skillnaden mellan internetbank och mobilbank

Ofta anses samma sak, faktiskt är internetbank och mobilbank två olika saker, du vet. Kom igen, ta reda på vad som är skillnaden mellan de två i följande artikel!

Har du någonsin velat kontrollera din kontoinformation eller göra en transaktion men det är verkligen inte värt att gå till en bankomat?

När tekniken utvecklas kan du nu bearbeta transaktioner eller kontrollera saldon utan att behöva besöka närmaste bankomat, gänget.

Detta är tack vare närvaron av användbara funktioner som internetbank eller mobilbank som endast kan tillgodose dina bankbehov med en Android- eller iOS-mobiltelefon.

Men du vet vad, egentligen skillnad mellan internetbank och mobilbank, gäng? Kom igen, ta reda på svaret i följande fullständiga artikel.

Skillnad mellan mobil och internetbank

Båda drivs med hjälp av smartphones och är beroende av internetanslutningar, mobilbank och internetbank anses ofta vara desamma av många människor.

I själva verket är de två banktjänstfunktionerna väldigt olika, du vet, gäng.

Tja, för de av er som är nyfikna på skillnaderna mellan de två, här är en fullständig förklaring av de två funktionerna i banktjänsten.

Mobilbank

Inte bara behöver mobiltelefoner och internet, mobilbank behöver också hjälp tredjepartsapplikationer för att behandla transaktioner eller kontrollera kontoinformation, gäng.

För att kunna använda mobilbankapplikationen på en smartphone måste du dock först registrera dig för m-banking med det SIM-kortnummer som används.

Förutom internetkvoten debiterar vissa banker dig fortfarande pulsavgift (för SMS-meddelanden) till kunder när de gör transaktioner med mobila banktjänster, gäng.

internetbank

Om du inom mobilbanken måste ladda ner en tredjepartsapplikation först för att kunna börja göra transaktioner, det gäller inte internetbank, vet du.

Som namnet antyder kräver internetbank bara Internet anslutning för smidiga banktransaktioner utan behov av tredjepartsapplikationer eller kreditavgifter, gäng.

Dessutom, om mobila banktjänster endast kan nås via mobiltelefoner, kan du i internetbanken använda olika typer av prylar som bärbara datorer, surfplattor eller mobiltelefoner så att det blir lättare för användarna.

Nästa skillnad är att internetbank kräver ett verktyg tecken som fungerar för att autentisera banktransaktioner såsom överföringar, inköp och betalningar.

För- och nackdelar med mobilbank

Bakom några av de funktioner som erbjuds av mobilbank, finns det naturligtvis fördelar och nackdelar som du hittar från tjänsten, gäng.

Följande är fördelar och nackdelar med funktioner för mobilbanktjänster.

Fördelarna med mobilbank

Det finns flera fördelar som erbjuds när du gör banktransaktioner med mobilbank.

Några av dessa fördelar som ApkVenue kommer att förklara nedan.

1. Mer praktiskt

Den första fördelen som du kan känna när du använder mobilbank är den praktiska funktion det ger, gäng.

Du förstår, för att göra transaktioner behöver du bara öppna mobilbankapplikationen på din mobiltelefon och alla funktioner är helt tillgängliga i den.

2. Inget behov av att köpa poletter

Om du på internetbanken måste köpa ytterligare verktyg i form av tokens för att autentisera, så är det inte nödvändigt i mobilbank, gäng.

Du behöver bara en PIN-kod för att komma in i applikationen och kan omedelbart utföra banktransaktioner.

Nackdelar med mobilbank

Fördelarna med de mobila banktjänstfunktionerna finns inte bara, men det finns också några nackdelar som ApkVenue kommer att diskutera nedan.

1. Vissa banker debiterar kreditavgifter

Till skillnad från internetbank, som bara kräver en internetanslutning, finns det fortfarande inom mobilbanker flera banker som tar ut kreditavgifter för SMS-aviseringar till sina kunder.

Detta kommer naturligtvis att hämma din transaktionsprocess, särskilt om du har bråttom, gäng.

2. Sårbart för virus- och hackareattacker

En av nackdelarna med mobila banktjänster som också är de mest riskabla för användarna är att de är utsatta för hackareattacker och virus, gäng.

