hur man gör streckkodskartor på Android och pc + scan-metoden

Vill du veta det enklaste sättet att skapa streckkodskartor? ApkVenue har de mest praktiska tipsen för hur man skapar en Google Maps streckkod på Android och PC.

Dagens tekniska förfining möjliggör en snabbare och mer praktisk spridning av information. Formen för information som ska delas kan också omvandlas till en enkel form först.

Dagens teknik gör att människor kan dela länk långt in i en enklare form, även med en plats på Google Maps som kan delas i form av en streckkod.

Även om den här funktionen har funnits ganska länge är det inte många som känner till hur man skapar en Google Maps streckkod. Det är därför ApkVenue kommer att diskutera det i den här artikeln.

Vad är Google Maps streckkod

Innan vi diskuterar mer om hur man skapar en streckkod för Google Maps är det bra om vi diskuterar vad en Google Maps-adressstreckkod är.

Streckkoden eller QR-koden som ApkVenue kommer att diskutera i den här artikeln är en tvådimensionell streckkod som innehåller adressen till en plats och kan nås via Google Maps.

Denna streckkod vara en ersättare länk eller url lång om platsen. Av män-skanna Denna streckkod kommer användaren att dirigeras till platsens adress via Google Maps-applikationen.

Varför behöver du veta hur man skapar en kartstreckkod?

Former för spridning av mer information kompakt Det blir populärt idag eftersom det är både lättare att använda och mer imponerade snyggt och enkel.

Genom att veta hur man gör streckkodskartor på Android eller PC kan du utbyta information om en plats med dina vänner och släktingar mer effektivt och effektivt.

För att inte nämna, det här 2-dimensionella streckkodsformatet utgör det lätt att stoppa i i media för att sprida information som inbjudningsbrev och tillkännagivande.

Hur man skapar en Google Maps streckkod

Vad sägs om det här? Är du bekant med Google Maps streckkod eller QR-kod? Förstår du varför du behöver veta hur man gör det?

Nu är det dags för oss att diskutera hur man skapar platsstreckkoder på Google Maps på Android och även på PC med den enklaste metoden.

Med nuvarande teknik kan platspunkter på Google Maps endast delas med andra via streckkod eller QR-kod.

Detta gör det möjligt att infoga såväl på pappersinbjudningar som digitala inbjudningar och göra det mer tillgängligt för den som tar emot det. Denna streckkod kan göras med en mobiltelefon och en dator.

Hur man gör streckkodskartor på Android

Android-telefoner kan också användas för att skapa streckkoder eller QR-kodplatser på Google Maps, och stegen är relativt enkla.

Här är några steg för hur du skapar en Google-streckkod som du måste följa.

  • Steg 1 - Ladda ner och installera appen Barcode Generator på din Android-telefon. Denna applikation kommer att vara ett medium som omvandlar länkar till streckkoder.

För dem som inte har den här applikationen kan du ladda ner den direkt via länken nedan.

Ladda ner applikationen Barcode Generator här!

Streckkodsgenerator

  • Steg 2 - Öppna Google Maps-appen och sök efter den plats där du vill dela adressen i form av en streckkod.
  • Steg 3 - Klicka på pinpoints som visar platsen du letar efter tills den öppnar en ny meny.
  • Steg 4 - Klicka på ikonen när ett nytt fönster öppnas dela med sig som är till höger.
  • Steg 5 - Välj streckkodsgeneratorn som medium för att dela platsen.
  • Steg 6 - Du kommer att skickas till applikationen Barcode Generator. Här kan du spara streckkoden som har skapats genom att trycka på ikonen spara på toppen.

När det sista steget är klart kan du använda streckkoden som du skapade och dela den.

Du kan till och med infoga denna streckkod i en digital inbjudan för att göra det lättare för vänner eller släktingar att hitta platsen.

Hur man gör streckkodskartor på PC

För dem som inte vill installera ytterligare applikationer på sina mobiltelefoner, datorer eller datorer kan de också användas för att skapa streckkoder med hjälp av Google Maps.

Här är några steg som du måste ta för att skapa en kartstreckkod på din dator.

  • Steg 1 - Öppna webbplatsen Google Maps via din webbläsare genom att gå till länken google.com/maps.

  • Steg 2 - Sök efter den plats som du kommer att dela adressen med tills du hittar exakta poäng.

  • Steg 3 - Klicka på platsens riktmärken tills informationen visas. Klick dela med sig för att få länken till den plats du vill dela och kopiera den länken.
  • Steg 4 - Öppna webbplatsen för QR-kodgenerator (//qrcode.tec-it.com/) och välj url-alternativet för att få en streckkod för den webbadress som har varitkopiera från Google Maps.
  • Steg 5 - Klistra den platslänk som har varitkopiera tidigare på kolumnen QR-kod för en webbadress.
  • Steg 6 - Klick Skapa streckkod och ladda ner streckkoden eller QR-koden som genererats framgångsrikt.

Streckkoden som du har skapat framgångsrikt via den här webbplatsen kan varaladda ner i png-form och används för olika ändamål efter behov.

Resultaten av denna streckkod kommer också att se snyggare ut än att använda Bitly eller länkförkortare.

Hur man skannar streckkodskartor på inbjudningar

Så du vet redan hur man gör streckkodskartor på Android och även på PC? Du måste också veta hur man läser den Google Maps streckkod som har skapats.

För att använda denna streckkod behöver du en speciell metod och din mobiltelefon måste också ha en separat applikation installerad.

Hur skannar jag streckkodskartor på en inbjudan? Här är stegen som du kan se och följa.

  • Steg 1 - För att kunna läsa streckkoder behöver din mobiltelefon en speciell streckkodsläsare installerad. Den applikation som ApkVenue rekommenderar att du installerar är QR-kodläsare.

För dem som inte har den här applikationen kan du gå direkt till den ladda ner via länken nedan!

Ladda ner applikationen QR-kodläsare här!

QR-kodläsare

  • Steg 2 - Ge applikationen åtkomst till kameran såväl som åtkomst lagring din mobiltelefon.
  • Steg 3 - För kameran närmare den streckkod du vill haskanna tills denna applikation lyckas läsa informationen i streckkoden.
  • Steg 4 - Klicka på länken i streckkoden så skickas du automatiskt till Google Maps.

Det finns flera sätt att skapa en Google Maps streckkod på Android och även på en dator som du kan använda för olika ändamål.

Nuvarande teknik kan verkligen underlätta arbetet för många människor, även i små saker som detta.

Förhoppningsvis kan metoden som ApkVenue delar detta vara användbar för er alla, gäng och se er i nästa artiklar.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found