Det här är skillnaden mellan virtuell surround och riktiga surroundhörlurar

En av de utmärkta funktionerna som finns i hörlurar idag, nämligen surround. Men det finns två typer av surround på marknaden idag, nämligen virtuell surround och riktig surround. Så här är skillnaderna mellan virtuell surround och riktiga surroundhörlurar!

För att få bästa ljudkvalitet måste vi naturligtvis också ha hörlurar av högsta kvalitet. För val av märken kan du gilla Senheiser, Bose, Razer och många fler. Anpassa den efter dina behov.

En av de utmärkta funktionerna som finns i hörlurar idag, nämligen surround. Men det finns två typer av surround på marknaden idag, nämligen virtuell surround och riktig surround. Så här är skillnaderna mellan virtuell surround och riktiga surroundhörlurar!

  • Anslut inte bara den, det här är den typ av 3,5 mm ljuduttag du borde veta!
  • Trådbundna hörlurar vs trådlösa hörlurar, vilket är bättre för dig?
  • Vill du köpa spelhörlurar? Läs dessa 5 tips först så att du inte ångrar det

Skillnad mellan Virtual Surround och Real Surround-hörlurar

Fotokälla: Bild: HowToGeek

För att känna till skillnaden mellan virtuell surround och riktiga surroundhörlurar måste du naturligtvis först veta vad surround är. Här är förklaringen.

Förstå Surround

Fotokälla: Bild: SoundEncore

Är en teknik för att berika ljudkvaliteten genom att lägga till högtalare som omger lyssnaren. Med de omgivande högtalarna kommer det att göra ljudet mer verkligt även som om det finns i ljudvärlden.

Virtual Surround och Real Surround-funktioner

Fotokälla: Bild: HowToGeek

På hörlurar med en virtuell surroundfunktion är detta faktiskt fallet vanliga stereohörlurar. Stereo menas här, det finns bara två högtalare, nämligen höger och vänster. Sedan med hjälp av programvara simuleras det som om det finns många högtalare. Du gör detta genom att justera ljudmönstret till höger och vänster på ett sådant sätt.

Fotokälla: Bild: HowToGeek Fotokälla: Bild: HowToGeek

I hörlurar med riktiga surroundfunktioner finns det fyra högtalare och en subwoofer för 5.1 surround. För 7.1 surround kommer naturligtvis antalet högtalare att vara mycket mer. Poängen är hårdvara som den verkligen är följ surroundstandarden som borde.

Slutsats

Fotokälla: Bild: Rapallo AV

Om man frågar vilken som är bättre mellan virtuell surround och riktig surround, naturligtvis långt borta bättre verklig surround. Anledningen är att högtalarna inte kan fokusera på att göra ett ljud i virtuell surround. Två högtalare, men ska fungera som flera högtalare.

Till exempel på en subwoofer eller bas, när ljudet är lågt och inte rör sig. Vanligtvis misslyckas virtuell surround att simulera. Anledningen är att subwoofern eller basen stängs av när det ger lågt ljud.

Detta är inte fallet med riktig surround. Även om ljudet är lågt kommer du fortfarande att kunna känna vibrationerna. Anledningen är att subwoofern eller basen i verklig surround fortfarande kan vara hård trots att de andra högtalarna är långsamma.

Så det är skillnaden mellan virtuell surround och riktiga surroundhörlurar. Naturligtvis, om du tittar på priset ensam, är de två olika. Det finns dock ett pris. Så vad tycker du? Dela med sig med Jaka, tack.

Se också till att du läser relaterade artiklar Hörlurar eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found