hur man hanterar en död mobiltelefon på egen hand + upptäckt av orsaken

Din mobiltelefon startar ofta om sig själv och stör dina aktiviteter? Kolla in följande artikel om orsakerna och sätten att hantera följande döda mobiltelefon i sig!

Har du någonsin varit uppslukad av att spela spel eller titta på filmer på din mobiltelefon men plötsligt stängs din mobiltelefon av sig själv? Det dör inte bara, ibland startar mobilen till och med om sig själv.

Det måste vara riktigt irriterande, gäng. Speciellt om du inte har sparat dina spelförlopp eller arbete. Som ett resultat är allt förlorat och förgäves.

Detta händer inte bara för vissa HP-märken utan kan också förekomma i alla märken. Vill du veta vad som orsakar också hur man hanterar en död HP på egen hand? Lyssna på, ja!

Orsak HP startar om sig själv flera gånger

Innan vi diskuterar lösningen kommer ApkVenue att diskutera flera faktorer som kan få din mobiltelefon att starta om sig själv. Detta är användbart så att du vet vilken lösning som kan lösa ditt problem.

  • Operativsystemfel: En av orsakerna som påverkar att mobiltelefonen startar om sig själv är ett fel i ditt operativsystem eller Android OS. Ett operativsystem som inte fungerar ordentligt kommer att orsaka problem som Tvinga stopp, och andra.

  • Batteristatusfel: Batteristatusfel innebär att batteriindikatorn som visas på din mobiltelefonskärm inte matchar de faktiska förhållandena. Till exempel ser ditt batteri 80% ut trots att ditt återstående batteri bara är 2%. Detta gör att din mobiltelefon ofta stänger av sig själv trots att det verkar som att batteriet fortfarande är fullt.

  • Internt minne fullt: Dagens mobiltelefoner är utrustade med jumbo internt minne. Om du fortfarande använder en utgångsmobiltelefon för flera år sedan är det möjligt att ditt interna minne är fullt, vilket gör din mobiltelefon långsam och startar om.

  • HP överhettning: Detta problem är ett tillstånd där din chipset överhettas. Chipset överhettning kommer att skada alla HP-komponenter. Systemet stänger automatiskt av din mobiltelefon för att förhindra ytterligare komponentskador.

  • Rot: Att rota en Android-mobiltelefon har många fördelar, varav en använder en Android-spelfuskapp. Tyvärr kan rooting också orsaka skador på operativsystemet så att din mobiltelefon blir ett fel.

Hur man övervinner HP Dead Alone Alone

Efter att ha diskuterat orsaken till att din mobiltelefon startar om sig själv är det nu dags för ApkVenue att diskutera hur man ska hantera döda HP på egen hand. Välj rätt lösning baserat på det problem som ApkVenue diskuterade tidigare.

Du kan också göra alla lösningarna nedan för att påskynda och se till att din mobiltelefons prestanda är som tidigare. Kan inte vänta, eller hur? Sedan, fortsätt bara med det, låt oss gå!

1. Uppdatera operativsystemet

Alla HP förbättrar alltid operativsystemet och säkerhetssystemet i operativsystemet. Anta att du använder Xiaomi, då kommer din mobiltelefon alltid att ge uppdateringar MIUI regelbundet.

Ändå finns det tillfällen när din mobiltelefon inte tillhandahåller regelbundna operativsystemuppdateringar. En av anledningarna är att mobiltelefonen du använder är en gammal serie.

För att kontrollera det manuellt kan du gå till menyn Inställningar> Om> Systemuppdateringar. Kontrollera sedan att ditt operativsystem är uppdaterat.

Om det inte finns något meddelande men ditt operativsystem fortfarande är bakom kan du ladda ner det själv firmware enligt din mobiltelefon uppdaterar du den manuellt.

Om din mobiltelefon till exempel inte stöder de senaste operativsystemuppdateringarna kommer detta också att få operativsystemet att krascha. Du kanrulla tillbaka ROM för att matcha HP: s specifikationer.

2. Fixa batteristatus

Nästa sätt att hantera en död mobiltelefon i sig är att fixa ett felbatteristatus. Som ApkVenue förklarade tidigare visar ibland batteriindikatorn på skärmen inte det verkliga batteriets tillstånd.

Detta kan få din mobiltelefon att stänga av sig själv trots att batteriindikatorn på skärmen visar olika saker. Sättet att lösa detta är att ladda ner batterikalibreringsprogrammet i Google Play Butik.

Ladda ner batterikalibrering via följande länk

Sättet att använda det är att ansluta laddarkabeln och sedan ladda den tills batteriet visar 100%. Koppla inte ur laddaren och öppna sedan applikationen Batterikalibrering. Utför kalibrering med applikationen.

När kalibreringen är klar kan du koppla ur laddarkabeln. På detta sätt visar batteriindikatorn det faktiska batteriets tillstånd.

3. Rengör RAM

Ibland äter applikationerna som du installerar på din mobiltelefon mycket RAM. Problemet är när applikationen fortsätter att köras i bakgrunden så att den äter upp ditt RAM-minne kontinuerligt.

Du kan rengöra RAM-minnet och stoppa onödiga applikationer som fortsätter att köras i bakgrunden. Du kan till exempel stoppa Instagram som fortsätter att köra och tar upp mycket RAM.

Du kan också stoppa onödiga applikationer med våld med alternativet Tvinga stopp. Jakas andra förslag är att köpa en mobiltelefon med minst 6 GB RAM så att multitasking-processen kan gå smidigt.

4. Ta bort skräpfiler och cache

Sättet att hantera HP startar om och om igen är att ta bort skräpfiler som fortfarande är lagrade på mobiltelefonen. Även om du har tagit bort filer sparas skräpfilerna fortfarande i den tillfälliga lagringsmappen.

Bortsett från skräpfiler, cache att vara full kan också vara ett problem. Cache är minne som lagrar filsystemet tillsammans med användning av en mobiltelefon som fungerar för att lagra konfigurationsfiler så att de kan nås snabbare.

Det enklaste sättet att ta bort skräpfiler och cache är att installera en renare applikation som CCleaner. Denna applikation kan ta bort onödiga filer som gör att din mobiltelefon känns tung.

Piriform-rengörings- och tweaking-appar LADDA NER

5. Ta bort roten

Nästa är hur man hanterar döda HP på egen hand genom att göra ta bort roten på en Android-telefon. Denna metod är mycket viktig för de av er som använder en rotad mobiltelefon.

Som Jaka förklarade tidigare har rooting många fördelar. Men riskerna med att rota är mer. Från och med ett feloperativsystem, säkerhet som lätt kan hackas och andra.

En rotad mobiltelefon hänger ofta och känns långsam. Därför är att lösa en Android-telefon den lösning som ApkVenue rekommenderar.

Således Jakas artikel om hur man hanterar en död mobiltelefon i sig. Om du vill ha det enkelt är det bättre att byta ut en ny mobiltelefon som är utrustad med de bästa specifikationerna. Det har varit många, hur kommer det, coola mobiltelefoner som är billiga.

Förhoppningsvis kan den här artikeln hjälpa dig, gäng. Glöm inte att skriva din kommentar i den angivna kolumnen. Vi ses igen nästa gång!

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba.