De 10 bästa operativsystemen för hackning bortsett från Windows

Det visar sig att operativsystemet som de flesta hackare använder är Linux-baserat OS. Läs mer här är de 10 bästa operativsystemen för hackare förutom Windows.

För er som är besatta av frågor dataintrång, du måste ha sett TV-serien Mr. Robot? En film som berättar historien om en hackare som heter Elliot detta får dig att tänka hårt efter att ha sett varje avsnitt. Du är nyfiken på vilket operativsystem som används av användarna hackare världsklass i aktion?

Aktiviteter dataintrång kan inte köras utan hjälp av en dator, en som spelar en viktig roll är operativsystemet. Para hackare yrkesverksamma eller nykomlingar kan använda olika koncept och programkod när de hackar, men det visar sig att det operativsystem som används mest av dem är OS-baserat Linux. Rapportering från TechViral, här presenterar ApkVenue de 10 bästa operativsystem som används av hackare i världen.

  • En film om hacking som gör att du vill bli en hackare
  • MÅSTE TAU! Här är 5 sätt som hackare kan stjäla data från Facebook-användare
  • Enkla sätt att skydda PC från hackare när du är förföljd

10 bästa operativsystem för hackare än Windows

1. Kali Linux

Kali Linux är ett av de mest populära operativsystemen och det bästa för hackare att starta sina attacker. OS som används av professionell hackare Du kan säga att de använder Kali Linux, och vissa gör till och med sitt eget operativsystem. Detta operativsystem är en reinkarnation av BackTrack, en Linux-distro gjord speciellt för ändamål genomslag och testning ett datasäkerhetssystem. Kali Linux förutses också vara mer stabil och kraftfull jämfört med föregående generation.

Det ger också integritet och säkerhet från andra OS-sårbarheter och är fullt utvecklat enligt Debians utvecklingsstandarder. Fördelarna med Kali Linux inkluderar verktyg som används uppdateras alltid. Är du intresserad? Du kan lära dig mer om Kali Linux, det finns många webbplatser som diskuterar operativsystemet som är efterföljaren till BackTrack.

2. Backtrack

Före Kali Linux, Backstack är ett operativsystem som är mycket populärt med hackare. Denna backtrack har verktyg som kan stödja processen dataintrång, med ett brett utbud från läser in, uppräkning, utnyttjande, kriminalteknik, omvänd teknik, trådlös hacking, och andra. Utvecklingen av BackTrack tog mycket tid att utvecklas. Tyvärr har detta operativsystem inte utvecklats av tillverkaren, men du kan fortfarande smaka på denna Ubuntu-baserade distro.

3. Pentoo

Pentoo är ett av de bästa operativsystemen för hackare endast i form av en levande CD. Distributionen som körs på denna live-CD skapades för säkerhetstester och baseras på Gentoo. Denna Linux-distro kommer med verktyg för hacking som Backported WiFi stack, XFCE4 och så vidare. Du behöver bara skapa en USB startbar för att köra Pentoo och det finns inga speciella krav för att installera den.

4. Nodezero

Nodezero är också ett komplett operativsystem för dataintrång baserat på Ubuntu, som används för regelbunden penetrationstestning. NodeZero använder Ubuntu-arkiv så att vårt system alltid kommer att vara det aktuellt. Så varje gång du kommer uppdatering för ubuntu, då fick Nodezero det också. I NodeZero finns det ca. 300 verktyg för penetrationstestning och anordna de bastjänster som krävs vid penetrationstestning.

5. Parrot-sec Forensic OS

Detta operativsystem är en kombination av det Debian-baserade GNU / Linux OS kombinerat med FrozenBox OS och Kali Linux som syftar till att ge den bästa och bästa upplevelsen. kraftfull när du tränger igenom och även testar säkerhet i ett system. Parrot-Sec OS används ofta av IT-säkerhetsexperter.

Parrot-Sec Security har verktyg vilket är ganska komplett med MATE-skrivbordet som skärm standard-hans. Med så mycket stöd i Parrot OS-communityn är det inget fel med att lära sig att använda detta operativsystem för att göra systemsäkerhetstester.

6. Network Security Toolkit (NST)

Network Security Toolkit (NST) är ett operativsystem baserat Fedora Core som kan vänja sig vid dataintrång eller säkerhetstestning i form av en Live CD. Anslut bara den direkt känga på din dator. Denna verktygslåda är utformad för att ge enkel åtkomst till bästa källan med öppen källkod verktyg för nätverkssäkerhet och måste köras plattform x86. Utvecklingsmål verktygslåda detta är att ge Nätverkssäkerhetsadministratör med en uppsättning verktyg för öppen källkod nätverkssäkerhet.

7. Arch Linux

Arch Linux är en Linux-distribution för baserade datorer IA-32 och x86-64 arkitektur. Detta operativsystem öppen källa och där är gratis mjukvara vilket också stöds av samhället. Arch Linux är ett operativsystem eller till och med det enda operativsystemet som ger användarna friheten att fritt ändra det operativsystem de kommer att använda.

8. BackBox

BackBox är en distro baserad på Ubuntu som används för ändamål dataintrång. Enligt utvecklarna är det här operativsystemet gjort för penetrationstest för att göra det lättare att utföra. Det här Ubuntu-baserade operativsystemet har många penetrationsapplikationer som vanligtvis används för penetrering i system, datorforensik, sniffa, exploatering och mycket mer.

9. GnackTrack

GnackTrack är också ett av de bästa operativsystemen för dataintrång, särskilt för säkerhetstester. Linux-baserat OS kommer med flera verktyg som Metasploit, Armitage, wa3f och andra. Gnacktrack är inte bara en enda spelare i fältet etiskt hackande, så du kan också prova några av de andra distributionerna.

10. Bugtraq

Bugtraq är den typ av OS-distribution som GNU / Linux baseras på penetrationstestning, skadlig kod och dataintrång. Bugtraq erbjuder ett brett utbud av distributioner baserat på Linux, Debian och Opensuse. Varje distribution levereras med XFCE, GNOME, KDE och finns på 11 olika språk.

Så det är de 10 bästa operativsystem som används av hackare och IT-säkerhetsexperter. Egentligen finns det fortfarande många Linux-baserade operativsystem som används för systempenetrering. Du kan lära dig och prova ett av operativsystemen ovan, bara anpassa det efter dina behov och förmågor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found