

Vi kan vara stolta eftersom konsten att pencak silat nu är erkänd i världen, gäng! Här är 7 filmer som framgångsrikt har demonstrerat konsten att pencak silat.

I mitten av december 2019 kan vi som indonesier vara stolta över våra kroppar UNESCO har satt kampsport som Immateriellt kulturarv.

Denna kampsport följer i konstens fotspår batik och musikinstrument angklung som indonesisk kultur som ingår i samma UNESCO-lista, gäng.

Faktum är att själva pencak silat har ökat i profil de senaste åren tack vare uppkomsten av denna kampsport i flera lokala filmer som har gjort det över hela världen.

7 filmer som framgångsrikt visar konsten att Pencak Silat

Det bör noteras att pencak silat inte bara är en slagteknik eftersom det också innehåller ett estetiskt värde, att äta det kallas kampsport, gäng.

Även om det naturligtvis finns många brutala scener som visas i filmen som ApkVenue kommer att diskutera här, kan det inte förnekas att denna brutalitet har sin egen skönhet.

Så vid detta tillfälle vill ApkVenue diskutera 7 framgångsrika filmer som visar konsten att pencak silat! Jaka när det indonesiska folket rodnade.

1. Merantau (2009)

Ursprungligen en berömd skådespelerska Christine Hakim har planer på att skapa en dokumentärfilm som fokuserar på indonesisk kultur och en av dem är pencak silat.

Ursprungsregissör Wales, Gareth Evans utnämndes till filmens regissör men han blev så småningom kär i konsten att pencak silat som födde actionfilmer Vandra.

Med kulturell bakgrund Minang, den här filmen berättar historien Yuda (Iko Uwais), en ung Minang-man som vandrade in i staden Jakarta och engagera dig i stadens kriminella värld.

Denna film lanserade framgångsrikt karriären för Evans, Iko och också Yayan Ruhianoch förmodligen början på återupplivandet av konsten att pencak silat i filmvärlden, gäng!

Det bör noteras, för de av er som är vana vid Ikos alltför maskulina figur kommer du att bli förvånad över hans något nördiga utseende i den här filmen!

2. The Raid 1 & 2 (2011 - 2014)

Efter framgång Vandra, Evans och flera av de aktörer som är inblandade i filmen är tillbaka i filmserien The Raid som har en högre budget och produktionskvalitet, gäng.

Båda filmerna handlar om äventyr Rama (Iko Uwais), en polis som använder sina silatfärdigheter för att bekämpa brottslingar i Jakarta.

Till skillnad från Vandra begränsad framgång, rita The Raid lyckades få mycket beröm från kritiker och filmfans runt om i världen.

Faktum är att många ser på den här serien som en av filmserierna handling den bästa kampsporten genom tiderna med stridskoreografi som är mycket tilltalande för ögat.

Serier The Raid lyckades också ta upp namnet på de personer som var inblandade i den här filmen, med regissören Evans, skådespelaren Iko, Yayan och Joe Taslim som nu är populärt i Hollywood.

3. Yasmine (2014)

Denna silatfilm har många unika egenskaper förutom att komma från grannländerna Brunei Darussalam, den här filmen fokuserar också på high school girl karaktärer, gäng!

Yasmine berätta historien Yasmine (Liyana Yus), en gymnasieflicka som drömmer om att bli en nationell mästare i kampsport motsätter sig sin fars ogillande.

Som en produkt av samarbete från flera länder, inklusive Indonesien, finns det flera indonesiska skådespelare som har bidragit med sina talanger till den här filmen, t.ex. Reza Rahadian och Arifin Putra.

Naturligtvis är åtgärden som visas här inte så brutal som serien The Raid för att det är Yasmine är en familjefilm med en liknande historia Karate barnet ur en kvinnas synvinkel.

4. John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

Som en av de bästa rena actionfilmserierna de senaste åren är det inte konstigt att konsten att pencak silat har dykt upp i filmserien John Wick som äntligen uppnåddes i år.

I sista omgången John Wick: Kapitel 3 - Parabellum, en tidigare kontraktsdödare John Wick (Keanu Reeves) fick slåss mot ett par studsar, gänget.

Det visade sig att åh, tydligen, dessa två studsare spelades av Yayan Ruhian och Cecep Arif Rahman som naturligtvis kämpar med pencak silat.

Även om de båda bara visas i en scen, måste deras kampscen med Wick erkännas som en av de bästa scenerna i denna film, gäng!

5. Golden Stick Warrior (2014)

Efter Vandra lyckats återuppliva samtida silatfilmer, filmer Golden Stick Warrior försöker röra upp genre en klassisk silatfilm som hade försvunnit, gänget.

Den här filmen berättar historien om kampen Dara (Eva Celia) i strider Blå (Reza Rahadian) och Förmörkelse (Tara Basro), Daras tidigare kollega som nu tittar på henne.

Stridscenen här skiljer sig verkligen från de andra filmerna som Jaka diskuterade här eftersom den innehåller några fantastiska element som en film Superhjälte.

Den här filmen har också en mycket hög produktionskvalitet och budget för indonesiska filmer och det är bevisat att den här filmen har en visual som är mycket tilltalande för ögat.

6. Wiro Sableng 212 (2018)

Ni försöker fråga barnen från 90-talets generation, ApkVenue garanterar att alla är bekanta med studentens figur Sinto Gendeng vars temasång har gjort intryck på öronen.

Filma Wiro Sableng 212 berättar historien om en excentrisk kampsportartist Wiro Sableng (Vino G. Bastian) som fick i uppdrag att fånga en tidigare lärare som förrädde.

Utan Wiros kunskap, Mahesa Birawa (Yayan Ruhian) målet är samma person som dödade Wiros föräldrar, gäng!

Även om den är full av komiska element, spelar inte kampsporterna i den här filmen spel och Vino har vägrat att använda dem stuntman och att vara villig att lära sig pencak silat för sin roll här.

Vino själv är son till Bastian Tito, författaren till romanen Wiro Sableng, och enligt Jaka lyckades han bära en tung börda för att väcka sin fars ikoniska karaktär till liv.

7. natten kommer för oss (2018)

Kommer från regissören Timo Tjahjanto, hälften av paret Mo BrothersVid första anblicken har den här filmen många likheter med filmen av regissören Gareth Evans.

Natten kommer för oss berätta historien Ito (Joe Taslim), fd medlem Triader som gjorde uppror för att skydda den lilla flickans liv Reina (Asha Bermudez).

Förutom skådespelarna Iko Uwais och Joe Taslim som dyker upp här har den här filmen också brutala stridscener inspirerade av serien. The Raid och Vandra.

Det bör noteras, skådespelerska Dian Sastrowardoyo visas också här som en annan antagonist än hans vanliga filmroller!

Det, gäng, är en lista med 7 filmer som framgångsrikt har demonstrerat konsten att pencak silat från Jaka. Om du är uppmärksam finns det många namn som visas flera gånger i den här listan.

Men med populariteten för denna kampsport som skjuter i höjden, verkar utseendet på nya filmskapare och skådespelare som att det bara är en tidsfråga, gäng!

Vad tycker du om filmen ovan? Har du några andra exempel på pencak silat-filmer? Dela i kommentarskolumnen!

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Fikri Harish


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found