vpn vs ssh, vilket är det säkraste?

Även om VPN och SSH är olika, har de på vissa sätt båda samma funktion, nämligen att ge en säker anslutning i nätverkstrafik.

VPN och SSH-tunnling fungerar båda som "tunnlar" eller speciella vägar i nätverkstrafik för att skapa en krypterad anslutning. Även om de är olika, har de på vissa sätt båda samma funktion, nämligen att ge en säker anslutning i nätverkstrafiken.

Tja, innan du bestämmer dig för vilken av de två du ska använda. Det är bra att i förväg förstå vad dessa två tjänster betyder och hur de fungerar. Kom igen, titta på följande ApkVenues recension.

 • SPELA IN! Detta är det snabbaste internetnätverket med en hastighet på 100 Gbps
 • 10 länder med världens snabbaste internet 2016
 • Hur man blockerar internetåtkomst på vissa Android-applikationer

Förståelse för och hur ett VPN (Virtual Private Network) fungerar

Fotokälla: bild: Var krypterad

VPN eller virtuellt privat nätverk är en anslutning som ansluter till annan nätverkstrafik privat genom ett offentligt nätverk. VPN används ofta av företag för skydda data de som skickas över internetnätverket.

Varje företag bör ha ett lokalt nätverk för att ansluta varje arbetsenhet i det. Ett lokalt nätverk som innehåller viktiga data är verkligen mycket riskabelt om det är direkt anslutet till ett offentligt nätverk. Tja, vad händer om en anställd vill komma åt företagets resurser men han inte är på kontoret? Det är därför företag också är skyldiga att bygga VPN-server som en privat anslutning för att komma åt företagets lokala nätverk via internet. Den anslutning som upprättas av VPN säkerställer att nätverkstrafiken som bildas blir mycket säker.

Fördelar med en VPN

 • Lätt att använda även för vanliga användare.
 • VPN krypterar de skickade filerna så att det är mycket säkert.
 • VPN-stöd i TCP- och UDP-nätverkslagren.
 • Kan öppna nätverk som blockeras av vissa Internetleverantörer.
 • Åtkomst till internet som en anonym användare.

Nackdelen med en VPN

 • Kräver stor bandbredd.
 • Prenumerationsavgifter och byggservrar är ganska dyra.

Förståelse för och hur SSH (Secure Shell) fungerar

Fotokälla: bild: Hostinger

Secure Shell eller SSH för kort är ett nätverksprotokoll som används för att utbyta data via en säker anslutning mellan två nätverk. Bortsett från det kan SSH också användas för att komma in i säkrare nätverk. SSH gjordes för ersätter telnet-uppgifter och skal som anses ha många brister och säkerhetshål. Precis som VPN kommer SSH också att utföra kryptering och integritet av datakonfidentialitet.

Fördelarna med SSH

 • Det kräver ingen stor bandbredd för att upprätta en SSH-anslutning.
 • SSH Tunneling kan användas för gratis internet genom att använda ett nätverk som ägs av vissa leverantörer.

Brist på SSH

 • Konfigurering och konfigurering av SSH är mer komplicerat än VPN, å andra sidan, vilket gör SSH Server mindre svårt än att bygga en VPN-server.
 • Stöder inte UDP-nätverkslagret, stöder bara TCP.
 • Underhåll måste alltid vara rutinmässigt.

Vilket är bättre mellan VPN och SSH?

Fotokälla: bild: vpnranks

Om vi ​​är oroliga för datasäkerhet för affärs- och företagsbehov då är det bättre att använda en VPN. Med ett VPN måste all inkommande nätverkstrafik passera genom VPN-servern först, detta gör att företagets lokala nätverkstrafik som också är ansluten till internet ser väldigt privat och säker ut.

Men om vi behöver en krypterad anslutning bara för att skapa en vanlig anslutning, oavsett om vi ska surfa på internet eller få tillgång till allmän wifi, kommer naturligtvis att använda en SSH-server eller VPN-nätverk vara lika bra för att ge ett starkt skydd. Men vad som är säkert är abonnemangsavgiften SSH är mycket billigare kontra VPN.

Vad du behöver veta nästa är dock att ansluta till ett VPN-nätverk verkligen inte kräver några problem alls. Även vanliga användare har inga problem. Det är annorlunda när man ansluter till SSH-tunnling, vilket kräver en lite komplicerad och delad process vanliga användare kommer definitivt att ha svårt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found