10 skäl till varför hackare väljer Linux framför Windows

10 fördelar med Linux är anledningarna till att hackare föredrar Linux framför Windows.

Har du någonsin undrat varför Linux anses vara det bästa operativsystemet och används ofta av hackare, programmerare, utvecklare, Nördar, och andra? Linux-användningen växer i extraordinär takt och kan konkurrera med sådana populära operativsystem Windows eller OS X.

100% operativsystem öppen källa den växer i popularitet eftersom den kan modifieras i utseende genom att anpassa kodraderna i Linux-kärnan. Linux har starka grafikfunktioner samt stödverktyg. Bara genom att använda kodrader kan du till och med få Linux att göra saker som du aldrig har gjort tidigare.

  • En film om hacking som gör att du vill bli en hackare
  • MÅSTE TAU! Här är 5 sätt som hackare kan stjäla data från Facebook-användare
  • Enkla sätt att skydda PC från hackare när du är förföljd

10 skäl till varför hackare väljer Linux över Windows

Kraften och flexibiliteten i Linux är det som gör den till en lekvän för hackare. De använder, studerar och förstår det väldigt djupt. Den grundläggande orsaken hackare att använda Linux beror på möjligheten att visa alla rader av Linux-kod och lappa när problem uppstår. Dessutom är här 10 skäl till varför hackare välj Linux framför Windows.

1. Öppen källkod

Linux är ett 100% operativsystem öppen källa. Det betyder att källkoden för Linux är till hands. Du kan enkelt ändra källkoden för detta operativsystem efter dina behov. Plus, de flesta applikationer som körs på detta operativsystem också öppen källa och mycket lönsamt. Nästan alla applikationer som finns i Windows, det finns alternativ på Linux.

2. Kompatibilitet

Detta operativsystem stöder många maskinvarukrav hårdvara minimum. Linux har också använts i en mängd olika enheter från persondatorer, superdatorer och till och med smartphones.

3. Enkel installation

När de har vuxit kommer nu de flesta Linux-distributioner med installationsprogram och användarvänlig inställning. Tid känga av operativsystemet är också snabbare än vissa andra operativsystem.

4. Stabilitet

Dator med Windows OS kräver vanligtvis starta om regelbundet för att inte sakta ner. Men på din Linux du behöver inte bry dig om omstart för att upprätthålla prestanda. Så du behöver inte vara rädd för att din dator kommer att sakta ner.

5. Datornätverk

I grund och botten är en hackare kommer att bryta sig in i datornätverket. På Linux, hackarekan hantera nätverket mer effektivt. I Linux finns det också många kommandon som kan användas för att tränga in i nätverket. Dessutom är detta operativsystem mer tillförlitligt att göra säkerhetskopiering snabbare nätverk än andra operativsystem.

6. Multitasking

Linux är utformat för att göra många saker samtidigt. Även om du har många appar öppna i bakgrunden kommer det inte att sakta ner annat arbete. Ja, det finns mycket mer arbete du kan göra på Linux.

7. Flexibilitet och inga problem Hårddisk nästan full

Fastän hårddisk du är nästan full, Linux kan fortsätta att fungera ordentligt. Detta är nästan omöjligt för andra operativsystem att göra. Flexibiliteten i Linux är också den viktigaste eftersom den kan användas som en applikation server högpresterande, stationära applikationer och inbyggda system.

8. Överlägsen säkerhet

Linux har ett säkerhetssystem som är överlägset Windows. Det kan sägas att nästan alla Windows-användare måste ha utsatts för virus, spionprogram, trojan, adware, och andra. Detta händer nästan aldrig med Linux. Från början var Linux utformat för att vara multianvändare. Om det finns ett virus som infekterar en viss användare blir det mycket svårt att infektera och sprida sig till användare annan. Så, sett från sidan underhåll data och hårdvara kommer säkert att vara effektivare.

9. Stöd flera programmeringsspråk

Linux har mycket stöd för programmeringsspråk. Med början från C / C ++, Java, PHP, Rubin, Pytonorm, Perl och mycket mer. Miljontals rader kod har skrivits för Linux-applikationer, vanligtvis också på ett mycket modulärt sätt. Detta gör att den kan integreras i ett mycket varierat utbud av jobb.

10. Kompletta hackverktyg

Som hackare Naturligtvis kan det inte skiljas från aktiviteter dataintrång och krackning. Linux har också mycket kompletta hackverktyg och applikationsfunktioner är förmodligen också en mer sofistikerad nivå. Hackverktyg dessa inkluderar, John Ripper, NMAP, Nessus, Wireshark, Etherape, Kismet, TCPDump, Firestarter, THC Hydraoch Dsniff.

Tja, det är anledningen till att hackare väljer Linux framför Windows eller något annat operativsystem. Det finns fortfarande många fördelar med Linux. Du kan använda Linux för olika ändamål. Det finns många Linux-distributioner tillgängliga. Du kan välja den som verkligen passar dina behov.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found