hur man löser problemet 'din anslutning är inte privat' när du ansluter till offentlig wifi

De flesta offentliga nätverk använder en så kallad Captive Portal, som är en auktoriserings- eller datasäkerhetssida som accepterar kraven för åtkomst till ett Wi-Fi-nätverk.

De flesta offentliga nätverk använder det som kallas Captive Portal, det vill säga en auktoriserings- eller datasäkerhetssida som accepterar kraven för åtkomst till ett Wi-Fi-nätverk. Problemen är många webbläsare modern pekar på denna Captive Portal på grund av nya säkerhetsprotokoll.

Tekniskt uppstår detta problem på grund av den omfattande implementeringen av HTTPS på alla webbplatser, inte bara för att överföra personuppgifter. Så, vilket protokoll som heter HSTS (HTTP Strict Transport Security) tvingar webbläsaren att använda HTTPS på alla webbplatser, även webbplatser som bara använder HTTP.

  • Hur du får åtkomst till blockerat internet med Google
  • 5 Negativa effekter av daglig användning av Internet
  • Här är de tio länderna med den långsammaste internetanslutningen i världen

Så här felsöker du 'Din anslutning är inte privat' när du ansluter till offentlig WiFi

Så när ni ansluter till Wi-Fi allmänt kommer åtkomstbegäranden att fångas upp och skickas till Captive Portal. Ofta fungerar åtkomst normalt utan att avbryta vår anslutning, men ibland blockeras dessa omdirigeringar av webbläsare eftersom det försöker omdirigera åtkomstförfrågningar till HTTPS-protokollet innan det ansluts till servern är detta faktiskt en naturlig säkerhetsåtgärd.

Lösningen är att tvinga omdirigeringen till att använda en oanvänd plats säkerhetsprotokoll vad som helst, detta är i princip samma sätt som när vi går in på internet utan ett säkerhetsprotokoll. Så vad vi kan göra är att använda en ren okrypterad anslutning. En osäker anslutning tillåter helt enkelt obehörig åtkomst dirigera om till skyddet.

Så om det visar sig att du har det här problemet, är exemplet som oftast visas meddelandet felDin anslutning är inte privat , eller så är du ansluten till ett offentligt nätverk men får inte åtkomst till Captive Portal Redirection. Så det är enkelt, bara öppna fönstret webbläsare och typ neverssl.com url i adressfältets sida.

Du kommer automatiskt att skickas till Captive Portal där du kan acceptera kraven för att fortsätta den normala anslutningen igen. Ibland begränsar Captive Portal anslutningen från protokollet HTTPS eller HSTS vilket ofta skapar problem för vanliga användare. Men med metoden ovan, anslutningsproblem fel på grund av offentliga WiFi-anslutningar kan lätt övervinnas.

Metod två: Använda en proxy

Proxies används ofta för att dölja a IP-adress. Denna metod kan användas för att komma åt webbplatser som blockeras eller blockeras av leverantör vissa. Att använda en proxy kan också lösa problemet Din anslutning är inte privat när du är ansluten till Public Wi-Fi på grund av SSL-problem som uppstår.

För användare webbläsareKrom och Firefox då kan du använda tillägg med namnet Anonymox och Browsec för att göra anslutningen tillbaka till normal igen när du är ansluten till offentligt Wi-Fi. Denna metod kan också användas för att öppna webbplatser som blockeras av leverantörer eller som inte kan nås via vissa servrar.

Om du har andra sätt att lösa problem när du är ansluten till allmän WiFi, tveka inte att dela dem i kommentarfältet nedan. Hoppas det är användbart.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found