Tre enkla sätt att optimera RAM-prestanda på Windows

Har du upplevt när RAM är ganska stort, men datorprestandan påskyndar fortfarande inte? Kanske är det ett tecken på att du måste optimera datorns RAM. Hur gör jag det? Här berättar ApkVenue. Kom igen, låt oss lyssna!

Random Access Memory eller oftare kallas det Bagge kanske du har känt sedan början du känner PC. RAM är huvudminnet som används för att utföra Tillfällig förvaring när datorn är på. Funktionen för denna enhet är ingen annan än som ett stöd för processorn att utföra alla processer datoranvändning. RAM-hastighet och kapacitet har en nära relation med datorprestanda.

Du kanske har upplevt tidigare när RAM-minnet är ganska stort, men prestandan hos datoranordningen är fortfarande inte har uppfyllt önskan. Om något sånt måste du kanske göra några optimeringar på RAM. ApkVenue har tagit några enkla steg som visade sig kunna öka RAM-prestandaprocessen på din enhet. Här är den fullständiga recensionen.

  • Köp en smartphone, hur mycket RAM är "idealiskt" 2017?
  • 3 bästa sätten att spara Android Smartphone RAM
  • 4 saker du måste veta innan du byter ut eller lägger till laptop-RAM

3 enkla sätt att optimera RAM-prestanda i Windows

1. Använd Aktivitetshanteraren

Fotokälla: Foto: bisakomputer.com

Ett sätt som är ganska enkelt är att använda Aktivitetshanteraren i operativsystemet på din dator. Genom Aktivitetshanteraren, du kan övervaka alla aktiviteter och processer som körs på datorenheter.

För att komma åt Aktivitetshanteraren, varje operativsystem har ett annat sätt. Till exempel, för Windows kan du komma åt Aktivitetshanteraren genom att göra högerklicka på Start Aktivitetsfält och välj Aktivitetshanteraren. Då får du ett fönster som visar hela processen. Stäng av program som körs som du inte behöver.

VISA ARTIKLAR

2. Inaktivera startappar

Fotokälla: Foto: simomot.com

Detta steg är en Framsteg efter att du har övervakat alla processer som körs på din dator. Ansökan börja är alla program som körs automatiskt när datorn slås på. Ju fler program som körs kommer det naturligtvis också att ske Tyngre.

För att övervinna detta, gör det inaktivera Startapplikationer. Om du är Windows 8-användare kan du göra det på fliken Startup i Aktivitetshanteraren eller via msconfig om du är Windows 7-användare hur du loggar in SPRINGA genom tangentbord genom att skriva Windows + R, då visas fönstret Kör. Skriv sedan msconfig i fönstret Kör. Därefter visas MSCONFIG-fönstret som nedan. Avmarkera appen du känner behövs inte körs automatiskt efter att datorn har slagits på.

Fotokälla: Foto: thewindowsclub

3. Tredjepartsapplikationer

Fotokälla: Foto: CloudLock

Detta applikationsalternativ används ingen annan än för att påskynda RAM-prestanda. De applikationer som du måste använda bör dock också passa dina behov. Till exempel på flera antivirusmedel som används samtidigt för tweaks, men du installerar programmet igen för att göra booster. För närvarande för tredjepartsapplikationer använder ApkVenue CCleaner på Windows.

Tja, där är det hur man optimerar RAM-prestanda i Windows. Genom att göra dessa metoder bevisades prestanda för Jakas dator kunde vara bättre. Har du provat dessa metoder också? Snälla du dela med sig upplev att du provar det i kommentarfältet nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found