hur man gör en innehållsförteckning i office word, garanterat snyggt!

Hur man gör en snygg innehållsförteckning på Ms. Ord är inte en lätt sak. Här är den mest kompletta samlingen av sätt att städa upp en rörig innehållsförteckning!

Hur man gör en snygg innehållsförteckning i Office Word eller hur man städar en rörig innehållsförteckning är naturligtvis viktiga saker som du bör veta när du gör uppdragsrapporter eller avhandlingar.

Förutom att göra en bibliografi krävs också att det finns en innehållsförteckning för att göra det lättare för läsarna att hitta sidan de letar efter.

Problemet är att det inte är så enkelt att skapa en innehållsförteckning, ferguso. Det finns problem som uppstår, som att inte städa de punkter som inte är parallella.

Därför vill den här gången ApkVenue ha olika tips hur hur man skapar en innehållsförteckning i Microsoft Word enkelt och snabbt!

Hur man skapar en innehållsförteckning i Office Word

Förutom att ordna sidnummer är det ofta ett fruktansvärt spöke för Microsoft Office Word-användare att skapa en innehållsförteckning.

Som en av programvaran som fungerar för att behandla dokument har naturligtvis Microsoft Office Word många funktioner som gör det lättare för oss att sammanställa en innehållsförteckning.

ApkVenue berättar hur du gör det manuellt eller automatiskt, garanterat att du kan omedelbart! För dem som inte har applikationen, ladda ner den först nedan!

Office-appar och affärsverktyg Microsoft Corporation NEDLADDNING

Här använder Jaka Ms. Word 2016. Om du använder en tidigare version av Word är metoden mer eller mindre densamma även om det kan finnas skillnader i termer.

Skapa en innehållsförteckning manuellt

Du kan använda den här manuella metoden om rapporten du gör är enkel och inte har undertexter.

Denna metod kan också användas för alla versioner av Word, så det är mycket praktiskt att använda.

Steg 1 - Ställa in höger flik

 • Det första du måste göra efter att du öppnat dokumentet är att trycka på ikonen Flik i det övre vänstra hörnet (under ikonen Klistra).

 • Klicka tills den växlar till Höger flik.

Steg 2 - Justera höger flikposition

 • Därefter anger du flikens position genom linjal ovanpå dokumentet. Senare kan du sätta sidnummer snyggt här.

 • Att ta upp linjalkan du öppna fliken Visa> Visa> Linjal.

Steg 3 - Snyggt höja prickarna

 • I så fall dubbelklickar du på fliken tills en meny visas dyka upp som ovan. Välj det andra alternativet för att få prickarna att visas.

Steg 4 - Skapa en innehållsförteckning

 • Därefter är allt du behöver göra att skriva in innehållet i innehållsförteckningen. När du har angett sektionens titel trycker du på Tab-tangenten på tangentbordet för att få upp prickarna.

 • Ange sidnumren som matchar sektionens titel, gjort!

Word ger faktiskt också en funktion för att skapa en innehållsförteckning manuellt vilket är lättare. Du kan se metoden på punkterna nedan.

Skapa en innehållsförteckning automatiskt

Om vår rapport innehåller många undertexter, hur kan vi hålla vår innehållsförteckning snygg? Du kan skapa en innehållsförteckning automatiskt, gäng!

Metoden är inte lika lätt, du behöver bara vara uppmärksam på stegen nedan.

Steg 1 - Ställa in rubriken

 • Innan du skapar en innehållsförteckning måste du använda Rubrik så att titeln och undertexterna i din rapport läses av Word.

 • Tricket är att använda funktioner Stilar på fliken Start.

 • välja Rubrik 1 för kapiteltitlar, Rubrik 2 för undertexter och så vidare (rubrik 3, rubrik 4) om det finns mindre undertexter.

Steg 2 - Lägga ut innehållsförteckningen

 • Gå till fliken Referenser, välj Innehållsförteckning.
 • Välj innehållsförteckningen som du vill använda. För automatisk innehållsförteckning, använd det första eller andra alternativet. Om du vill skapa en innehållsförteckning manuellt, välj det Manuell tabell.

Steg 3 - Innehållsförteckning färdig

 • Innehållsförteckningen kommer omedelbart att vara som bilden ovan, gäng! Du kan göra mindre ändringar som att ersätta ord Innehåll Blir Innehållsförteckning.

Steg 4 - Att göra Uppdatering Mot bordet

 • Om du har gjort några ändringar i ditt dokument så att det blir ändringar i innehållsförteckningen kan du helt enkelt klicka på tabellen och trycka på knappen Uppdateringstabell den i det övre vänstra hörnet.

 • Två alternativ visas, mellan att endast uppdatera sidnummer eller hela tabellen.

