Detta är den världs erkända uppfinningen av BJ Habibie, som gör Indonesien stolt!

Den sorgliga nyheten omsluter den indonesiska nationen. Den tredje presidenten, BJ Habibie, andades bara sitt sista. Detta är hans upptäckt som är erkänd av världen!

Indonesien är i sorg. Ett av landets bästa barn såväl som den tredje presidenten, BJ Habibie, andades precis sist igår (11/9).

Innan han dog hade hans nära familj samlats på Gatot Soebroto Army Hospital, där han behandlades.

Till minne av honom kommer den här gången Jaka att ge lista över BJ Habibies uppfinningar som är erkända av världen och gör hela den indonesiska nationen stolt!

Världens erkända upptäckt av BJ Habibie

Prof. Dr. Ing. H. Bacharuddin Jusuf Habibie, FREng född i Parepare, South Sulawesi den 25 juni 1936.

Han är känd som ett geni. Efter examen från Bandung Institute of Technology fortsatte han sina flygtekniska studier med specialisering inom flygplanskonstruktion i Tyskland.

Efter att ha arbetat i Tyskland i flera månader på Messerschmitt-Bolkow-Blohm, återvände han till Indonesien på begäran av den dåvarande presidenten i Indonesien, Suharto.

1978 blev han Statsminister för forskning och teknik 1978 till 1998. Därefter blev han vice president och blev president samma år, nämligen 1998.

Under sin tid som minister fokuserade Habibie på strategiska industrier som ägs av PT. IPTN, PINDAD, till PT. KOMPIS.

Under sitt liv har Habibie bidragit med många saker till Indonesien för att göra oss stolta. Rapporter från olika nationella källor, här är listan!

1. Habibies teori

Fotokälla: Indonesien inne

Habibie fick smeknamnet Herr. Spricka på grund av dess betydelse i luftfartsvärlden. Upptäckten kallas Habibies teori eller Crack Progression Theory.

Denna teori inspirerades av de många krascherna under flygkraschen på 1960-talet eftersom det inte fanns några verktyg eller teorier för att upptäcka sprickor i planet.

Ingenjörerna ökade också säkerhetsnivån genom att öka konstruktionen. Det är bara att denna metod gör planet tyngre och svårt att manövrera.

Enkelt uttryckt förklarar denna teori utgångspunkten för sprickor i vingarna och flygkroppen, vilket ökar risken för en flygplanskrasch i luften.

Dessa sprickor uppträder vanligtvis mycket vid fogarna mellan flygkroppen och flygplanets vingar, såväl som i motorfästena.

Eftersom de ofta upplever kontinuerliga chocker när ta av såväl som landning, då uppstår sprickor som kan spridas och orsaka att planet misslyckas med att flyga.

Med denna teori lyckades Habibie beräkna platsen och storleken på sprickorna i flygkonstruktionen i detalj ner till atomnivån.

Utöver det, Drift tom vikt (flygplanets vikt utan passagerare och bränsle) kan vara cirka 10% lättare.

När Habibie tillsatte ett kompositmaterial, kunde vikten vara upp till 25% lättare.

Hittills använder många fortfarande denna teori så att flygplanet blir lättare och kan manövrera mer fritt.

2. N250 Gatot Kaca

Foto med tillstånd av: Huvudämnen

En av Habibies mest fenomenala arv är naturligtvis planet N250 Gatot Kaca som blev det första flygplanet tillverkat i Indonesien.

Det tar ungefär fem år, detta flygplan är utformat på ett sådant sätt att det inte upplever det holländsk rulle aka skakar för mycket.

Dessutom klassificeras den teknik som används av detta flygplan också som sofistikerad. N250 är det enda flygplan som är utrustat med turbopop fly by Wire.

Gatot Kaca-flygplanet hade sin första flygning den 10 augusti 1995 med cirka 50 passagerare.

Detta flygplan fick nästan certifiering från Automatiserad flygföljning (AFF). Tyvärr måste den monetära krisen som inträffade 1996 till 1998 stoppa Habibis dröm.

Dessutom finns det villkor som lagts fram av Internationella valutafonden (IMF) som bad om att flygplanprojektet skulle stoppas för att få hjälp från dem.

Därför strandade Habibies dröm om att N250 skulle gå i luften för att ansluta ön till ön.

3. R80-flygplan

Fotokälla: YouTube

Att kasta ner av den monetära krisen och IMF fick inte Habibie att ge upp. Han fortsätter att försöka uppnå sina drömmar genom att utforma ett flygplan RAI R80.

Planet han designade med sin äldste son, Ilham Akbar Habibir. Senare kommer flygplanet att ha en kapacitet på 80 till 92 personer.

För att förverkliga denna dröm grundades han PT Regio Aviasi Industri. Själva R80-flygplanet lanserades 2012 och flög första gången 2017.

Nu har flygplanet gått in i den avancerade designprocessen. Detta flygplan har också utrustats med teknik fly by Wire och hävdade att de var bränsleeffektiva.

Tyvärr måste han lämna oss alla innan detta flygplan massproducerades och användes för att ansluta mellan öar i Indonesien.

Andra resultat. . .

Fotokälla: Pinterest

Förutom de tre punkter som ApkVenue nämnde har Habibie också gjort en prototyp av ett flygplan DO-31 köpt av NASA för rymdutforskning.

Det här flygplanets specialitet är dess förmåga att prestera ta av och landning vertikalt.

Dessutom finns det fortfarande många flygplansdesigner där Habibie designade, inklusive:

  • TRANSALL C-130 militär transportflygplan

  • Hansa Jet 320

  • Airbus A-300

  • CN 235

  • BO-105 helikopter

  • Multi-Roll Combat Aircraft (MRCA)

Namnet BJ Habibie kommer alltid att komma ihåg av alla, inklusive den internationella luftfartens värld. Hans verk kommer alltid att bestå och bli en referens för många aktivister i luftfartsvärlden.

Många flygbolag som känner igen hans namn. Säg det bara US Academy of Engineering (USA) och Royal Aeronautical Society London (Engelsk).

Förhoppningsvis kommer han att kunna inspirera fler unga indonesier att lyckas genom att arbeta hårt som han.

Läs också artiklar om Uppfinning eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found