hur man överför telefonkontakter med ett Google-konto

Viktigt! Så här säkerhetskopierar du alla dina värdefulla telefonnummer mellan Google-konton.

De smartphones vi använder innehåller naturligtvis viktig information. Ett av exemplet är telefonkontakt. För Android-mobilanvändare är det säkraste stället att lagra telefonnummer på ett Google-konto. Så att byta mobiltelefoner är inget problem. Eftersom telefonkontakter synkroniseras automatiskt på den nya enheten.

Ändå måste allt som är viktigt naturligtvis vara oss säkerhetskopiering. Eftersom kanske ditt huvudsakliga Google-konto tas över av någon alias hit hacka, det är därför du måste ha en säkerhetskopia. Tyvärr tillhandahåller Google inte ett sätt att automatiskt synkronisera telefonkontakter mellan två olika Google-konton. Istället måste du ta några steg. Rapportering från Howtogeek nedan hur du överför ditt mobilnummer till en annan Android.

  • Så här tar du bort duplicerade kontakter på en Android-smartphone
  • Hur blockerar och låser du upp andras BBM-kontakter på Android
  • Hur bli av med Facebook-kontakter i din Android-telefonbok

Så här säkerhetskopierar du telefonkontakter med ett annat Google-konto

1. Exportera kontakter från Google-kontot först

Innan du börjar besöker du först sidan Google-kontakter och logga in med ditt första Google-konto. Om skärmen du ser liknar bilden ovan betyder det att du använder den senaste versionen av Google Kontakter.

Klicka sedan på alternativ Andra och välj Exportera, så kommer det att visas dyka upp bekräfta att den här förhandsversionen av Google Kontakter ännu inte stöder export. Oroa dig inte, du klickar bara för att exportera Öppna gamla kontakter endast.

Om du har öppnat den gamla vyn som visas ovan kan du välja kontakter en efter en eller välja alla kontakter. Öppna sedan fliken Andra och välj Exportera. Det är det första steget, hur du överför ditt mobilnummer till en annan Android.

2. Spara i Google CSV-format

När du väljer Exportera, så kommer det att visas dyka upp. Där du än en gång kan ställa in kontakten du vill överföra. Du kan manuellt välja upp till 250 kontakter, välja efter grupp eller alla kontakter.

Därefter kan du välja vilket exportformat. Det finns tre alternativ, det första är Google CSV-format för import till ditt Google-konto. Outlook CSV-format, för import till Outlook eller andra applikationer. Och vCard-format för import till Apple Address Book eller andra applikationer. När du är klar klickar du på Exportera och spara filen på din dator.

3. Importera till ett nytt Google-konto

Nu har du den exporterade filen från ditt första Google-konto, så nästa steg för hur du överför mobiltelefonkontakter till en annan Android är att importera den till ditt nya Google-konto.

Fortfarande på sidan Google Kontakter kan du nu ta bort ditt gamla Google-konto och logga in med ditt nya Google-konto. Samma som stegen ovan, klicka på alternativ Andra och välj Importera.

Välj sedan den exporterade filen och välj den Importera. Så det tar inte lång tid, alla kontakter på ditt första Google-konto flyttas till ett nytt Google-konto. Du har gjort det säkerhetskopiering värdefullt telefonnummer, så vad väntar du på? Gör det säkerhetskopiering nu, ha ett bra försök.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found