12 typer av farliga datavirus 2018 | du kan skapa!

En samling typer av virus som är skadliga för din dator och kraftfulla sätt att hantera dem. Det finns ett antivirusprogram som du kan ladda ner gratis också!

Din dator träffas ofta virus?

Virus är vanliga på en dator, särskilt de med Windows-operativsystemet. Detta virus kan spridas via internet eller filer som överförs från andra enheter.

I grund och botten datorvirus är ett skadligt program som kan skada systemet eller data på din dator och kan spridas till andra datorer.

Virusen i sig varierar med olika effekter. Den här gången kommer ApkVenue att ge dig information om vilka typer av datavirus som ofta sprids och är farliga.

Typer av farliga datavirus och hur man kan övervinna dem

Virus är farliga om de finns kvar på din dator, förutom att du kan radera data slumpmässigt men också kan skada datorns operativsystem.

Ett säkert sätt att hantera virus är antivirus. Ett program som kan upptäcka virus och ta bort dem från din dator.

Här är mer information om typer av datavirus och hur man hanterar dem:

1. Trojan

Fotokälla: Foto: Gatewall

Den första typen av datavirus är Trojan.

Detta virus är en typ av datavirus som har förmågan att kontrollera eller till och med stjäla data på en datorenhet.

Virus av trojansk typ kommer vanligtvis från internet eller e-post mottagen av användare. Vanligtvis, för att hantera denna typ av virus kan använda programvaraTrojan Remover.

2. Mask

Fotokälla: Foto: sensorstechForum.com

Virustyp mask är en typ av datavirus som kan skapa värdelösa slumpmässiga filer och kan fylla upp din dators hårddisk.

Dessutom är maskar ganska farliga eftersom de kan utvecklas och föröka sig.

Fixen är väldigt lätt, nämligen genom att göra läser in med Avast Antivirus.

Avast Software Antivirus- och säkerhetsappar LADDA NER

3. Memory Resident Virus

Fotokälla: Foto: Pinterest

Memory Resident Virus är en typ av datavirus som kan infektera RAM på en dator. Effekten av denna typ av virus är att göra datorns prestanda långsam och mindre än optimal.

Korrigeringen är att använda ett antivirusprogram som Avast, Avira och liknande.

Antivirus- och säkerhetsappar Avira GmbH LADDA NER

4. Multipartitvirus

Fotokälla: Foto: Repairshala

Multipartite Virus består vanligtvis av flera filer som kan infektera datorns operativsystem med många effekter som att formatera hårddisken automatiskt så att vissa applikationer inte kan öppnas.

Fixen är att göra Defragera hårddisken skanna regelbundet och regelbundet genom Antivirus.

5. FAT-virus

Foto med tillstånd av: Foto: Xp Tricks

Virustyp File Allocation Table Detta är ett datavirus som kan förstöra filer i vissa kataloger.

Filer som är infekterade med denna typ av virus kommer vanligtvis att döljas, så det är som om filen har försvunnit.

Så om det finns några filer på din dator försvann mystiskt, kan vara orsaken är FAT-virus. Sättet att hantera det är detsamma som andra virus, nämligen att använda ett antivirusprogram.

Nästa...

6. Katalogvirus

Fotokälla: Foto: FlipKarma

Katalogvirus är en typ av virus som infekterar filer .exe-förlängning. Du kanske har kört en .exe-fil på din dator men den kan inte köras som vanligt.

Om den inte hanteras snabbt kan denna typ av virus förstöra alla exe-filer på din dator. Ibland antivirus inte tillräckligt för att övervinna denna typ av virus.

Det värsta fallet är att det kräver att du formaterar hårddisken och installerar om operativsystemet.

7. Makrovirus

Fotokälla: Foto: Atp Primaria

Makrovirus kan infektera makrofiler som .docm, .xls, .ppsoch dess slag. Denna typ av virus kommer ofta från det e-postmeddelande du får.

Försök att undvika inkommande utländska meddelanden och skanna regelbundet din dator med antivirusprogram.

8. Boot Sector Virus

Fotokälla: Foto: Datorsäkerhetsinformation

Boot Sector Virus är en typ av virus på en dator som kan infektera den minsta delen av en datorenhet som kallas diskstartsektor.

