Dessa tio saker kan göra din långsamma dator som ny igen

Höga specifikationer påverkar också datorns hastighet och prestanda. Men det är inte ovanligt även om den dator som ägs använder komponenter med höga specifikationer, är datorn fortfarande långsam och långsam att använda. Fn

Datorer är en av de viktigaste enheterna idag. Varför är det viktigt? För nuförtiden sker nästan allt arbete och spel med datorer. Det finns också olika typer av datorer, märken och storlekar. Olika datorer har olika specifikationer. Vissa har höga specifikationer och andra är låga. Allt beror på avsedd användning. Datorer för att spela spel har naturligtvis högre specifikationer än datorer för att skriva jobb.

Höga specifikationer påverkar också datorns hastighet och prestanda. Det är dock inte ovanligt att en dator som ägs använder komponenter med höga specifikationer, men datorn är fortfarande långsam och långsam när den används. För det kommer vi den här gången att diskutera hur man kan snabba upp en långsam eller långsam dator med enkla steg.

  • Så här ändrar du inloggningsskärmen i Windows 10
  • Detta är vad som händer när System32-mappen raderas!
  • Bill Gates: CTRL + ALT + DEL är fel

Snabba upp en långsam dator

1. Använd ett operativsystem som överensstämmer med specifikationerna

Poängen här är att du inte ska tvingas installera ett operativsystem som inte överensstämmer med datorns specifikationer. Ju nyare operativsystemet används, desto större krävs specifikationerna. Till exempel på Windows 8.1 eller Windows 10. De två senaste operativsystemen äter ganska mycket RAM. Så att om du har en dator med låga specifikationer, Windows 7 eller en tidigare version kan vara det bästa valet.

2. Stäng av onödiga visuella effekter

Visuella effekter fungerar för att förbättra datorns utseende, men konsekvensen är att det finns en belastning på datorns RAM. Om du är Windows-användare kan du stänga av dessa visuella effekter med följande steg. Klick Windows-tangent >> Högerklicka på Dator >>Klicka på Egenskaper >> Välj sedan Avancerade systeminställningar >> välj flik Avancerad >> i avsnitt prestanda klick Miljö >>skrolla ner och avmarkera visuell effekt.

3. Stäng av onödiga applikationer vid start

När datorn startade känga och slå på, det finns vanligtvis flera program som öppnas automatiskt. Applikationer som detta är faktiskt ganska betungande för datorer, särskilt om det finns många av dem. Vi rekommenderar att du stänger av onödiga applikationer just nu börja. Detta kan naturligtvis minska belastningen på datorn och göra den snabbare. Att göra detta är ganska enkelt. Först klicka på Start >> Skriv msconfig sedan stiga på >> välj flik Börja och avmarkera från onödiga applikationer.

4. Använd ett lätt antivirusprogram

Antivirus är ett av säkerhetskraven på varje dator. programvara detta hjälper till att förhindra att virus infekterar och skadar enheten. Vanligtvis har antivirusprogrammet en ganska tung belastning för datorn men inte lite för programvara lätt antivirus att använda. Till exempel Smadav eller Avira som kan användas för din dator.

Antivirus- och säkerhetsappar LADDA NER Smadav.net

5. Stäng av Aero-funktionen (om du använder Windows)

Om du är Windows-användare, då en funktion aero kan vara en av de faktorer som saktar ner datorns prestanda. Användningen av aero-funktionen är att förbättra utseendet på Windows. Med den här funktionen är flikarna som visas transparenta och tilltalande för ögat. Men naturligtvis är detta också ganska betungande för datorprestanda eftersom det äter upp RAM. Så du bör bara stänga av den här aero-funktionen med standardtema.

6. Utför periodisk rengöring på hårddisken

Vet du när du surfar eller installerar och avinstallerar aktiviteter programvara från din dator kommer att generera ett register, småkakor och cache nya som vanligtvis inte används. Om detta inte rengörs kommer siffrorna att öka, ackumuleras och fortsätta att belasta datorn eftersom den använder mycket användning Hårddisk. Därför är det bäst att göra Städa regelbundet. Du kan använda tredjepartsapplikationer som CCleaner eller utan applikation. Metoden är ganska enkel, nämligen: Klicka på Start >> Klicka Alla program >> Välj Tillbehör >> Klicka Systemverktyg >> välj Diskrensning.

Piriform-rengörings- och tweaking-appar LADDA NER

7. Defragmentera hårddisken regelbundet

Bearbeta defragmentering är faktiskt att städa upp filerna på hårddisken så att datorn läser dem snabbare. Därför bör du göra defragmentering detta regelbundet över en tidsperiod. Att göra defragmentering nämligen stegvis: Klicka Windows >>Tillbehör >>Systemverktyg >> välj Diskdefragmenteraren.

8. Installera endast den nödvändiga programvaran

För mycket programvara naturligtvis ökar det belastningen på din dator. För det bör du installera programvara precis vad som behövs efter behov. Om du till exempel verkligen vill använda datorn endast för att skriva eller för enkelt arbete, installerar du bara de Office-program du behöver. Men om datorn används för designändamål installerar du Adobe-verktyget som passar dina behov.

Appar Rengöring och justering av innovativa lösningar LADDA NER

9. Ta inte bort mappen med förhämtning

Det finns många som föreslår att datorn är snabbare, så användare bör ta bort innehållet i den här mappen. Även om innehållet i mappen Förhämtning är en av de viktiga sakerna. Windows är utformat för attspårning information från ansökanladda och spela in den i förhämtningen. Om innehållet i den här mappen raderas skriver Windows om förhämtningen och det tar tid. Skall ta inte bort innehållet i den här mappen.

10. Uppgradera dina datorkomponenter

Det sista steget som kan göras är attuppgraderahårdvara på vår dator. Vi kan ersätta RAM eller processor med en nyare. Nya komponenter har vanligtvis mer kraft så att de kan förbättra datorns prestanda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found