hur man tar bort en fil så att den inte kan återställas

När du tar bort en fil raderar inte Android-systemet den från lagringsutrymmet. Hur säkerställer du sedan att filerna som vi har tagit bort raderas helt och inte kan återställas?

När du tar bort en fil raderar inte Android-systemet den från lagringsutrymmet. Systemet kommer att dölja sig som om filerna inte längre finns och det lediga utrymmet ökar. Även om systemet fortfarande kan fortsätta att skriva filer till din lagring, åtminstone tills filen skrivs över av en ny fil.

Detta gör att du eller någon annan kan återställa raderade filer, även om det finns vissa villkor som måste uppfyllas. Men om du inte är försiktig kan andra återställa dina hemliga filer. Faktum är att när du har tagit bort alla filer. Uppenbarligen är detta ett allvarligt problem när du vill sälja en smartphone. Hur säkerställer du sedan att filerna som vi har tagit bort raderas helt och inte kan återställas?

  • Hur man snabbt hittar dolda filer på en PC eller bärbar dator
  • Hur man visar Flashdisk-innehåll gömt av virus

Borttagna filer på smarttelefoner kan återställas. Så här övervinner du det

För att lösa det här problemet, utvecklareGiuseppe Romano skapa en Android-applikation med namnet Säker radergummi. Denna applikation fungerar genom att skriva över ledigt utrymme efter att du har tagit bort filer, vilket säkerställer att filerna du raderar raderas helt för alltid så att ingen kan återställa data.

1. Installera Secure Eraser

Om du har massor av hemligheter på din smartphone, till exempel personuppgifter, ekonomiska data eller annan viktig information. Naturligtvis är du orolig om någon kan återställa de data som du har tagit bort. Installera applikationen för det Säker radergummi som du kan ladda ner gratis i Google Play Butik.

Appar Rengöring och justering Giuseppe Romano LADDA NER

2. Ställ in Secure Eraser

När du har installerat och öppnat det är det första steget du måste göra att välja om du vill ta bort filer som har raderats från intern lagring eller från extern lagring. Till höger väljer du Slumpmässig för att få bästa resultat.

3. Ta bort filer för alltid

Därefter trycker du bara på knappen Start längst ned på skärmen för att börja radera filer för alltid. Härifrån kommer Secure Eraser att skriva över ledigt utrymme med slumpmässiga data för att bli av med filer som raderats av dig. Som ett resultat har det tillgängliga lagringsutrymmet faktiskt avslöjats. Men oroa dig inte, Secure Eraser raderar denna slumpmässiga data och du får tillbaka ledigt utrymme.

Denna process kan ta lång tid, det tog cirka trettio minuter att rensa upp 15 GB ledigt utrymme på testet som ApkVenue gjorde den här gången. Naturligtvis varierar den totala tiden beroende på hur mycket utrymme som finns tillgängligt på din enhet. Så vänta tålmodigt under rengöringsprocessen. Det viktigaste är att resultaten är tillfredsställande. Du behöver inte oroa dig längre, dina viktiga data försvinner helt. Vad tror du, intresserad av att prova det?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found