mobila legender vs vainglory vs aov, vilken är bättre?

Är du en hård mobil MOBA-spelare? Vill du veta vilket MOBA-mobilspel som är bäst? Låt oss läsa följande JalanTikus-artikel för att ta reda på informationen!

Spelgenre Multiplayer Online Battle Arena eller vad som vanligtvis förkortas MOBA nu svampar det på smartphones. Flera titlar, som Mobile Legends, Arena of Valor och Vainglory har blivit flaggskeppet för mobilspelare i Indonesien.

Eftersom de är så kända och har olika hårda fanbaser mellan dessa MOBA-spel, så vet du att fanbaserna "knuffar varandra" också. Vad i helvete skillnaden mellan de tre matcherna?

  • MOBA Varför analog? Här är 5 fördelar med MOBA-spel på Android
  • Dessa 5 MOBA-hjältar har ett blodförhållande, du vet
  • FARA! Dessa är 7 tecken på beroende av att spela MOBA Mobile Games

Skillnaden mellan Mobile Legends, AoV och Vainglory

Innan du går in på skillnaderna mellan Mobile Legends, AoV och Vainglory är det en bra idé att läsa dem först bakgrunden för varje spel de. Kom igen, lyssna direkt!

Mobile Legends

Detta spel från Moonton i Indonesien har utan tvekan den största fanbasen av de två andra rivalerna. Många vet inte innan det här namnet ändrades till Mobile Legends: Bang Bang Magic Rush: Heroes Mobile, Legends: 5v5 MOBA.

Mobile Legends-spelet publicerades av Moonton den 11 juli 2016 för Android och 9 november 2016 för iOS. Sedan dess har detta spel omedelbart stulit uppmärksamheten från mobilspelare.

Moonton Strategispel LADDA NER

Valors arena

Har olika namn i varje region och i Indonesien heter det Mobile ArenaSlutligen uniformerade förläggaren Tencent Games sitt namn runt om i världen för att bli Arena of Valor eller förkortas ofta som AoV.

Detta spel själv stal spelarnas uppmärksamhet i Indonesien eftersom det har hjältar anpassade från DC-serier, som Batman, Superman, Joker och Wonder Woman. Själva spelet släpptes den 26 november 2015 och utsågs till det mest populära spelet 2017 av Google Play.

I september 2017 blev Nintendo äntligen intresserad och tillkännagav officiellt att man också tar Arena of Valor till Nintendo Switch-konsolen. Detta görs så att AoV-spel kan spelas var som helst och när som helst.

Garena RPG-spel LADDA NER

Högfärd

Släpptes i november 2014 och detta spel var först avsett för iPad-enheter. Slutligen släpptes Android-versionen i juli 2015 och sprids äntligen till smartphones. När det först introducerades vid introduktionen av iPhone 6 hälsades detta spel omedelbart med entusiasm från besökarna.

Det är inte förvånande att få ett positivt svar från spelare, för grundaren av Super Evil Megacorp, som faktiskt är skaparen av spelet Vainglory, är en veteran från Rockstar, Riot, Blizzard och Insomniac.

Efter år av att ha upprätthållit en linje med 3v3 har Vainglory äntligen samma 3-linjers 5v5-läge som andra rivaliserande MOBA-spel.

Super Evil Megacorp Strategispel LADDA NER

Skillnaden är Mobile Legends, AoV och Vainglory

Efter en liten introduktion till de tre spelen, låt oss den här gången prata om skillnader i Mobile Legends, AoV och Vainglory. Kom igen, låt oss se!

1. Kartor

Egentligen finns det ingen skillnad som är alltför slående med Maps från vart och ett av spelen ovan. Men alla har sina egna egenskaper på varje karta, till exempel placeringen av djungelkrypningen och krypbuffern. Namnen på varje kartor är också olika, som Sovereign's Rise for Vainglory, Land Of Dawn for Mobile Legends och Antaris för Arena of Valor.

2. Kontroll

Om Mobile Legends och AoV båda har virtuell analog vilket gör det lättare att spela, i motsats till Vainglory som har knackningssystem. Visst måste kranstyrning prioritera precision när du spelar den och smartphones med större skärmar kommer att gynnas mer.

3. Artikelinköpssystem

Du kan inte köpa saker slarvigt vart du än är när du spelar i Vainglory. Till skillnad från Mobile Legends och AoV måste du köp saker vid basen eller i djungelbutiken som finns på båda sidor av djungeln.

4. Attribut

I Mobile Legends och AoV-spelen finns det ett system som heter attribut där du kan öka de grundläggande attributen för hjälten du kommer att använda. Om det vid AoV heter Arcana, och Mobile Legends i sig kallas ett emblem. I Vainglory i sig finns något som kallas Talent, men det kan bara användas i slagsmål, som Blitz och Battle Royale.

5. 'Big Monster'

Skillnaden ligger också i varje 'Big Monster' som ger hjälp i form av attacker på fiendens baser, buffar eller pengar för att köpa saker. I själva Vainglory finns två 'Big Monsters', nämligen Blackclaw som kommer att hjälpa till att förstöra tornet och Ghostwing som kommer att ge buffs.

I ML själv finns en Lord som hjälper till att förstöra fiendens torn och Turlte som kommer att ge pengar. Och i AoV finns Abyssal Dragon som kommer att ge pengar och Dark Slayer som ger buff till varje hjälte.

Slutsats

Så det är några av de skillnader som vi kan hitta från Mobile Legends, AoV och Vainglory-spelen. Varje titel har verkligen sina fördelar och nackdelar och det är naturligtvis varje spelares rätt att välja vilket spel som ska spelas. Men enligt dig, vilket är det bästa spelet? Skriv i kommentarerna nedan!

Läs också artiklar om MOBA-spel eller andra intressanta artiklar från Febi Prilaksono.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found