8 inställningar som måste ändras på din Android

Påstår du att du är en riktig Android-användare men förstår inte några av dessa inställningar? Här är 8 inställningar som MÅSTE ändras på din Android.

Android-smartphones är fortfarande en av de mest använda typerna av smartphones. Som vi alla vet att användarna får friheten att utforska olika applikationer och funktioner som kan ändras. Likaså med inställningar.

Inse inte att vara en riktig Android-användare om du inte har behärskat insatserna för prylar som gjorts av Googles operativsystem. Här är Jaka recension åtta obligatoriska inställningar för att ändra på Android du.

 • 15 Android-tips som alla Android-användare måste veta
 • 10 sofistikerade Android-smartphones väntade mest 2018
 • 15 Android-mods som används mest av Android-användare

8 inställningar som MÅSTE ändras på din Android

1. Dölj privat eller känsligt innehåll från låsskärmen

I Android 5.0 Lollipop-versionen och senare kan inkommande meddelanden nu visas direkt även när skärmen är låst. Det betyder att vem som helst kan se dina meddelanden, inklusive de som är privata (till exempel: WhatsApp intim med din pojkvän).

Visst vill du inte uppleva något som ovan, eller hur? Du kan ställa in din Android så att den automatiskt döljer privata meddelanden. Hur:

 • Öppna menyn inställningar >Ljud och aviseringar.

 • välja När enheten är låst >Visa inte aviseringar alls.

2. Stäng av anpassning av annonser

Det är ingen hemlighet att Google känner till viktig information om dig. Inkludera dina vanor och intressen som gör det möjligt för dem att bestämma annonsrekommendationer för dig. Med andra ord vet Google en del av ditt livs integritet.

Du kan blockera Google från att göra det via din Android. Du gör detta genom att stänga av anpassning för annonser, nämligen:

 • Öppna menyn inställningar >Annonser.

 • Aktivera Välj bort anpassning av annonser.

3. Gör Autolås supersnabbt

Ditt Android-minne har en funktion för att låsa skärmen automatiskt när du är klar med att använda den. Se dock till att funktionen för automatisk låsning är aktiverad så snart som möjligt efter att du tagit bort smarttelefonen. Varför då? Vad som är tydligt är att säkra från risken för att andra först rör vid smarttelefonen innan den låses.

Tricket är att välja Auto lås snabbast och aktivera omedelbar låsning, det är:

 • Öppna menyn inställningar >säkerhet >Lås automatiskt.

 • välja Omedelbart att låsa kort efter att smarttelefonen inte används.

 • Aktivera den fortfarande på samma sida Strömknappen låses omedelbart.

4. "Sova" bakgrundsapplikationen

Om din Android är en Marshmallow-version eller högre, har du utrustats med funktionen Doze Mode som har en liknande funktion som att "skruva upp" eller stänga av program som körs bakgrund. Detta är verkligen användbart för att spara både batteriström och internetkvoter.

Så här aktiverar du slumrande läge:

 • Öppna menyn inställningar >Batteri.

 • välja tre prickar ikon den längst upp till höger.

 • välja Dösa och viloläge i appen >Optimera inte.

5. Ta upp siffrorna på tangentbordet (Gboard)

Använder du ofta siffror i dina dagliga chattar eller andra aktiviteter som använder tangentbord? Det vore bättre om kolumnen med siffror alltid var på står fast vid alias finns högst upp på tangentbordet, eller hur? Du kan ordna det på ett sådant sätt.

Du gör detta genom att ändra dina Gboard-inställningar:

 • Öppna menyn inställningar >Språk.

 • Välj meny Gboard >Inställningar.

 • Aktivera Nummerrad.

6. Aktivera Instant Apps

Den här funktionen ges specifikt till den senaste Android Oreo. Men nu kan Android-versionen av Lollipop och högre använda den. Med Instant Apps kan du prova appar utan att behöva installera dem först.

Så här aktiverar du Instant Apps:

 • Öppna menyn inställningar >Google.

 • Aktivera Snabbappar >Ja, jag är inne.

7. Flytta adressfältet i Chrome till bottenläget

För de av er som har en superstor smartphone-skärm, aka bred, ibland kommer du att ha svårt att surfa med Chrome. När du anger en webbadress tvingas ditt finger att nå kolumnen adressfält högst upp på skärmen.

Du kan faktiskt flytta adressfältet för att göra det lättare att nå. Hur:

 • Du kan läsa följande JalanTikus-artikel.

8. Var utvecklare på din Android

Få en nivå högre än vanliga Android-användare genom att bli utvecklare för din egen Android-enhet. Du kan aktivera den först genom att trycka på meny Utvecklare det är i menyn inställningar så mycket som 7 (sju) gånger i rad.

Efter att ha aktiverat det här läget finns det många funktioner och inställningar som du kan ändra som en riktig utvecklare. Inställningar som du kan ändra inkluderar att ändra din GPS-plats eller aktivera USB-felsökning.

Det är åtta inställningar som måste ändras på din Android-enhet eller gadget som du har. Alla inställningarna ovan har faktiskt funktioner och användningar som gör det lättare för dig att använda ditt dagliga liv. Vilken av de åtta inställningarna ovan passar enligt din mening bäst? Berätta din åsikt i kommentarfältet.

Läs också artiklar om Smartphone eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found