11 tips för att välja och köpa en begagnad Android-smartphone

Ett sätt att få din drömsmartphone till ett lågt pris är att köpa en begagnad smartphone. Följande JalanTikus presenterar tips om att köpa Android-smartphones av hög kvalitet.

Många föredrar att köpa begagnad smartphone än nytt. Anledningen kan gissas på grund av priset mycket billigare.

Att köpa en begagnad smartphone är dock som som att köpa en katt i en säck. Ja, vi vet inte säkert smarttelefonens verkliga skick andra de. Kroppen kan vara slät, vi vet inte insidan, eller hur?

Så du ångrar dig inte att köpa fel, här recenserar ApkVenue tips om hur du köper en användbar smartphone av hög kvalitet. Men är du säker på vilken smartphone du väljer? Jaka kommer också att förklara hur välj rätt smartphone 2017.

 • 10 tips för att köpa en begagnad iPhone som är smidig och kvalitet, så du blir inte lurad!
 • 10 tips för att sälja begagnade mobiltelefoner till ett högt pris
 • Även om det är dyrt, här är åtta skäl till att människor väljer iPhone framför Android!

Tips för att välja och köpa en begagnad smartphone

1. Hur länge kommer specifikationerna att vara?

Innan vi går till ämnet diskuterar vi först tips om hur du väljer rätt smartphone 2017. Standarden för smarttelefonspecifikationer ökar varje år. Naturligtvis vill du ha en smartphone som är hållbar och som fortfarande kan uppfylla dina behov under lång tid.

Under 2017 rekommenderar jag att jag letar efter en Android-smartphone med minimalt RAM-minne 3 GB, 2 GB RAM är garanterat torrt. Intern lagring måste 32 GB, även om det är 16 GB, se till att du har en smartphone slots microSD.

Skärmens storlek är upp till dig, men upplösningen är minst 720p eller 1.080p för att vara mer bekväm. Chipset som används måste också beaktas, oavsett om det är över- eller medelklass, och inte för gammal skola.

En annan viktig sak är stöd uppdatering operativsystem, om du kan leta efter en smartphone som lovas att få Android 7.0 Nougat-uppdateringen. Eller åtminstone är det redan igång Android 6.0 Marshamallow.

2. Köp BNOB-varor

Har du en smartphone-bild, eller hur? Nu går vi till tips om hur du köper en smartphone andra, det vill säga leta efter föremål som fortfarande är i ett tillstånd BNOB. Vad är BNOB? BNOB står för Helt ny öppen låda eller något nytt, men redan rensat lådan. Du kan söka efter BNOB-objekt genom klassificerade annonser uppkopplad I FJB Kaskus, till exempel, bara söka efter "BNOB" och välj smarttelefonkategorin.

Rensa BNOB-objekt billigare jämfört med nya saker, men lite dyrare jämfört med varor andra. Det du måste vara uppmärksam på är att se till att artikeln är officiellt garanterad. Leta efter BNOB-artiklar från säljare som köpte fel saker och sälj dem sedan till ett billigare pris.

3. Köp varor från "Old Stock"

Tips för att köpa en smartphone andra nästa är att försöka överväga att leta efter varor i skick "Gammalt lager"Vad är det mer? Egentligen vet du redan hur, gammalt lager från engelska vilket betyder gammalt lager. På FJB Kaskus erbjuder många säljare gamla lagervaror, vanligtvis dessa artiklar ingen garanti och för smarttelefonmodeller flaggskepp den gamla typen men den som brukade vara dyr.

Eftersom det inte garanteras rekommenderas att transaktionen du väljer att använda COD-system. Så du kan kontrollera tillståndet och se till att alla smarttelefonfunktioner är normala. Priset på gamla lagervaror är klart mycket billigare jämfört med det nya priset, kanske till och med samma som priset andra-hans.

4. Leta efter föremål som fortfarande är garanterade

Leta efter det varor som fortfarande är under garanti, om möjligt, leta efter en med en garanti som fortfarande är gammal och som bara har använts i några månader. Om det är svårt att hitta din smarttelefon är det fortfarande garanterat, leta åtminstone efter den just utgången av garantiperioden. Så det är inte en smartphone som har använts i 2-3 år.

5. Rimliga priser

Vem gillar inte de billiga priserna för den smartphone du vill köpa? Vanligtvis gör varje begagnad smartphone det det finns ett begagnat pris som är riktmärket, men om priset ligger långt från riktpriset måste du vara medveten om det. Det kan bara vara smarttelefonen KW aka falsk eller skadad, så priset är under genomsnittet.

