härdat glas skyddar inte din mobiltelefon helt, är det fortfarande viktigt att köpa ett skärmskydd?

Hur viktigt är det egentligen att installera ett skärmskydd på en mobiltelefon? Här ger ApkVenue förklaringen. Kom igen, låt oss lyssna!

Det första som Android-användare brukar göra när de precis har köpt en smartphone är att köpa ytterligare utrustning, en av dem skärmskydd. Skärmskydd tros vara en lösning för att skydda smarttelefonens huvudskärm så att den inte lätt går sönder eller repas.

Inte bara det, skärmskyddet anses också kunna skydda smartphone-skärmen från damm och sand och andra små partiklar vilket kan vara destruktivt smarttelefonskärmen och minska skönheten i smartphone-skärmen som du just har köpt. I alla fall, hur viktigt skärmskyddet? Egentligen, hur mycket inflytande har ett skärmskydd på skyddet av din smarttelefonskärm? Innan du köper ett skärmskydd bör du först överväga ApkVenues förklaring.

  • 8 sätt att göra en repad smartphone-skärm ny igen
  • Behöver du använda Anti-Scratch på en smartphone? Detta är svaret!
  • 10 sätt att ta hand om din smartphone-skärm så att den alltid ser ut som ny

Härdat glas skyddar inte din mobiltelefon helt, är det fortfarande viktigt att köpa ett skärmskydd?

1. Behöver du ett skärmskydd?

Fotokälla: Foto: lifehacker.com

Innan du köper ett skärmskydd är det första du måste tänka på hur mycket du behöver för att köpa ett skärmskydd? Bara en påminnelse om att smarttelefonen du köper är utrustad med en typskärm Gorillaglas eller Dragontrailur fysisk synvinkel klassificeras det som mycket hårt och motståndskraftigt mot repor. Men det betyder inte att du inte behöver ett skärmskydd.

Om du verkligen har mer pengar, köp ett skärmskydd som en ytterligare skydd vara ett bra val. Men se till att du köper ett skärmskydd kvalitet, inte billigt.

2. Plast VS skärmskydd i härdat glas

När du väljer ett skärmskydd kommer du ofta att stöta på det av två slag skärmskydd är skärmskydd tillverkad av plast och härdat glas. Du kan i allmänhet få plastskärmskydd i olika butiker till låga priser och du kan helt enkelt fästa dem på din smarttelefonskärm.

Naturligtvis kommer de flesta attraheras av denna typ för mycket billigare prisfaktor och anses ha samma fördelar som härdat glas.

Tja, här ligger ditt misstag. Skärmskyddet i plast helt annorlunda när det gäller kvalitet med härdat glas. Skärmskyddet av plast är helt klart mycket tunnare och böjer sig lätt i kanterna när det utsätts för frekvent solljus medan det härdade glaset mycket tjockare och kunna skydda din smarttelefons skärm från risken för sprickor när smarttelefonen faller.

3. Vad är härdat glas exakt?

Fotokälla: Foto: alicdn.com

Skärmskyddstyp härdat glas är ett smarttelefonskärmskydd av förstärkt glas. Denna glasförstärkningsprocess utförs med värmer upp glaset och formad som ett pappersarkkyls sedan omedelbart ner så snabbt som möjligt för att producera ett tunt glasark som är mycket starkt.

Fördelen med härdat glas i sig är dess form ändras inte vid exponering för solljus och densitetsnivån. Bortsett från det är härdat glas också långt borta lättare när de släpps, medan skärmskyddet av plast i allmänhet lämnar ett märke på skärmen när den släpps.

VISA ARTIKLAR

4. Kan härdat glas böjas?

När du håller det härdade glasarket som du har köpt, kanske några av er tror att det här är härdat glas kommer att böjas när det pressas hårt. Svaret, naturligtvis kan du, men naturligtvis jämfört med plastmaterial, härdat glas klarar tryck vilket är större jämfört med plast.

Som i följande videotestade ett antal människor flexibiliteten hos härdat glas och verkligen gjorde det härda glaset böjt, extra ansträngning behövs.

5. Vad betyder 9H-hårdhet på etiketter i härdat glas?

Fotokälla: Foto: laabai.lk

När du köper härdat glas att använda på din smartphone kommer du naturligtvis ofta att se skrivningen 9H hårdhet på etiketten på härdat glas. Frågan är, vad är meningen med denna 9H-hårdhetsartikel?

9H hårdhet representerar Mohs hårdhetsnivå testmått. Detta skrivande 9H hårdhet hänvisar till 9H penna (den starkaste och hårdaste penna) som används för att testa motståndet hos ett härdat glas med hjälp av skrapa på ytan härdat glas. Om det härdade glaset senare testas med en 9H-penna inte får repor kommer det härdade glaset att märkas 9H hårdhet.

Förutom 9H hårdhet finns det också skrivande Militärt klassskydd vilket får dig att tänka att det härdade glaset du köpte är väldigt svårt, när meningen är rätt marknadsföringsspråk ren.

6. Härdat glas skyddar inte din smartphone helt

Fotokälla:] Foto: cnet.com

Även om härdat glas är ett utmärkt val för att skydda din smartphone-skärm, är det faktiskt härdat glas inte helt skyddande smarttelefonskärm eftersom det i grunden bara är härdat glas täck överdelen skärm.

Om din smartphone hamnar i ett tillstånd hörnet på smarttelefonen träffar marken Först och främst är chansen att varken skärmen eller det härdade glaset du använder kommer att göra det omedelbart knäckt tillsammans i hörnet.

Det var bara några få saker du bör veta innan du köper ett skärmskydd. Hoppas det är användbart! ApkVenues förslag, se till att du köper ett skärmskydd gjord av härdat glas. Även om det är dyrare, men härdat glas har mycket bättre kvalitet jämfört med plast och kan naturligtvis skydda din smartphone från stötar och sprickor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found