Det finns en risk att din mobiltelefon kommer att få ett virus och det är mycket möjligt för hackare att stjäla din bankinformation via mobilbankapplikationen.

Därför måste du vara försiktig och vaksam, gäng. Om det är möjligt ska du inte använda offentliga WiFi-nätverk när du använder mobilbank.

För- och nackdelar med internetbank

I likhet med mobilbank har internetbank också flera fördelar och nackdelar för sina användare.

Kolla in hela historien!

Fördelarna med Internetbank

Här är några av fördelarna med internetbanktjänster som du kan njuta av, gäng.

1. Kan nås när som helst och var som helst

En av de mest framträdande fördelarna med internetbank är att användarna kan komma åt internetbank från olika typer av prylar när som helst och var som helst.

Men naturligtvis måste du ha ett internetnätverk som är anslutet för att kunna bearbeta transaktioner, gäng.

2. Ingen kreditavgift

Eftersom allt görs genom att förlita sig på en internetanslutning kommer användningen av denna internetbanktjänst att vara fri från kreditavgifter, till skillnad från SMS-bank eller mobilbank.

Så även om du inte har kredit, så länge du är ansluten till internetnätverket, kan du fortfarande göra banktransaktioner via internetbank.

3. Skiktat skyddssystem

Nästa fördel med internetbank är dess skiktade skyddssystem, gäng.

Detta beror på att tokens används som ett autentiseringsverktyg när du vill göra överföringar, betalningar, inköp och andra banktransaktioner med internetbank.

Nackdelar med internetbank

Bortsett från fördelarna, här är några av nackdelarna med internetbank.

1. Sårbart för datastöld

Trots att det har ett lagerskyddssystem har internetbank också en sårbarhet för datastöld från hackare och gäng.

Datastöld på internetbank görs vanligtvis genom tekniker nätfiske vilket är svårt för vanliga människor att känna igen.

Funktioner för mobila banktjänster

Några av de funktioner som generellt erbjuds av ett antal mobila banktjänster är följande:

1. Överföring av medel

Genom att överföra pengar i mobilbanktjänsten kan du överföra mellan konton och mellan banker, gäng.

För interbanktransaktioner kommer du dock att debiteras en administrationsavgift på olika belopp.

2. Betalning

Genom mobilbank kan du också göra betalningar som vattenräkningar, el, kabel-TV, kreditkort och andra.

Detta gör det väldigt enkelt för dig att inte längre behöva gå till relevant filial för att göra månatliga betalningar.

3. Kontrollera balanser och rörelser

För de av er som gillar att vara nyfiken på saldot på ett sparkonto, med hjälp av mobilbank, kan detta enkelt göras, vet du.

Dessutom kan du också kontrollera saldon och mutationer för olika konton som sparande, insättningar, kreditkort och andra.

Med den här funktionen kan du ta reda på detaljerna om pengarna som går in och ut på ditt konto.

4. Kontrollera de senaste växelkurserna och räntorna

En annan funktion som också erbjuds av mobilbanktjänsten är att den låter dig kontrollera valutakurser och senaste ränteinformation.

Funktioner för internetbanktjänster

Några av funktionerna som vanligtvis erbjuds av ett antal internetbanktjänster är följande:

1. Överföring av medel

Via internetbanktjänster kan du överföra pengar mellan konton, mellan inhemska banker och en lista över schemalagda överföringar.

2. Betalning

För betaltjänstfunktioner kan du betala olika räkningar som heminternet, kabel-TV, kreditkort, avbetalningar, vatten och andra.

3. Balansinformation

Internetbank har också en funktion som låter dig kontrollera kontosaldoinformation som sparande, GIRO eller tidsdepositioner, samt kontrollera kontomutationer och kreditkortstransaktioner.

4. Köp

Inte bara betalningar, du kan också köpa flera digitala produkter som pulser eller lager, gäng.

Det är skillnaden mellan mobilbank och internetbank, gäng. Så antar inte att de två servicefunktionerna är desamma igen, va!

Förhoppningsvis kommer informationen från ApkVenue att vara användbar den här gången, gäng!

Läs också artiklar om Fintech andra drar från Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found