6. Välj ett säkert transaktionssystem

Existens gemensamt konto shopping tillåter uppkopplad säkrare och bekvämare utan områdesbegränsningar, så att du kan göra affärer med säljare i hela Indonesien. Naturligtvis är varuvalet fler och varierat.

Men om du är orolig för artikelns skick, välj bara systemet TORSK (Postförskott). Du kan boka tid, se till den valda platsen är säker. Inte vid sidan av vägen, välj bara en viss restaurang. Om du inte har någon erfarenhet, bjud in en vän som redan förstår att hjälpa dig att kontrollera varorna.

7. Var en "smart köpare"

ApkVenue betonar att för de av er som vill köpa en begagnad Android-mobiltelefon, vara en smart köpare. Vanligtvis säljaren som avser att sälja, skriv produktbeskrivningen tydligt. Så du måste också läsa noggrant. Be om saker som inte har förklarats, be inte om saker som inte är viktiga eller som har förklarats av säljaren.

8. Kontrollera det fysiska tillståndet

Utseendet är naturligtvis det första vi kontrollerar, se till att smarttelefonens kropp ser smidig ut och passar beskrivningen som säljaren skrev. Om du säger att det är smidigt men det visar sig att det finns blåsor och till och med frossa, acceptera det inte, om det behövs, avbryt det.

9. Kontrollera fullständighet och alla funktioner

Kontrollera sedan fullständigheten, om det är i enlighet med informationen från säljaren. Markera IMEI på mobiltelefonen och rutan och justera den. Se också till att originaltillbehören är fullständiga. Följande är de fysiska förhållanden som du måste kontrollera:

 • kolla upp Startknapp, Strömknapp och Volymknapp. Se till att den fortfarande är mjuk och går bra utan något konstigt. Anledningen är att dessa komponenter är kända för att snabbt skadas.
 • Säkerställ äkthet hörlurar, även om du inte nödvändigtvis använder det se till att hörlurarna fortfarande är original och förvara den ordentligt för att hålla priset nere. Senare kanske jag gör det uppgradera till en högre version.
 • Kolla upp laddningsadapter och en USB-kabel, se till att det fungerar och inte lös.
 • Kolla upp jack ljud och se till att den inte vacklar.
 • Testa högtalare och mikrofon, se till att ljudet kommer ut normal och inte trasig. Om den går sönder kan den ha utsatts för vatten eller nedsänkning.

10. Kontrollera och se till att alla funktioner fungerar

Det fysiska tillståndet och fullständigheten är okej, här är vad som är ännu viktigare, nämligen att säkerställa alla funktioner på smarttelefonen kör som det ska. Här är de saker du måste se till.

 • kolla upp skärmens lyhördhet Generellt, se till att alla pekskärmsfunktioner körs. Uppifrån och ner, höger vänster till skärmens hörn. Prova också rotationssensorn (accelerometer), går bra.
 • Kolla upp omgivande ljussensor, Den här sensorn dämpar HP-skärmen när den är i mörkret eller när du sitter i telefonen.
 • kolla upp anslutning, vare sig det är mobilnätverk, WiFi, Bluetooth och GPS. Anslut bara ditt SIM-kort och microSD-kort.
 • Kolla upp kamera, försöker du fotografera med kameran och ta bilder med blixt eller utan blixt och se resultaten.

Kolla också med applikationen, du kan läsa följande artikel 5 obligatoriska applikationer för dem som vill köpa en begagnad Android-mobil.

11. Fabriksåterställning i början

Inte bara pengar som betalas i förskott, fabriksåterställning måste också göras när du får smarttelefonen. Eftersom Android Lollipop OS har en funktion som heter Fabriksåterställningsskydd.

Skydd när någon vill göra fabriksåterställning istället för inställningsmenyn tar det en Lösenord som har skapats av gamla användare. Omåterställa tvingade, smarttelefonen fungerar inte innan du verifierar ägandet med kontot Google tidigare använts på smarttelefonen.

Slutsats

Det är en lista med tips för att köpa en begagnad Android-smartphone kvalitet och lämpligt. Förhoppningsvis kan dessa tips vara användbara för er som är desperata att byta smartphone och vara försiktig! Om det finns tillägg, vänligen fäst din åsikt i kommentarfältet nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found