hur man enkelt kontrollerar avgiftsbalansen på mobiltelefonen

Vill du kontrollera ditt e-avgiftssaldo enkelt och snabbt? Kom igen, se tips och tricks för hur du kontrollerar e-Toll via HP från ApkVenue. Kontrollera saldot på mindre än 1 minut.

Hur du kontrollerar e-avgiftsbalansen är verkligen obligatoriskt för dig att veta. Låt inte det när du befinner dig framför avgiftskortets grind att du inte kan använda den för att du har slut på balans.

E-avgiftskort ger verkligen många fördelar och fördelar eftersom det kan användas i flera viktiga sektorer som ligger nära ditt liv.

Inte bara för att betala vägtullar, det här kortet kan också betala för TransJakarta-biljetter, Commuter Line och olika handlare Övrig.

Inget mer behöver gå till bankomaten eller gå till närmaste minimarknad, nu finns det hur man kontrollerar e-Toll via HP som du kan dra nytta av. Vad är sedan stegen?

Enkla sätt att kontrollera e-avgiftsbalansen på Android-telefoner

Innan du använder ditt e-avgiftskort för att göra transaktioner på vägtullar eller handlare annars är det en bra idé att kontrollera saldot på det e-avgiftskort som finns i det.

Hur man kontrollerar e-avgiftsbalansen via mobiltelefon som ApkVenue kommer att diskutera den här gången mycket lätt att göra, på mindre än en minut kan du omedelbart ta reda på återstående saldo på kortet du har.

Det finns två sätt att kontrollera din E-Toll-saldo på en Android-mobiltelefon som du kan göra, nämligen genom NFC-funktionen i Mandiri Online-applikationen och även genom en av de mest pålitliga online-shoppingapplikationerna.

Båda dessa sätt båda ger exakta resultat, så du måste bara välja ett av de mest praktiska sätten att använda det.

Kontrollera e-Toll enkelt på Android-telefoner

Med dagens sofistikerade mobiltelefonteknik kan du göra olika aktiviteter på din mobiltelefon, och en av dem är att kontrollera e-Toll.

Sättet att kontrollera e-Toll via en Android-telefon är mycket praktiskt och snabbt, snarare än att behöva gå till en bankomat eller minimarknad först.

Dessutom, hur man kontrollerar e-Toll på den här mobiltelefonen kan göras mycket snabbare dra nytta av NFC-funktionen på din mobiltelefon.

Med bara några sekunder information om ditt e-avgiftskort kan ses exakt och i detalj.

Hur man kontrollerar återstående e-avgiftsbalans med Mandiri Online

Vissa Android-smartphones är utrustade med funktioner Kommunikation nära fältet alias NFC för att skicka filer eller kontrollera elektroniska pengar.

Sättet att kontrollera det första e-avgiftssaldot som ApkVenue kommer att dela använder också den här funktionen för att kunna se återstående saldo det är på ditt kort.

Nu för att ta reda på hur du använder NFC-funktionen på en Android-mobiltelefon för att kontrollera återstående saldo på ditt e-avgiftskort, låt oss följa några praktiska steg.

Steg 1 - Ladda ner och installera Mandiri-applikationen för att kontrollera e-avgiftsbalansen

Först och främst måste du ladda ner och installera programmet Mandiri Online som du kan ladda ner via länken nedan.

Steg 2 - Aktivera NFC-funktion på HP

Sedan aktivera NFC-funktionen tillgänglig på din Android-smartphone. Du stannar här svep ner meddelandefältet och aktivera NFC genom att knacka på den medföljande ikonen.

Steg 3 - Kontrollera e-avgiftsbalansen

För hur du kontrollerar ditt e-avgiftskort på din mobiltelefon kan du öppna Mandiri Online-applikationen och sticka upp e-avgiftskortet från sidan med NFC-logotypen på baksidan av smarttelefonen.

Då kommer kortnumret automatiskt ut tillsammans med återstående tillgängliga e-avgiftssaldo, gäng.

Notera:


Den här metoden gäller endast e-avgifts- och e-pengarkort utfärdade av Mandiri Bank och handlare som arbetar tillsammans, som GazCard från Pertamina och Indomaret-kort från Indomaret.

Hur man kontrollerar saldot på e-avgiftskort med Tokopedia

Vem sa att e-handelstjänster är som Tokopedia bara användbart för online shopping?

Tokopedia tillhandahåller också påfyllningstjänster för e-pengar, vet du. Inte bara påfyllning, du också Du kan kontrollera ditt e-avgiftssaldo samtidigt, du vet.

För de som inte vet hur man kontrollerar e-Toll via mobiltelefon, särskilt i Tokopedia-applikationen, här är några steg du kan följa.

Steg 1 - Ladda ner och installera Tokopedia-applikationen för att kontrollera e-avgiftsbalansen

Eftersom den här metoden kräver en applikation måste du ladda ner Tokopedia-applikationen om den inte är installerad på din mobiltelefon.

För att vara praktisk är allt du behöver göra att klicka på länken nedan för att ladda ner Tokopedia:

Appar Produktivitet Tokopedia NEDLADDNING

Installera applikationen som vanligt, logga sedan in eller registrera en ny om du inte har ett Tokopedia-konto.

Steg 2 - Öppna toppmenyn på Tokopedia

Öppna applikationen och klicka sedan på menyalternativ på huvudmenyn Se allt. När ett nytt fönster öppnas rullar du ned skärmen tills du hittar avsnittet Påfyllning.

Steg 3 - Välj korttyp för att kontrollera e-avgiftsbalansen

När menyn Påfyllning Tryckt visas flera påfyllningsalternativ som du kan göra och välj sedan Elektroniska pengar. Välj den typ av e-avgiftskort som du vill kontrollera.

Steg 4 - Uppdatera balansdata som ett sätt att kontrollera e-Toll på HP

Klicka på knappen för att ta reda på återstående saldo på ditt e-avgiftskort Balansuppdatering, fäst sedan ditt e-avgiftskort på den använda mobiltelefonen.

Se till att NFC-funktionen är aktiverad i förväg så att balansen kan ses omedelbart som på bilden ovan.

Fördelar med att kontrollera e-avgiftsbalansen med NFC-funktionen på en Android-mobil

Fördelen med att använda denna NFC-funktion är att den kan göra det lättare för dig och praktiskt taget att kontrollera återstående e-avgiftsbalans innan du använder den.

Här behöver du inte gå till en bankomat, ange ett konto med appen mobilbankeller besök en närbutik för att bara kontrollera ditt e-avgiftssaldo.

Hur vet du då att din Android-smartphone stöder NFC eller inte? Först kan du kontrollera HP: s specifikationer tillgängliga online på internet.

Dessutom kan du enkelt använda Mandiri Online-applikationen. Om meddelandet kommer ut "Tyvärr, din enhet stöder inte NFC" vilket innebär att din mobiltelefon ännu inte kan kontrollera ditt e-avgiftssaldo gäng.

Nu är det hur man kontrollerar återstående e-avgiftsbalans på en Android-mobiltelefon och några av anledningarna till fördelarna med att göra den här processen direkt på en smartphone.

Med detta enkla trick som ApkVenue delar kan du lättare kontrollera återstående e-avgiftsbalans när som helst och var som helst.

Verkligen praktiskt, eller hur? Så försök att dela din erfarenhet när du använder e-pengar i kommentarfältet nedan!

Läs också artiklar om Produktivitet eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found