De 7 bästa filmerna med konspirationsteoretiska teman som du måste titta på, nej. 6 kontroversiella!

Kan du tro att JFK: s mord var en konspiration? Ta reda på vad de bästa konspirationsfilmerna har släppt hittills.

Konspiration har alltid varit ett intressant samtalsämne eftersom det här ämnet aldrig kommer att ta slut på material eller anhängare.

Känslan av rädsla för att världen vi lever i är inte vad den verkar får många att prata om konspirationer som kan uppstå i denna värld.

Konspirationen har också visat sig vara temat för Hollywoodfilmer flera gånger och har lyckats få människor som tittar på den att känna sig paranoid.

7 bästa konspirationsfilmer genom tiderna

Konspirationstema-filmer hade vuxit snabbt i Hollywood före 90-talet eftersom distributionskanalen för kommunikation fortfarande var enkel och utsatt för avbrott.

Denna filmgenre ger en speciell attraktion genom att bjuda in publiken att utforska viktiga hemligheter i världen.

Vilka är de bästa filmerna om konspiration som någonsin har gjorts? Här är mer information.

1. Marathon Man (1976)

Fotokälla: filmforum.org

Denna thrillerfilm är en av de bästa klassiska konspirationsfilmerna som måste ses för konspirationsteoriälskare.

Marathon Man berättar om en man som hamnar i en stor konspirationsplott involverar en hänsynslös nazistläkare.

En av de mest scenerna minnesvärd i den här filmen är tortyrplats i tandläkarstolen vilket om du tittar på det kommer att göra det skrämmande att konsultera en tandläkare.

2. Michael Clayton (2007)

Fotokälla: queensjournal.ca

Det är inte bara regeringen som kan göra en stor konspiration, företag med en omsättning på miljarder dollar har också makten att dölja sina brott.

I Michael Clayton-filmen kommer publiken att bjudas in till avslöjar långsamt konspirationen från ett stort företag för att täcka över sina onda gärningar med bedrag och till och med mord.

Den här filmen är en av George Cloonys bästa filmer som är täckt av intressanta historier och grymma nyanser som kan få publiken att rysa av rädsla.

3.Enemy of the State (1998)

Fotokälla: latimes.com

Den här filmen illustrerar väl vad som händer om regeringen använder all sin kapacitet för att begå brott.

Enemy of the State berättar historien om korrupta politiker och även regeringsagenter som är döda andra politiker för att få makten.

Beviset för detta brott hamnar sedan plötsligt i händerna på en advokat (Will Smith), och denna advokat måste undvika agentens strävan efter sitt liv.

Publiken kommer att bjudas in för att bevittna hur Will Smiths kamp för att överleva agentens strävan, där varje teknik kring honom kan spåra advokaten.

4. insidern (1999)

Fotokälla: thedissolve.com

Den här filmen berättar historien om en kemist som tänker berätta för allmänheten de faror som kan orsakas av rökning.

Forskaren fick sedan upprepade hot från de stora cigarettföretagen som alltid hade försökt dölja de dåliga effekterna av de produkter de gjorde.

Den här filmen lyfter inte bara skräck utan också berättelsen i den är också mycket förpackad och skådespelarnas prestanda var mycket bra.

5. Blow Out (1981)

Fotokälla: filmlinc.org

Den här filmen illustrerar hur skrämmande det skulle vara om någon var inblandad i en konspirationsplott gjort av regeringsfolk.

Blow Out berättar historien om en ljudtekniker som av misstag spelar in bevis för det avsiktliga mordet på en politiker.

Den här filmen, med John Travolta i huvudrollen, är mycket välgjord och är en av de klassiska konspirationsfilmerna att titta på.

6. Da Vinci-koden (2006)

Fotokälla: bbc.com

Da Vinci-koden försöker inte längre avslöja en konspiration från en regering, den här filmen tar temat för en konspiration utförd av en religiös grupp.

Filmen är baserad på en roman bästsäljare Detta berättar historien om en konspirationsteori om att Jesus hade mänsklig härkomst.

Även om den här filmen tar en ganska känslig fråga, Da Vinci Code lyckades skörda en stor vinst vid den tid det sändes.

7. Tre dagar av kondorn

Fotokälla: nytimes.com

Den här spionthrillern kan diskuteras bli grunden för filmer med konspirationstema att produceras och utvecklas hittills.

Robert Redfords karismatiska skådespel och även den intressanta historien i den här filmen gjorde konspirationsfilmgenren mer känd och utvecklad vid den tiden.

Three Days of Condor illustrerar också framgångsrikt hur svårt det är att överleva för någon som regeringen vill dö.

Det är de 7 bästa konspirationsfilmerna genom tiderna som fortfarande är värda att titta på idag.

Även om många klassificeras som klassiska filmer, kan listan över filmer på Jakas lista den här gången fortfarande ge dig en spänd känsla när du tittar.

Många tror att det verkligen finns många stora konspirationer i denna värld, och är du en av dem, gäng?

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found