När ett datorsystem fungerar kan denna typ av virus flytta var som helst för att infektera befintliga filer. Sättet att hantera detta virus är att göra hårddiskinställningar dig in Skrivskydda.

9. Skriv över virus

Fotokälla: Foto: Me Phim Online

Skriv över virus kan ta bort filer eller data som har infekterats utan att hårddiskens kapacitet minskas.

Så i princip försvinner den infekterade filen, men hårddiskens kapacitet förblir normal, som om filen fortfarande finns i katalogen.

Naturligtvis kommer detta att göra att du inte känner dig misstänksam om en fil har raderats på din dator. Sättet att hantera denna typ av virus är att ta bort den infekterade filen så att den inte sprids till andra filer.

10. Direktåtgärd Virus

Fotokälla: Foto: slideshare.net

Direktåtgärd Virus är ett datavirus som kan infektera Autoxec Bat-filtyper som finns i hårddiskkatalogen. Denna typ av datavirus är vanligtvis aktiv när operativsystemet först fungerar känga.

Dessutom kan detta virus också infektera externa enheter som hårddiskar och flashenheter, vilket kan sprida detta virus från en dator till en annan.

Fixen är väldigt lätt, nämligen genom att göra läser in använder regelbundet antivirus.

11. Polymorft virus

Polymorf virus är namnet på ett datavirus som infekterar polymorf datakryptering. Denna typ av virus kommer att ha en negativ inverkan på data och dess funktion.

Detta virus kan utvecklas och göra sin egen kryptering som kan förändras så att det är svårt för Antivirus att upptäcka.

Om du har blivit helt attackerad av denna typ av virus kan du bara be programmerarna om hjälp.

12. Companion Virus

Tja, den här typen av datavirus skiljer sig ganska från andra virus. Companion Virus kommer att duplicera data och göra data i .com-format.

Naturligtvis förbrukas därmed din lagringskapacitet. Du kan hantera detta virus med ett antivirusprogram.

Skapa ditt eget virus

Virus är inte alla komplexa och svåra att göra, du kan pranka dina vänner genom att bara använda Anteckningar med några kodningskommandon i den.

Det finns olika typer av virus / hacking som du kan skapa, inklusive att skapa ett avstängningsvirus, stänga av Internet permanent, Caps Lock-virus och många fler.

Du kan se hela metoden i ApkVenues artikel nedan:

VISA ARTIKLAR

Bästa antivirusprogrammet

Före dig utsätts för virus ovan, skulle det vara bättre om du använder antivirus först för att undvika det. Antivirus är användbart för att upptäcka och ta bort virusfiler som attackerar din dator.

I grund och botten är alla former av antivirus samma i funktion och prestanda. Skillnaden ligger dock bara i introduktionen av antivirusprogrammet till själva viruset. Exempel på datavirus som elimineras av NOD32 är trojaner, Worms, FAT och andra.

Ett antivirusprogram som kontinuerligt uppdateras om den senaste datavirusutvecklingen kan sägas vara ett bra antivirusprogram. För närvarande använder Jaka NOD32 Antivirus för huvuddatorn.

ESET Antivirus- och säkerhetsappar LADDA NER

Saker som måste övervägas för att säkra din dator med NOD32:

  1. Skanna dator
  2. Ta bort filer på Karantän (filer fängslade för att skada enheten)
  3. Skanna vilken blixt som helst eller extern hårddisk ansluten till din dator.

Genom att göra ovanstående regelbundet skyddas din dator från dåliga virus. Tja, om du vill ha ett annat antivirusprogram kan du se i Jakas tidigare artikel om det bästa PC-antivirusprogrammet.

Det är tio farliga datavirus som du ofta hittar på datorer och hur du hanterar dem. Att ta hand om din dator är inte bara från utsidan, du måste också ta hand om den från insidan.

Kom ihåg att alla enheter som har ett operativsystem har möjlighet att smittas med ett skadligt virus som din smartphone.

Vilket virus attackerar din PC-enhet, killar? skriv ner det i kommentarfältet så att det kan diskuteras. Glöm inte att gilla och dela.

Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Datorvirus eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found