hur man hanterar mobiltelefonen som drabbas av vatten så att den inte dör helt

Din mobiltelefon stänkte eller föll i vattnet? Slå inte på den snabbt, gör följande sätt för att hantera den vattenkontaktade mobiltelefonen så att din mobiltelefon inte kortsluts.

Ofta fall av fallande smartphones i vattnet Totalt död HP på grund av felaktig hantering. I själva verket är vatten ett skrämmande spöke för elektroniska varor eftersom kan förstöra det ögonblickligen.

Men kanske du fortfarande kan spara HP som drabbas av vatten om du gör rätt behandling.

Så vilken typ av hantering? Följande kommer ApkVenue att granska hur man hanterar en mobiltelefon som utsätts för vatten innan du slår på den. Garanterad att din mobiltelefon inte kommer att dö helt!

Hur man hanterar vattenkontaktade mobiltelefoner för att inte dö helt

I själva verket finns det många vattentäta smartphones som cirkulerar idag. Men om du inte har det, låt inte din smartphone utsätts för vatten om du fortfarande älskar din mobiltelefon.

Men om du slarvigt lägger din HP i vattnet, kanske några av dessa sätt du kan göra för spara din HP. Lyssna bara direkt!

1. Se till att den är avstängd

Efter att HP har drabbats av vatten är det säkert det första du kommer att tänka på kontrollera hans tillstånd, liv eller död. Men även om din mobiltelefon fortfarande är på efter att ha utsatts för vatten är det en bra idé att komma direkt Stäng av din mobiltelefon.

Därför är vattnets natur alltid motsatsen till elektroniska föremål. Ju längre du lämnar din mobiltelefon på när det finns vatten i den, då möjligheten att HP skadas blir ännu större.

2. Demontera din mobiltelefon omedelbart

Poängen med att lossa här är att inte ta bort innehållet på din smartphone till det minsta. Om du en nybörjare när det gäller att ta isär smarttelefonen behöver du bara ta bort batteriet om det inte är något eller ta bort det microSD och SIM-kort.

Men om du är en person erfaren demontera HP, kan du ta av din smartphone en efter en. Sedan lägg allt på en torr trasa.

Tänk på, se till att du förstår vad du gör om du vill ta isär din smartphone. Öka inte ens skadan.

3. Torka utsidan

När du har avslutat de interna angelägenheterna är nästa sak du måste göra rengör och torka utsidan av din mobiltelefon med en torr trasa. Du måste göra det långsamt och inte flytta det för mycket.

Att flytta HP drabbat av för mycket vatten kommer faktiskt att göra det vatten sprider sig till resten av HP. Visst kommer detta faktiskt att skada din mobiltelefon Tyngre.

VISA ARTIKLAR

4. Använd en Vacumm Cleaner

Behöver påminnas, blåsa inte smartphone som utsätts för vatten eftersom det kommer att göra det gör vattnet djupare och djupare din smartphone. Allt du behöver göra är att använda dammsugare för att hämta vatten ur din smartphone.

5. Dags att torka det

Därefter måste du torkar helt Din mobiltelefon innan du använder den igen. Det finns olika typer av metoder som du kan använda, en av dem är förresten lägg din mobiltelefon i en påse fylld med ris.

Varför ris? Eftersom ris anses vara en ingrediens som kan absorberar fukt snabbt. Förutom det kan du också hitta ris överallt, även i ditt kök måste det finnas. Lämna åtminstone din mobiltelefon i riset 2 till 3 dagar ja.

Eller, silikagel kan också vara ett verktyg för att torka din mobiltelefon. Om du inte vet vad kiselgel är är du säker på att du hittar en liten vit påse när du köper den elektronik och skor.

6. Bestämningsomgången

När du har gjort alla stegen som ApkVenue gav ovan är det dags att bestämma vad din mobiltelefon är fortfarande användbar eller så är den redan skadad. Försök att montera om mobiltelefonen som drabbades av vattnet.

Om så är fallet, försök att slå på din mobiltelefon igen, är den fortfarande på, eller mobiltelefon helt död. Om mobiltelefonen är helt död är allt du behöver göra ha tålamod och acceptera verkligheten att du måste köpa en annan mobiltelefon.

Men om din mobiltelefon fortfarande är på, försök göra det några kontroller som att prova din mobiltelefonskärm, knappar, högtalare och portarna på din mobiltelefon.

Vad kan inte göras när din mobiltelefon träffas med vatten?

Efter att Jaka förklarat de olika sakerna du måste göra när din mobiltelefon träffas av vatten så att din mobiltelefon inte dör helt, är det här en sak du kan inte göra det. Var uppmärksam killar!

1. Som Jaka alltid sa, aldrig någonsin försöker slå på din mobiltelefon. Eftersom elektroniska varor är väldigt "fientliga" mot vätskor.

2. Anslut inte din mobiltelefon till elkraft.

3. Tryck inte på några knappar. De enda knapparna du måste trycka på är knappar Stäng av om din mobiltelefon fortfarande lever. Ju djupare du trycker på HP-knappen, komma in också i vattnet som finns på din mobiltelefon.

4. Flytta inte din HP för mycket. Eftersom detta får vattnet i mobiltelefonen att röra sig och röra vid andra komponenter.

5. Värm inte din mobiltelefon, som att använda en hårtork eller ugn. Tänk på att värmen faktiskt skadar din mobiltelefon. Låt dig inte ens skada din mobiltelefon.

Det här är några av de sätt du kan använda om HP slog vatten att undvika Totalt död HP. ApkVenue påminner dig om att alltid vara försiktig när du spelar mobiltelefoner, killar, du måste också komma ihåg platsen och komma ihåg läget för din mobiltelefon.

Spela inte på din mobiltelefon i ett område fullt av vatten även om din mobiltelefon inte är vattentät.

Men om du vill köpa en vattentät mobiltelefon, här är Jakas lista:

VISA ARTIKLAR

Vi ses senare!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found