13 mest effektiva sätt att spara iPhone-batteri

IPhone-batteriet tar slut snabbt? Lugna dig, gäng. Försök göra följande sätt för att spara iPhone-batteri så att batteriet inte är slösaktigt och kan hålla hela dagen.

Apple förbättrar alltid batteriets livslängd iPhone. Även den senaste iPhone, nämligen 11 Pro Max, påstås ha den längsta batteritiden.

Men det är en annan historia om du använder en gammal typ av iPhone eller en version under den senaste produkten. Du måste ofta känna att batteriet är ganska slösande, eller hur?

I den här artikeln visar ApkVenue dig därför flera sätt att spara iPhone-batterier, både för iPhone 7, iPhone 6, iPhone 5 och iPad.

Hur man sparar iPhone-batteri för att göra det mer hållbart

1. Stäng inte applikationen

Låt oss börja med att skingra den batterisparande myten. IPhone-användare tenderar att stoppa appar när de inte används.

Detta är logiskt så att applikationen inte tömmer batteriet från bakgrunden. Du kan göra det med ett klick Hemknapp två gånger och svep uppåt i appen du vill stänga.

I själva verket är denna metod inte helt rätt. När du stänger ett program kommer RAM att fungera från grunden igen när applikationen öppnas. Denna fråga ganska tömt på batteriet om det fortsätter.

Faktum är att Apple inte rekommenderar detta och har bekräftat att stängning av applikationen inte kommer att öka batteriströmmen.

2. Ta bort applikationer som tömmer batteriet

Du kan se en lista över de mest slösaktiga applikationerna på menyn Batterianvändning. Tricket, öppna det Inställningar> Allmänt> Batteri och skjut ner den.

Här ser du vilka appar som drack mest batteri under de senaste 24 timmarna eller de senaste sju dagarna, gäng.

Om du hittar ett program som inte är för viktigt eller sällan används kan du radera programmet och leta efter ett program med en liknande funktion som är mer batterieffektiv.

3. Ta bort Facebook-applikationen

Som ApkVenue sa tidigare förvärras batteriets livslängd av applikationer för batteridränering, varav en är Facebook.

Det är ingen hemlighet att den här applikationen är känd för att slösa batteriet. Facebook har också erkänt att dess applikation på iOS använder mycket resurser i bakgrunden.

Enligt Väktaren, Att ta bort Facebook-appen kan spara iPhone-batterier med upp till 15 procent. Du kan också fortfarande komma åt Facebook via webbläsarprogrammet.

Andra sätt att spara iPhone-batteri ...

4. Stäng av AirDrop

AirDrop är en iPhone-funktion som kräver en Bluetooth-anslutning som gör att du kan överföra filer som foton till en iPhone-enhet.

Tyvärr klassificeras den här funktionen som slöseri med batteri, gäng. För det, se till att du har stängt av AirDrop iPhone och bara slå på den när det behövs.

På detta sätt kan du spara mer batterianvändning eftersom AirDrop-funktionen har stängts av så att den slutar använda ström.

5. Stäng av Raise to Wake

Raise to Wake är en funktion som gör att iPhone kan sättas på automatiskt när den plockas upp. Så du behöver inte trycka på någon knapp för att slå på din iPhone.

Även om det gör det lättare när du vill se klockan eller meddelandena på iPhone, tyvärr väcker den här funktionen faktiskt iPhone oftare och gör att batteriförbrukningen ökar.

Om du inaktiverar den här funktionen kan du spara batteri. Öppna den för att stänga av den inställningar >Display och ljusstyrka. Skrolla nedåt och skjut sedan höjningsknappen till höger.

6. Stäng av bakgrundsapplikationer

Spara iPhone-batteri kan också göras med inaktivera mindre viktiga appar som körs i bakgrundsalias Bakgrunds app uppdatering.

Fler och fler applikationer får tillgång till funktioner Bakgrunds app uppdatering, vilket innebär att ju högre applikationen äter bort iPhone-batteriet.

För att inaktivera den, öppna den inställningar >Allmän >Bakgrunds app uppdatering. Välj sedan den applikation som du tycker är mindre viktig.

Inte alla applikationer behöver den här funktionen, till exempel spel. Men för meddelandeprogram måste du aktivera den här funktionen, gäng.

7. Stäng av aviseringar på låsskärmen

Program som körs in standard visar ett meddelande på låsskärmen som slår på din iPhone för enkel visning.

Bra, verkligen. Men återigen behöver inte alla applikationer använda den här funktionen. Dessutom för att du måste offra batteriets livslängd.

