Jag förväntade mig inte! Här är 5 sätt hackare sprider farliga virus via WhatsApp

Populariteten hos WhatsApp och det ökande antalet människor som använder den här applikationen får hackare att använda den för att begå it-brottslighet vilket är farligt för användarna. Hackarna sprider ett farligt virus via WhatsApp som sedan attackerar enheten och läcker viktig information.

Populariteten av WhatsApp som en chattapplikation behöver inte ifrågasättas. Denna applikation har använts av de flesta smarttelefonanvändare som ett medium för chatt, röst- och videosamtal. En lätt applikation och användbara funktioner gör att fler och fler väljer WhatsApp som en messenger-applikation.

Men populariteten för WhatsApp och det ökande antalet människor som använder den här applikationen får hackare att använda den för att begå it-brott som är farligt för användarna. Hackarna sprider ett farligt virus via WhatsApp som sedan attackerar enheten och läcker viktig information.

Så, så att du inte fastnar av hackare, här kommer jag att berätta för dig 5 sätt hackare sprider farliga virus via WhatsApp. Kom igen, se följande artikel!

  • Hur man lämnar WA-gruppen utan att andra känner till, Hejdå hoax-gruppen!
  • Det enklaste sättet att ändra WhatsApp-temat | Du kan göra det utan ansökan!
  • Hur man sparar WhatsApp-foton i hemlighet, 100% obemärkt

5 sätt hackare sprider farliga virus via WhatsApp

1. Meddelandekedja

Fotokälla: alertonline

Ökningen av kedjemeddelanden som skickas via WhatsApp bör följas upp. Eftersom inte ett fåtal av dessa meddelanden visade sig innehålla virus. Kedjemeddelanden som innehåller virus åtföljs vanligtvis av order eller inbjudningar att sprida meddelandet till andra WhatsApp-användare med lock av gåvor som internetkvoter och så vidare. Vanligtvis bjuder meddelandet också in användaren ladda ner applikationen även om de innehåller virus och kan skada enheten om den redan har laddats ner.

2. Meddelande innehåller länkar

Fotokälla: money.id

Om du får ett meddelande som innehåller en länk till en sida som inte är tydlig bör du ignorera det eller radera bara meddelandet. Eftersom hackare ofta sprider virus genom länkarna de skickar tillsammans med inbjudnings- eller inbjudningsmeddelanden. När du klickar på länken kommer användaren att gå till en sida som vanligtvis innehåller mycket annons. Utan att du vet det kan din enhet ha drabbats av ett virus som är redo att stjäla viktiga data som lösenord, identiteter och så vidare när du går in på den sidan.

3. Inbjudan att ladda ner nya färger för WhatsApp

Fotokälla: kompastekno

WhatsApp har faktiskt en ikon och en skärm som domineras av grönt. Många användare kan känna sig uttråkade av utseendet och färgen. Hackarna utnyttjade sedan detta för att sprida viruset genom att bjuda in dem att ladda ner nya färger för WhatsApp. Vanligtvis skickas inbjudan via meddelande tillsammans med länk att ladda ned. Intresserade användare öppnar länken och installerar WhatsApp-applikationen i en ny färg. Faktum är att den nya färgen på WhatsApp gjordes av hackare för att sprida virus.

4. Skygofree

Fotokälla: Socprime

Hackare har skapat skadlig kod farligt med namnet Skygofree som kan spionera på WhatsApp-användare via smarttelefonkameror för stjäla någon mängd data eller göra dataintrång på offrets smartphone. Användare som påverkas av detta skadliga program kommer inte att veta att deras smarttelefonkamera är i hemlighet aktiv och förföljer alla aktiviteter de gör.

5. Whatsapp Gold

Fotokälla: arabicrt.c

Ytterligare ett sätt hackare lurar människor som är uttråkade av den gröna färgen på WhatsApp, nämligen WhatsApp Gold. Ja, WhatsApp med en guldikon och utseende är verkligen ganska attraktivt för användarna. Dessutom sägs WhatsApp Gold endast användas av kändisar. I själva verket är det bara ett hackartrick så att användare frestas att öppna det länk skickat och laddat ner WhatsApp Gold. Faktum är att WhatsApp Gold skapades för att sprida farliga virus och skadlig kod av hackare.

Tja, där är det 5 sätt hackare sprider farliga virus via WhatsApp. Hur? Har du någonsin varit ett offer för hackare som använde WhatsApp för att utföra sina cyberbrott? Som användare måste vi verkligen vara försiktiga och inte slarvigt tro på de otydliga meddelandena som kommer in i vår WhatsApp, killar. Förhoppningsvis är detta användbart.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found