inte trivialt, detta är skillnaden fat32, ntfs och exfat!

Genom denna artikel ger ApkVenue en förklaring av vad FAT32, NTFS och exFAT är. Om du är otålig kan du se förklaringen nedan.

Ofta om du vill formatera blixten vill du fortfarande vara förvirrad av skillnaderna mellan filsystemen FAT32, NTFS och exFAT. Vad är faktiskt skillnaden och vad är fördelarna med vart och ett av dessa format?

Koppla av, genom den här artikeln kommer ApkVenue att förklara vad FAT32, NTFS och exFAT är. Om du är otålig kan du se förklaringen nedan.

  • Vad är skillnaden mellan HTTP och HTTPS? Tillsammans med fördelarna med dess användning
  • Detta är skillnaden mellan hård återställning och mjuk återställning på Android
  • Root vs jailbreak, det här är skillnaden mellan modding på Android och iOS

Detta är skillnaden mellan FAT32, NTFS och exFAT!

Fotokälla: Foto: Howtogeek

Innan du går vidare måste du först veta vad ett filsystem är. Ett filsystem är i grunden en uppsättning inställningar som används för att avgöra hur data lagras och hämtas på en lagringsenhet, till exempel en flashdisk, hårddisk, minneskort och så vidare.

Ett enkelt exempel, som att du behåller originaldokument på olika platser som lådor, bord, till och med skåp. Tja, filsystemmetoden skiljer sig inte mycket från det, men bara genom beräkningen.

1. Vad är FAT32-filsystemet?

Fotokälla: Foto: Partitionwizard

FAT32-filsystemet är det äldsta och mest erfarna filsystemet i datorhistoriken. Systemet startades 1977 med 8-bitars FAT-filsystem tills dess har det vuxit till 32-bitars FAT32.

FAT32 är en innovation från FAT16 som låter dig lagra filer upp till 4 GB i storlek. Så med ett filsystem som detta kan du lagra filer av den storleken på en lagringsenhet.

2. Vad är NTFS-filsystemet?

Fotokälla: Foto: Aftvnews

Ett annat filsystem tillverkat av Microsoft är NTFS. Detta NTFS-filsystem introducerades 1993 när Windows NT 3.1 nyligen introducerades. NTFS själv står för Nytt filsystem för teknik. NTFS-filsystemet i sig har en ganska enkel design, men dess kapacitet är bättre än FAT-filsystemet.

Fördelen är att NTFS kan ställa in en volymkvot för varje användare eller så kan den kallas en diskkvot. NTFS stöder också ett krypterat filsystem, så det är ganska säkert när du lagrar data i detta NTFS-filsystem.

VISA ARTIKLAR

3. Vad är exFAT-filsystemet?

Fotokälla: Foto: Tbico

ExFAT-filsystemet tillhör FAT-familjen, men är fortfarande bättre än FAT32. I teorin har exFAT och FAT32 samma egenskaper. Det finns dock skillnader i deras användning.

Om FAT32 endast kan rymma filer med en maximal storlek på 4 GB är exFAT en uppgradering från FAT32 vilket kan vara det bästa valet. Så du kan lagra data ännu mer än 4 GB. Vanligtvis tillämpas detta på dagens flash och microSD.

Tja, det är skillnaden från FAT32, NTFS och exFAT. Förhoppningsvis förstår du vad ApkVenue sa. Se också till att du läser artiklar relaterade till datorer eller andra intressanta artiklar från Jofinno Herian.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found