Det här är skillnaden mellan 32bit och 64bit windows som du definitivt inte känner till

Hittills finns det två olika bassystem, nämligen 32 bitar och 64 bitar. Ibland uppmärksammar inte användare den Windows-bas som används, oavsett om det är 32 eller 64 bitar. Även om det för användning finns skillnader mellan de två och skillnaderna i te

Windows är det mest populära operativsystemet i Indonesien. Det finns inga fler användare eftersom de flesta bärbara datorer eller datorer använder detta operativsystem. Det finns många typer och typer av Windows som används i Indonesien och förutom att det också finns olika bassystem bland dessa Windows.

Hittills finns det två olika bassystem, nämligen 32 bitar och 64 bitar. Ibland uppmärksammar inte användare den Windows-bas som används, oavsett om det är 32 eller 64 bitar. Även om det för användning finns skillnader mellan de två och dessa skillnader kommer att påverka prestandan. Vad är faktiskt skillnaderna och fördelarna och nackdelarna med 32-bitars och 64-bitars Windows? Följande är en recension.

 • Enkla sätt att avinstallera Windows-programvara utan tid alls
 • 3 Viktiga skäl till varför du bör ladda ner Windows 10
 • Hur man undviker att förlora viktig programvara i den senaste uppdateringen av Windows 10

Skillnad Windows 32 bitar och 64 bitar

1. Hur mycket RAM som kan användas

Den grundläggande skillnaden som de flesta användare är medvetna om är den maximala mängden RAM som kan användas. Varje bassystem har olika begränsningar. För 32-bitarsbaserade Windows har den en begränsad mängd RAM mindre än 64 bitar. Windows 32 bit har endast en maximal RAM-användningsgräns mindre än 4 GB (cirka 3,2 GB) och fungerar bäst när du använder 1 eller 2 GB RAM. Medan 64-bitars Windows kan läsa upp till mer än 4 GB RAM. Om 32-bitars Windows är ihopparat med 4 GB RAM, kommer det bara att läsa upp till 3 GB. Detta beror på skillnader i processorarkitekturer mellan 32 bitar och 64 bitar.

2. 32 bitars och 64 bitars prestanda

Skillnaden mellan en 32- och 64-bitars Windows-systembas bestäms faktiskt av processorns funktioner. Naturligtvis jämfört är 64-bitars processorteknik nyare än 32 bitar. Windows 32 bitar med 32 bitars processor har också förmågan att vara under 64 bitar. Så att kombinationen av Windows och processorn bara är perfekt för att göra lätt jobb och öppna mindre ansträngande applikationer. Medan Windows- och 64-bitarsprocessorer är lämpliga för arbete tyngre arbete som design, video redigering, etc.

3. Möjlighet att bearbeta data

Arkitektoniska skillnader i Windows och 32 och 64-bitars processorer kommer säkert att ha stor inverkan på själva datorns prestanda. Siffrorna 32 och 64 representerar faktiskt mängden data som kan behandlas i en cykel. 32 bitar betyder att när du gör en process är den laddade data 32 bitar. Så på en gång är databearbetning snabbare och maximalt för Windows- och 64-bitarsprocessorer.

4. Programvarukompatibilitet

En annan viktig skillnad är kompatibilitet programvara som kan användas. Windows 32 bit körs inte programvara 64 bitar. Under tiden är Windows 64 bitar mer flexibel eftersom den kan köras programvara 32 eller 64 bitar.

För- och nackdelar med Windows 32 och 64 bitar

Fördelar med 32-bitars Windows:

 • Kan springa programvara och äldre applikationer med en 16-bitars bas.
 • Mer kompatibel med äldre drivrutiner. Lämplig för bärbara datorer eller äldre datorer.
 • Kan fungera optimalt även med bara 2 GB RAM-minne

Nackdelar med Windows 32 bitar:

 • Bara lite programvara nya kompatibla
 • Det går inte att använda mer än 4 GB RAM-minne
 • Kan inte vänja mig vid programvara tung som After Effects

Fördelarna med Windows 64 bitar:

 • Snabbare och effektivare
 • Kunna göra processorprestanda mer optimal
 • Kan springa programvara 32 bitar
 • Lämplig för löpning programvara det senaste som prioriterar grafik

Nackdelar med Windows 64 bitar:

 • Inte lämpligt för äldre datorer