hur man tar reda på andra människor som stjäl din wifi, så att du inte fortsätter fuska!

Vi kanske ofta undrar om någon använder vårt WiFi i hemlighet. Eftersom ** WiFi ** -hastigheten ibland är långsam

Vi kanske ofta undrar om någon använder vårt WiFi i hemlighet. För ibland är det snabbhet WiFi blir ofta långsam. Detta kan också bero på Indonesiens långsamma internetleverantör. Men förutom det kan möjligheten att någon använder WiFi utan vårt tillstånd också hända.

I värsta fall kan det vara så att någon medvetet saktar ner vårt nätverk eller vill ta en titt på vad vi gör samtidigt uppkopplad eller stjäla filer på din dator. Därför måste vi själva kontrollera om det finns några främmande enheter anslutna till vår WiFi hittills. Hur? Kom igen, överväga följande tips.

  • 5 sätt att hacka WiFi som har visat sig vara effektiva hittills
  • 10 sätt att få gratis WiFi var som helst och när som helst, enkelt!
  • Hur man stoppar en WiFi-tjuv och fångar den

Hur man känner andra stjäl ditt WiFi

1. Kontrollera sidan Router Admin

Ett av de bästa sätten att se vilka enheter som är anslutna till vårt nätverk är via en sida routeradministratör. Vi kan börja med att kontrollera listan först klient-DHCP hans.

Där ska du se alla enheter som är anslutna till WiFi-nätverket. Hur man går in på sidan routeradministratör? Vi kan se kontoinformation administratör genom användarhandboken som tillhandahålls i routerboxen. Använd det kontot för att komma åt sidan routeradministratör.

2. Använd applikationen för att söka efter nätverk

Om du Nej bry dig om att komma till sidan routeradministration, då kan du ladda ner ett speciellt program för att skanna nätverket. Det finns flera applikationsalternativ för att se vilka enheter som är anslutna till WiFi. Vanligtvis tillverkaren router har sin egen ansökan. Som Netgear's Genie, Linkys Connect, eller Apples AirPort, etc.

3. Skapa en lista över vem som använder WiFi

När vi har identifierat alla anslutna enheter är nästa steg att lista vilka enheter som har åtkomst till vårt nätverk. Nästa är att analysera om det finns något misstänkt som händer i nätverket.

Skall router ha tillgång till en lista över anslutna enheter tillsammans med information som enhetens namn, MAC-adress och dess IP-adress. Anteckna alla anslutna enheter och identifiera om någon är misstänkt eller inte.

Om du är förvirrad över att identifiera enhetens namn och typ kan vi först stänga av alla anslutna enheter, då vet vi vilken enhet som fortfarande lever. Om det fortfarande finns en främmande enhet träffa då måste vi kontrollera om enheten försöker sakta ner vårt nätverk eller göra andra farliga aktiviteter.

4. Svårt att identifiera vilka enheter som är anslutna?

Det är svårt att inte säga om det finns några partier som kan dölja sig och få tillgång WiFi-nätverk utan vår hälft. Men om du inte är säker på detta kan du försöka ändra WiFi-nätverkslösenordet.

På så sätt kopplas utländska enheter automatiskt från vårt WiFI-nätverk. Därför måste vi regelbundet kontrollera WiFi-nätverk och ändra lösenord så snart som möjligt om något är misstänkt.

5. Inga främmande enheter men WiFi-anslutningen är fortfarande långsam!

Efter att ha säkerställt att det inte finns några främmande enheter anslutna till vår WiFi men anslutningen är fortfarande långsam, betyder det att ett annat problem har uppstått. Vi måste testa internethastigheten med kabel och WiFi. Om kabelns hastighet är snabbare betyder det att ett problem har uppstått router.

Innan du bestämmer dig för att byta ut routermåste vi inse att en långsam anslutning inte är den enda anledningen router bruten. Till exempel måste vi utvärdera vad layouten är router är perfekt.

Vi kan också kontrollera om vi använder en funktion dubbelbandrouter. Några andra alternativ är att vi kan lägga till en antenn för att ge bättre signalkvalitet. Om anslutningen fortfarande är långsam kan vi behöva kontakta internetleverantören för att se om det finns ett problem med nätverket.

Hjälpte informationen ovan? Kom igen, dela din feedback i kommentarerna nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found