Ju färre applikationer som är tillåtna, desto mindre aktiv skärmtid ger bättre batteritid.

Lyckligtvis kan du anpassa aviseringarna som du vill ska visas på låsskärmen. Tricket, öppna det inställningar >Meddelanden >, välj sedan programmet och stäng av alternativet Visa på låsskärmen.

8. Förkorta Auto-Lock

Auto lås eller väntetiden före smarttelefonen står fast vid visar sig ha potential att vara ett sätt att få iPhone-batteriet att hålla längre.

Om du verkligen vill spara batteri rekommenderar ApkVenue att du väljer den kortaste tiden, nämligen 30 sekunder. Så när iPhone inte gör det låser den sig själv.

För normal daglig användning är det dock bekvämare att använda 2 minuter. Du justerar det bara efter behov. Hur man ställer in det öppet inställningar >Allmän >Auto lås.

9. Aktivera lågeffektläge

Lågeffektläge inaktiverar applikationer som körs i bakgrunden, minskar skärmens ljusstyrka och minskar vissa effekter.

Dessutom kan denna funktion också undertrycka processorns arbete så att den förbrukar mindre batterikraft, gäng.

Den här funktionen bör aktiveras när du verkligen måste spara batteri. Men om det är i vardagsbruk behöver du inte aktivera det eftersom det kommer att hindra prestanda för iPhone.

För att aktivera lågeffektlägesfunktionen på iPhone kan du öppna den inställningar >Batteri och slå på den Lågeffektläge.

10. Begränsa platstjänsten

Sedan iOS 13 släpptes har platstjänstfunktionen fått ytterligare funktioner. Nu kan du ställa in när iPhone delar platsinformation för varje applikation som används.

Att spara iPhone-batteri betyder inte att du måste stänga av den här viktiga funktionen, men du måste hantera vilka applikationer som får använda den här platstjänstfunktionen.

Denna funktion gör iDevice din så smartare. Men om du tillåter många applikationer har det potential att suga upp batteriet snabbt.

Du kan hantera den här funktionen genom att gå till inställningar >Integritet >Platstjänster. Skrolla ner för att se vilka appar som får åtkomst till platsen.

11. Inaktivera automatiska nedladdningar och uppdateringar av applikationer

De bästa iPhone-applikationerna ger alltid regelbundna uppdateringar och ger de senaste, mer sofistikerade funktionerna.

Du kan också välja att ladda ner eller uppdatera programmet eller inte. Vissa program kan dock utföra automatiska uppdateringar.

När iPhone-batteriet är i skick lågUppdatering av applikationen kan säkert tömma batteriet ytterligare och få det att ta slut snabbt.

För det kan du inaktivera automatiska nedladdningar och uppdateringar för att förhindra att iPhone uppdateras när batteriet är lågt.

12. Utnyttja funktionen Dark Mode

Den här funktionen gör iPhone-temat svart och ser coolare ut. Inte bara teman, till och med skjutmenyn, användargränssnittet och flera applikationer ändrar också färg.

Men närvaro Mörkt läge på iOS 13 handlar det inte bara om utseende. I själva verket har Dark Mode visat sig spara batteri, särskilt på iPhones som använder OLED-skärmar.

När du aktiverar mörkt läge på iPhone blir batteriförbrukningen ännu mer ekonomisk. Detta beror på att skärmen inte behöver lysa upp mörka områden.

Den svarta bakgrundsfärgen minimerar också iPhone-arbetet så att du kan använda den längre, gäng.

13. Maximera batteriets hälsa

Öppna det för att kontrollera batteriets hälsa Miljö >Batteri > Batteri Hälsa. I menyn finns en beskrivning Maximal kapacitet.

En maximal batterikapacitet över 80 procent kan sägas vara hälsosam. Du kan också dra nytta av alternativen Optimerad batteriladdning för att maximera batteriladdningen.

Dessutom kan du också kalibrera batteriet, vilket är processen för att normalisera batteriet så att batterikapaciteten läses av systemet korrekt och exakt.

Hur man kalibrerar iPhone-batteri Detta görs genom att tömma batteriet tills det är helt urladdat och sedan ladda det helt i dött tillstånd. Du gör det bara en gång i månaden.

Det var det hur man sparar iPhone-batteri som du kan prova för olika versioner av iOS. På detta sätt kan naturligtvis batteriströmmen vara längre.

Dessutom kan spara iPhone-batteriet samtidigt bibehålla batteriets hälsa så att det är mer hållbart och långvarigt, gäng.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Tia Reisha.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found