4 sätt att enkelt kontrollera signalstyrkan på en Android-mobiltelefon

Att spela spelet måste ha en dålig mobiltelefonsignal, det känns riktigt irriterande. Kolla in följande artikel för att kontrollera signalstyrkan innan du spelar spelet

Har du någonsin spelat Mobile Legends eller PUBG Mobile och plötsligt släpat för att din mobiltelefonsignal var dålig? Det måste vara riktigt irriterande, gäng.

Signal tillståndet kan inte förutsägas. Ibland kan en bra signal plötsligt bli dålig. Detta kommer att vara mycket irriterande för dig som gillar att surfa på internet.

Men ta det lugnt, gäng! ApkVenue berättar hur du får reda på operatörens signalstyrka på din Android-mobiltelefon. Händer, du kan uppskatta om din signal är säker för att spela spel, gäng

4 sätt att enkelt kontrollera HP: s signalstyrka

Varje region har olika signaltäckningar. 4G LTE-nätverket, som för närvarande är det snabbaste, har inte kunnat nå alla områden.

I den här artikeln kommer ApkVenue att berätta hur du använder programmet OpenSignal, gäng. Inte bara känner till signalstyrkan, det finns många andra funktioner som du kan använda.

Specifikt finns det fyra funktioner som du kan använda för att kontrollera signaler med OpenSignal-applikationen.

Istället för att slösa bort mer tid, fortsätt bara, gäng. Följande hur man tar reda på operatörens signalstyrka på en Android-telefon du använder OpenSignal-applikationen.

Steg 1 - Ladda ner OpenSignal-applikationen

 • Det första steget du måste göra är att ladda ner OpenSignal-applikationen, gäng. Du kan ladda ner appen i Google Play Store eller så kan du använda länken som ApkVenue tillhandahåller nedan.
LADDA NER appar
 • Installera OpenSignal-applikationen på din Android-smartphone.

Steg 2 - Öppna OpenSignal-applikationen

 • När du har installerat OpenSignal-appen öppnar du programmet.

 • Ge OpenSignal-appen behörighet att komma åt din plats. Detta för att OpenSignal kan upptäcka signalstyrkan där du är.

 • På huvudsidan finns det flera flikar längst ner på din mobiltelefonskärm som du kan välja mellan. OpenSignal har en mängd olika funktioner som du kan använda.

Hur man kontrollerar nedladdnings-, uppladdnings- och pinghastighet

För att ta reda på nedladdningshastighet, uppladdning och latensnivå kan du använda funktionen Hastighetstest som finns på huvudsidan i OpenSignal-applikationen.

Denna funktion är mycket viktig för dig att använda innan du spelar spelet, gäng. Speciellt om du tänker spela Rankad matchning.

 • Klicka på knappen Testa mitt på skärmen för att starta internethastighetstestet. Du kan ta reda på hastigheten för operatören du använder eller WiFi som är ansluten till din mobiltelefon.

 • Testresultaten visar din latens / Ping, nedladdningshastighet och uppladdningshastighet. Om du känner dig missnöjd kan du försöka stärka din signal.

Hur man kontrollerar nätverksstatus

För att kontrollera nätverksstatus för den operatör du använder med OpenSignal-applikationen kan du följa följande metod.

 • På fliken Statistikoch välj sedan ett alternativ Nätverks tillgänglighet för att kontrollera din nätverks tillgänglighet. Du kan också ta reda på nätverkets tillgänglighet baserat på den tid du vill veta.

 • Förutom att veta tillgängligheten hos operatörens nätverk kan du också ta reda på hur mycket data / kvotanvändning du har under en viss tid genom att välja alternativet Dataanvändning.

Hur man tar reda på operatörens täckning

Även om operatörerna har utvidgat sitt nät till alla regioner i Indonesien, har inte alla regioner samma operatörstäckningsnivå. Så här får du reda på det.

 • För att ta reda på hur mycket täckning en viss operatör har i ditt område, klicka på fliken Rapportering längst ner på din smartphone-skärm.

 • Om ditt nuvarande område är färgat ljusgrönt betyder det att du har en bra operatörssignal. Omvänt, om den är röd, betyder det att operatörssignalen i ditt område är dålig.

 • Använd filter för att ta reda på mer om operatörens täckningsdata. Klicka på att skriva Alla operatörer längst upp till vänster på skärmen för att ta upp filtret.

 • Välj den operatör som du vill veta signalområdet för. Du kan också filtrera den anslutningstyp (2G / 3G / 4G) som du vill testa.

 • Klicka på Visa nätverksstatistik för att jämföra signalstyrkan och internetanslutningen för operatörer i ditt område. Du kan också kontrollera Ping så att du inte släpar efter när du spelar spel.

Hur man hittar platsen för närmaste BTS-torn

Den sista funktionen i OpenSignal-applikationen är att kunna hitta närmaste BTS Tower (Base Transceiver Station) som tillhör den operatör du använder. Ju närmare du är BTS-tornet, desto strammare blir din mobiltelefonsignal.

 • Klicka på fliken för att använda den här funktionen instrumentbräda i det nedre högra hörnet på din smartphone-skärm. Det finns en kompass som visar dig riktningen till närmaste BTS-torn.

 • Klicka på knappen för att se platsen för alla BTS-torn runt dig Celltorn under kompassen.

Steg 7 - Klar

Du har lyckats veta hur du kontrollerar signalstyrkan hos mobiltelefonoperatörer och andra funktioner i OpenSignal-applikationen.

Detta är ApkVenues artikel om ett enkelt sätt att ta reda på signalstyrkan på din Android-mobiltelefon. Förhoppningsvis kan den här artikeln hjälpa dig, gäng.

Om du tvivlar på din signal när du spelar spel kan du köra OpenSignal-applikationen först. Vi ses i nästa Jaka-artikel, ja!

Läs också artiklar om Signal eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found