vad är bilder per sekund (fps) i spel och videor?

FPS är hur många bilder (bilder) som genereras per sekund i ett spel. Kolla in följande förklaring för att ta reda på en lämplig FPS!

För dig som gillar att spela spel eller titta på videor har du säkert ofta hört ordet FPS. Som du kanske redan vet står FPS för bildrutor per sekund.

FPS spelar en viktig roll i den grafiska kvaliteten på ett spel och en video. När det gäller spel, ju högre FPS-nummer, desto mjukare och mjukare rörelse i spelet, till exempel, till exempel i 120Hz Android-spelet.

Ju högre FPS-nummer desto tydligare och mjukare kommer videon att köras i själva videon. Du hittar den också när du spelar in med HP med den bästa kameran.

Så, förstår du faktiskt vad FPS är? Kanske är du fortfarande förvirrad med Jakas förklaring från tidigare. Om så är fallet, ta en titt på den ytterligare förklaringen angående FPS nedan.

Inte bara i spelvärlden diskuteras också FPS ofta i filmbranschen. Detta är inte förvånande eftersom båda visar rörliga bilder.

Ja, när du tittar på en film ser du faktiskt en samling bilder. När det finns ju fler bilder och desto snabbare övergång mellan en bild och en annan, då rörelsen ser så verklig ut. På det här sättet kommer du att känna att du tittar på en video, inte en rörlig bild.

Du kan känna ett exempel på detta när du tittar på The Hobbit-trilogin som är en film med 3D-effekter och tas in 48 FPS. Faktum är att de flesta Hollywood-filmer har 24 FPS.

Hur snabbt ramarna i filmrullen spelas och belyses mot bioskärmen kallas bildfrekvensoch enheterna är bildrutor per sekund.

Vad är FPS?

Fotokälla: Logical Increments Blog

Av ovanstående förklaring kan man dra slutsatsen att FPS är antalet bildvisningar (ramar) som genereras i grafisk form inom en sekund. Till exempel är 30 FPS visning av 30 bilder varje sekund.

Det bästa VGA-kortet kan påverka antalet FPS och kvaliteten på grafiken som visas i spelet. Mätning av VGA-kortets prestanda kan göras genom att hänvisa till bildhastigheten som ApkVenue har förklarat ovan.

Om du fortfarande är förvirrad är bildfrekvensen hur snabbt bilder visas per sekund medan FPS är Hur många bilder visas per sekund.

De bästa grafiska Android-spelen har definitivt ett stort antal FPS. Om FPS- och VGA-kortet inte är balanserade kommer skärmen i spelet att vara långsam eller otrevlig.

Hur mycket FPS är då lämpligt för spel? Innan du svarar på denna fråga måste du först veta vad som är skillnaden mellan 30 FPS och 60 FPS i spelet.

Vad är skillnaden mellan 30 FPS och 60 FPS?

Foto med tillstånd av: Quora

På både populära spelkonsoler och PC är de rekommenderade FPS-priserna 60Hz, medan det på smartphones ofta är begränsat till 30Hz på grund av batteriets komfort och temperatur.

Fram till nyligen siffror Högsta FPS vad datorn kan uppnå är 240Hz. Med denna nivå av FPS kan du naturligtvis hitta karaktärsrörelser som är så naturliga som objekt verklig som människor.

Väl, en skillnad på 30 FPS och 60 FPS du kan se på bilden ovan. När bilen svänger visar spelet med 30 FPS en bra bild fläck. Under tiden, i spel med 60 FPS, är bilden stabilare trots mycket rörelse.

Detta kan kallas Rörelseoskärpa. Enkelt uttryckt, Rörelseoskärpa är förlusten av detaljer när vi ser något gå mycket snabbt. Detta beror på att våra ögon bara har ett begränsat fokusområde.

Rörelseoskärpa visas för att vi ser en uppsättning bilder visas på kort tid. I ett 30 FPS-spel visas färre bilder per sekund än i ett 60 FPS-spel. När det är snabb rörelse räcker inte det lilla antalet bilder för att skapa en solid bild slät, då uppstår det fläck de.

Vad är en bra FPS för ett spel?

Fotokälla: GameRevolution

Idag har de flesta smartphones skärmar baserade på 60Hz. Det betyder att enheten kan köra spel på upp till 60 FPS om den stöds av ett adekvat chip.

För att ta reda på hur mycket FPS som är bra för ett spel måste du känna till jämförelsen mellan varje FPS och den grafik den kommer att producera. Här är förklaringen.

  • <15 - Kan inte spela: Om datorn du använder bara kan visa bilder mindre än 15 FPS, kan du inte använda enheten för att spela eftersom minimispelspecifikationen är 30 FPS.

  • 15-30 - Nästan kan spela: Du kan bara spela vissa spel, särskilt de mycket lätta.

  • 30-45 - Nog: Du kan spela spel med ganska bra grafik. Om ett spel kräver en FPS-hastighet högre än 45 kan du dock inte spela spelet än.

  • 45-60 - Bekvämt: Du kan spela spel bekvämt eftersom du kan njuta av grafiska skärmar med Full HD-upplösning. Detta gäller även tunga spel.

  • > 60 - Mycket bekvämt: Du kommer att känna dig väldigt bekväm när du spelar spel eftersom du kan njuta av den mycket grafiska skärmen slät. Tunga spel som PUBG kan också spelas högerjusterat.

FPS på video

Som ApkVenue har sagt ovan finns FPS också i de videor som du spelar in. Men det är en liten skillnad som du borde veta, gäng.

Om din video säger 30 fps betyder det att det finns 30 bilder som utgör rörelsen i videon på 1 sekund.

Under tiden, om din video säger 60 fps, betyder det att det finns 60 bilder som utgör rörelsen i videon på 1 sekund.

Om du vill jämföra vilken som är bättre är naturligtvis videon med 60 fps i teorin bättre, med tanke på att fler bilder på 1 sekund desto mjukare och mindre trasig.

Från Jakas förklaring ovan kan du ta reda på att FPS står för bildrutor per sekund och är antalet bilder som visas per sekund. Ju högre FPS-hastighet, desto mjukare rörelse i bilden.

Man kan säga att 60 FPS är bra att använda i spel eftersom det kan ge en grafisk skärm som är bekväm för våra ögon. En högre FPS ger den en mycket mer skärm slät, men detta måste också stödjas av adekvata enheter.

Läs också artiklar om Out of Tech eller andra intressanta artiklar från Sheila Aisya Firdausy.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found