Hur man skapar en automatisk innehållsförteckning för Word 2010

Om du använder en äldre version av Microsoft Word som 2010, är ​​den faktiska metoden du måste göra för att skapa en innehållsförteckning inte mycket annorlunda.

Oavsett om det är hur man skapar en manuell innehållsförteckning eller hur man skapar en automatisk innehållsförteckning. Men om du fortfarande är nyfiken kommer ApkVenue här att förklara hur man skapar en innehållsförteckning i Word 2010 automatiskt.

Steg 1 - Ställ in rubrikerna

 • Kontrollera först att varje titel och undertext i ditt dokument använder rubrikformat. Detta är obligatoriskt så att titeln kan läsas i innehållsförteckningen.

 • Välj Rubrik 1 för huvudtitel, Rubrik 2 för undertexter och så vidare.

Steg 2 - Ge en innehållsförteckning

 • Placera nu markören på sidan av papperet för att skapa en innehållsförteckning. Välj sedan menyn 'Referenser' välj sedan 'Innehållsförteckning'.

 • Du måste bara välja formatet på innehållsförteckningen du vill ha.

 • I så fall visas innehållsförteckningen automatiskt enligt nedan.

Du måste bara spara dokumentet, eller om du behöver ändra Word-formatet till PDF så att resultaten inte ändras, även om du kan hålla dig snygg när du skriver ut.

Hur man skapar en innehållsförteckning i Word 2013

Du vet inte hur man gör en uppsats innehållsförteckning i Word 2013? Det är lätt! Faktum är att det inte skiljer sig mycket från de metoder som ApkVenue tidigare förklarade högst upp.

Men för att bättre förstå följande har ApkVenue förberett kompletta steg åt dig.

Steg 1 - Använd rubriker i titlar

 • Se till att varje titel och undertext som du har i dokumentet använder rubrikformatet. För att använda rubrik kan du gå till sektion'Stilar' på fliken Hem.
Fotokälla: teachucomp

Steg 2 - Skapa en innehållsförteckning

 • Placera markören på sidan på papperet där du vill lista innehållet.
Fotokälla: teachucomp
 • Välj sedan menyn '' Referenser '' och välj 'Innehållsförteckning'.
Fotokälla: teachucomp
 • Det finns alternativ Automatisk tabell där du inte längre behöver skriva manuella titlar och undertexter i innehållsförteckningen, såväl som finns Manuell tabell vilket gör att du kan skriva innehållstiteln manuellt i innehållsförteckningen.

 • Välj efter behov. Men om du letar efter ett sätt att skapa en manuell innehållsförteckning i Word 2013 kan du välja alternativet Manuell tabell, gäng.

Hur man skapar en Word 365 innehållsförteckning

Bortsett från Ms. Word 2010, 2016, 2017 och andra finns det också Microsoft 365 där den här tjänsten är baserad på cloud computing, vilket innebär att du kan komma åt den helt enkelt med hjälp av ett internetnätverk utan att behöva installera Microsoft Office-program på en bärbar dator.

Det är mycket mer praktiskt, men även den här tjänsten kan inte användas gratis, aka du måste aktivera Microsoft Office först, gäng.

Även om det är lite annorlunda än standardversionen av Microsoft Office som vi brukar använda, är stegen för att skapa en snygg innehållsförteckning i Microsoft Word 365 desamma.

Steg 1 - Ge rubriken till titeln

 • Använd rubrikformatet för varje titel och undertexter.
Fotokälla: Robert McMillen (YouTube)

Steg 2 - Skapa en innehållsförteckning

 • Därefter placerar du markören på papperssidan där innehållsförteckningen ska göras och väljer sedan menyn '' Referenser ''.

 • Välj sedan menyn 'Innehållsförteckning' och välj Automatisk tabell eller Manuell tabell.

Fotokälla: Robert McMillen (YouTube)
 • Om det lyckas visas innehållsförteckningen enligt följande.
Fotokälla: Robert McMillen (YouTube)
 • Om du gör ändringar i titeln eller sidan på papperet kan du också klicka på menyn '' Uppdateringstabell '' att städa upp en rörig innehållsförteckning automatiskt och snabbt.
Fotokälla: Robert McMillen (YouTube)

Hur, det är enkelt är det inte hur man skapar en innehållsförteckning i Office Word? Det är inte lika enkelt som att skapa ett bord, men det är ändå enkelt.

Genom att tillämpa metoderna ovan garanterar ApkVenue att din rapport blir mer snygg och tilltalande för ögat, gäng!

Stegen ovan kan också genomföras om du letar efter ett manuellt eller automatiskt sätt att lista innehållet i en uppsats eller uppsats.

Under tiden, för de av er som vill hur man gör en innehållsförteckning på HPTyvärr tillhandahåller Microsoft Word-applikationen inte smartphones Innehållsförteckning så det är inte möjligt för dig att lista innehållet på din mobiltelefon.

Läs också artiklar om Ord eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found