15+ professionella fotograferingstips och tricks med hjälp av en smarttelefonkamera

vi kan verkligen maximera för att få en unik fångst av hög kvalitet. Allt du behöver göra är att experimentera med kreativa idéer och göra vad vi kan för att maximera för att få en unik fångst.

Tidigare var fotografering mer synonymt med fotograferingsmetoder med professionella kameror som DSLR till exempel. Men nu har vi kommit in i världen mobilfotografering, där smartphones nu är utrustade med allt mer sofistikerade kameror erfarenhet vilket är inte mindre spännande än en professionell kamera.

Oavsett vilken typ av smartphone du använder kan vi verkligen maximera den för att få en unik och kvalitetsfångst. Rapportering från AndroidPit, allt du behöver göra är att experimentera med kreativa idéer och göra 15+ professionella fotograferingstips och tricks med följande smarttelefonkameror.

  • 7 tips och tricks för professionell fotografering med en smarttelefonkamera
  • 7 professionella fotograferingstrickar med en smarttelefonkamera
  • Särskild! Så här skapar du tvillingfoton på en Android-smartphone

15+ professionella fotograferingstips och tricks med hjälp av en smarttelefonkamera

1. Rengör smarttelefonkameralinsen

Innan vi går vidare börjar vi med det enklaste, nämligen rengör kameralinsen din smartphone. Smartphones är så kopplade till sina användare, vart du än går. Eftersom kameralinsen ofta används kommer den definitivt att hålla fast vid fingeravtryck och damm, båda mycket mjuka till synliga damm. Om vi ​​inte rengör det kan kamerans fångster bli suddiga.

2. Använd kameraknappen som knapp Slutare

De flesta smartphones är inte utrustade med en speciell kameraknapp, du kan justera den istället volymknappen som en knapp slutare kamera för att minimera vibrationer. Likaså för foton selfie, använd om möjligt volymknapparna så att du kan fokusera mer på att få bakgrund fina foton.

3. Maximera Genväg Kamera

De flesta Android-smartphones har genväg speciellt för att starta kameran snabbt, uppenbarligen är det mer praktiskt särskilt för att fånga plötsliga ögonblick som är kortlivade. Du kan lära dig genväg tillhandahålls av Säljare din smartphone är det annorlunda. Vanligtvis finns längst ner i området låsskärm eller tryck bara helt enkelt på hemknappen två gånger på Samsung-smartphones, eller tryck på volym ned-knappen två gånger på ASUS ZenFone-smartphones och andra.

4. Landskapsfotografering

Foto landskap med 16: 9-formatet används det vanligtvis för att fånga naturlandskap eller i en annan mening är en typ av fotografering som registrerar naturens skönhet. Naturen är verkligen så vacker, speciellt vid vissa tillfällen när vi känsligt kan markera naturen och riktningen för solens strålar. Till exempel på eftermiddagen eller tidigt på morgonen när solens strålar är gulaktiga och höstriktningen bildar en mycket lång skugga.

5. Undvik att använda LED-blixt

Använd alltid naturligt ljus för fantastiska foton. Även för professionella fotografer med DSLR-kameror hålls blixtfunktionen i allmänhet riktigt bra i nödsituationer. Platsen för LED-blixt på smarttelefonen är för nära objektivet, så effekten tenderar att vara slående. Om naturligt ljus inte räcker kan du öka poängen exponering (EV) och ISO på film. Men kom ihåg att öka ISO kan också resultera i "buller". Förutom när du tar bilder på dagen när solen står bakom motivet.

6. Använd inte digital zoom

Använda sig av digital zoom på en smartphone betyder det att förstöra fotot. Om inte kameran har optisk zoom, där kameralinsen faktiskt skjuter ut ur din enhet (som Samsung Galaxy K Zoom). Det bästa alternativet, du kan zooma genom att redigera fotot efter att ha tagit bilden.

7. Identifiera vilken smartphone-kamera som används

Du har redan köpt dyra smartphones, använd kamerans sofistikering till sin fulla potential. Dessutom, dagens smartphones, men inte flaggskepp, kameran inbäddad i smarttelefonen low-end och mitt i slutet också tillräckligt för att möta behoven av fotografering för vanliga människor.

Allt du behöver göra är att känna igen insignalerna på kameran som är installerad på din smartphone. Justera bara upplösningen, ljusstyrka, fotograferingslägen, filter och mer. Du känner ordspråket ala kan som vanligt ? Japp! Fortsätt att öva gör dig ännu bättre!

8. Kom närmare och uppfylls Sökare

När du är långt ifrån objektet på fotot får du bara figur liten som förlorade för bakgrund runt omkring. För att få bra foton bör du undvika zoomfunktionen eftersom den minskar bildkvaliteten. Allt du behöver göra är att komma nära och uppfylla det sökare eller smarttelefonskärm med ditt fotoobjekt.

9. Kom alltid ihåg kompositionen av tredjedelsregeln

Du kan inte alltid placera fotoobjekt i mitten ram. Om du vill att det resulterande fotot ska vara så naturligt som möjligt, använd komposition Regel av tredjedelar. Tanken bakom kompositionen av Rule of Thirds är att bryta ner ram i tre lika delar, antingen horisontellt eller vertikalt.

Vissa smarttelefonkameror har inställningar som placerar dessa linjer för att göra det lättare för dig att se den bästa kompositionen när du tar en bild. Punkt där dessa linjer skär var där du måste placera fotoobjektet på ram. Du kommer definitivt att bli förvånad över resultatet!

10. Få den bästa belysningen

Naturlig belysning resulterar alltid i bättre fotofärger än bilder som tagits med blixt kamera. Om du tar bilder inomhus, leta efter konstgjort ljus eller litet, naturligt ljus för att reflektera dina foton.

11. Använd mänskliga föremål för bättre resultat

Det vackra landskapet som fångas med blotta ögat kommer att vara mycket svårt att fånga med bara en smarttelefonkamera. Använd det mänskliga föremålet på bilden för bättre resultat. Detta gör det resulterande fotot mer personligt och minnesvärd. Naturligtvis ger det mer värde till scenen.

12. Fotografera ett panorama med flera personobjekt

Medel- och överklassens smarttelefonkameror är i allmänhet utrustade med kamerafunktioner Panorama. Om du vill ta ett panoramafoto med ett objekt eller en person som ser dubbelt ut, så är det när kameran tar en 360-graders bild, personen som fotograferas rör sig från vänster, till centrum och sedan till höger i riktning av kamerarörelsen.

13. Fotografera panorama medan du är i ett fordon

Du behöver inte rotera kameran 360 grader, du kan också ta bilder Panorama medan du är i fordonet. Allt du gör är att sätta kameran i panoramaläge, sedan skjuta för hand, försöka vara stabil.

14. Fotografera zoom med en kikare (kikare)

Nästan alla typer av smartphones från medel till överklass har kameror som är utrustade med funktioner zoom. De genomsnittliga funktionerna i en smarttelefonkamera är dock inte långt borta. Dessutom, en sak som måste övervägas, att fotografera med zoomfunktionen på en smarttelefonkamera är vanligtvis den resulterande bildkvaliteten sjunker, bilden är inte skarp och tenderar att bli mycket. ljud. Gå runt detta, du kan dra nytta binokulär eller kikare för att ersätta zoomobjektivet monterat på framsidan av smarttelefonkameran.

15. Använda vattendroppar för att skjuta makro

Om du inte har en extern makrolins kan du använda droppande vatten på smarttelefonkameralinsen. En krökt form av vatten kan vara en ersättning filtreramakrolins du. Se till att vatten inte kommer in i smarttelefonen.

16. Använd ett bilfönsterhölje som reflektor

Om det inte finns någon reflektor som kan användas för professionell fotografering, kan du också använda ett bilglasglas i guld eller silver som ersättningsreflektor.

17. Använd ett headset för att byta ut avtryckaren

Du kan också ta bilder selfie utan att trycka på en knapp slutare direkt på smarttelefonen. Du kan använda headsetet som en kontakt för att trycka på knappen slutare. Så att avståndet mellan dig och din smartphone kan vara längre. Smarttelefonen kan placeras på ett bord eller en vägg med ett stativ eller en hållare av kartong. Obs: se till att ditt headset stöder funktionen slutare och anslut till kameraappen.

18. Undervattensfoton

Det sista tricket är att ta bilder under vattnet. Vad menas med att fotografera under vattnet här placeras smarttelefonen i ett klart glas och sedan nedsänks hälften av glaset i vatten för att fotografera objektet. Så att bilden ser ut som att skjuta från vattnet. Detta trick är lite riskabelt, så det tar stor försiktighet så att glaset inte kommer i vattnet.

Det här är 15+ tips och tricks för professionell fotografering med en smarttelefonkamera. Fortsätt att finslipa dina färdigheter med banbrytande kreativa idéer för att producera unika foton av hög kvalitet.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found