det här är skillnaden mellan optisk mus och lasermus, vilken är mer exakt?

Även om det finns många val av mustyper, ur sensorns synvinkel finns det bara två typer. Nämligen de optiska och lasertyperna. Vet du skillnaden mellan en optisk och en lasermus? Om du inte vet, låt oss se diskussionen om JalanTikus!

För att kunna kontrollera datorn ordentligt, varav en naturligtvis är att vi behöver en mus. Faktum är att på grund av musens betydelse finns det för närvarande så många val av mustyper som finns på marknaden.

Även om det finns många val av mustyper, ur sensorns synvinkel finns det bara två typer. Nämligen de optiska och lasertyperna. Vet du skillnaden mellan en optisk och en lasermus? Om du inte vet, låt oss se Jakas diskussion!

  • Trådbunden mus eller trådlös mus, vilket är bättre för dig?
  • 15 bästa spelmöss till ett pris av 100 tusen
  • Ett effektivare sätt att använda en dator utan mus

Detta är skillnaden mellan optiska möss och lasermöss

Innan du diskuterar skillnaden mellan optisk mus och lasermus måste du självklart veta vad de menar först. Följande är en kort och tydlig förståelse.

Vad är en optisk mus?

Fotokälla: Bild: Tt eSPORTS

Den optiska musen introducerades först 1999 1999 av Agilent Technologies. Eftersom priset nu blir billigare, så småningom ersatte den optiska musen kulmusen.

Använd strålen från fotodiod som fungerar som en sensor. Som ett resultat kommer det att användas mycket bra på en mängd icke-blanka ytor. under optimala förhållanden kan den optiska sensorn läsa upp till 3,2 megapixel / s.

Vad är en lasermus?

Fotokälla: Bild: Tt eSPORTS

Lasermusen introducerades först 1999 2004 av Agilent Technologies och Logitech. Eftersom priset fortfarande är dyrt används i allmänhet endast denna lasermus på entusiastiska spelmöss.

I princip fungerar konceptet på samma sätt, det är bara det fotodiod ersatt av infraröd laserdiod. Som ett resultat kan denna sensor användas på en blank glasyta. under optimala förhållanden kan lasersensorn läsa upp till 5,8 megapixel / s.

Slutsats: Optiska och lasermusskillnader

Foto med tillstånd av: Bild: Engineer Garage

När du vet skillnaden i koncept mellan optisk mus och lasermus, för mer information, kan du se följande diagram. Här är det ett diagram över skillnaderna mellan optisk mus och lasermus.

Optisk musLasermus
På tygmousepad är mycket braTygmusmatten saknar lite
Musmatten i glas kan inte användasDu kan använda en glasmousepad
Ganska känsligVäldigt känslig
Musen lyfts sensorn läser inteMusen lyfts sensorn läser fortfarande
Synlig sensorstråleSensorstrålen är osynlig
VISA ARTIKLAR

Så det är skillnaden mellan optisk mus och lasermus. Även om optisk teknik är äldre verkar det som om många tycker att optik är mycket mer tillförlitlig. Vad tycker du om detta, vilken är bättre?

Se också till att du läser relaterade artiklar Mus eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: Slutarlager


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found