10 av de bästa och mest spännande främmande filmerna

För dig som gillar science fiction-filmer, särskilt de med främmande teman, här är 10 rekommendationer för de bästa främmande filmerna du måste titta på!

Om du är ett fan av science fiction-filmer känner du naturligtvis till utomjordingar.

Det finns många främmande filmer skapade av olika legendariska regissörer, allt från Stanley Kubrick, Ridley Scott till Steven Spielberg, som alla har sin egen unika version av främlingen.

För att utforska dina intressen ytterligare kan du prova de här filmerna med främmande tema. Kom igen, låt oss se 10 bästa rekommendationer om främmande filmer här!

De bästa främmande filmerna för älskare av science fiction

Denna utomjordiska varelse känd för sina mysterier och myter har blivit en del popkultur värld. Vanligtvis avbildas han med ett långsträckt huvud och är i allmänhet en dålig karaktär i filmer om utomjordingar.

Utan att behöva dröja kvar, här är en lista över de bästa främmande filmerna genom tiderna som du måste titta på!

1. Alien (1979)

Den här filmen av Ridley Scott-regissörer är början på det hela popkultur om utomjordingar börjar. Alien med Sigourney Weaver som spelar Ellen Ripley som en av besättningen på rymdskeppet Nostromo infiltrerad av utomjordingar.

I den här filmen om utomjordingar reproduceras utomjordingarna genom att leka parasiter på kroppen av Nostromo-besättningen, vilket gör denna film full av spänning och handling av Ellen Ripley CS som besegrar utomjordingarna.

Kallas en av de mest framgångsrika främmande filmer som Hollywood någonsin har gjort, vem är vinnaren i den här filmen? Främmande eller mänsklig?

InformationUtlänningar
Betyg (IMDB)8.4 (726.715)
Betyg (Rotten Tomatoes)97%
Varaktighet1 tim 57 min
Utgivningsdatum25 maj 1979
DirektörRidley Scott
SpelareSigourney Weaver


John Hurt

2. 2001: A Space Odyssey (1968)

Utlänningarna i den här filmen är inte varelser xenomorf ovalt huvud som Ridley Scotts främmande version, men en sten monolit stor svart som föll från rymden i början av jordens civilisation.

2001 A Space Odyssey är en film som populariserar artificiell intelligens i filmen, genom karaktären HAL 9000 som är en assistentrobotbesättning i den här filmen.

Är David Bowman och Frank Poole, de 2 huvudpersonerna i filmen som har tilldelats att identifiera rockens ursprung monolit, vilket leder till något massivt och oväntat.

Information2001: A Space Odyssey
Betyg (IMDB)8.3 (552.661)
Betyg (Rotten Tomatoes)93%
Varaktighet2 timmar 44 min
Utgivningsdatum2 april 1968
DirektörStanley Kubrick
SpelareKeir Dullea


William Sylvester

3. District 9 (2009)

Intresserad av den senaste främmande tekniken? I så fall kanske du kommer att gilla den här främmande filmen titeln är District 9.

Den näst bästa främmande filmrekommendationen är District 9. Denna film producerad av regissören för Neill Blomkamp har nyanser dystopisk tjock, med bakgrund av utomjordingar som har bott på jorden sedan 30 år sedan.

Den främmande representationen i District 9-filmen är ganska unik, för den ser ut som humanoid räkor!

I distrikt 9 har dessa utomjordingar en super avancerad främmande teknik som inbjuder en organisations avsikt att dominera den, men slutar dåligt för Wikus van der Merwe, spelad av Sharlto Copley som en del av organisationen.

InformationDistrikt 9
Betyg (IMDB)7.9 (610.232)
Betyg (Rotten Tomatoes)90%
Varaktighet1 timme 52 min
Utgivningsdatum20 augusti 2009
DirektörNeill Blompkamp
SpelareSharlto Copley


Jason Cope

4. Självständighetsdagen (1996)

Gillar du att titta på krigsfilmer? I så fall kan självständighetsdagen vara ett alternativ till den bästa krigsfilmen med ett främmande tema.

Den här Roland Emmerich-regisserade filmen spelar Will Smith och Jeff Glodblum. Närmar sig USA: s självständighetsdag berättar den här filmen om en attack moderskip UFO i stor skala.

Steven Hiller, spelad av Will Smith, är en F-18-stridspilot som spelar en roll i denna massiva strid mellan främmande hantverk och mänskligheten.

InformationSjälvständighetsdag
Betyg (IMDB)7.0 (501.362)
Betyg (Rotten Tomatoes)65%
Varaktighet2 timmar 33 min
Utgivningsdatum17 augusti 1996
DirektörRoland Emmerich
SpelareWill Smith


Jeff Goldblum

5. Ankomst (2016)

Främmande film den här erbjuder ett annat perspektiv på utlänningar som inte alltid hade skadliga avsikter.

In Arrival, som leddes av Denis Villeneuve, ville denna främmande figur som kom till jorden ge ny kunskap om att förstå manipulationen av tidslinjen. icke-linjär.

Louise Banks och Ian Donnelly, spelad av Amy Adams och Jeremy Renner, har till uppgift att översätta det främmande språket som liknar en bläckfisk i den här filmen.

Denna kunskap om att manipulera tiden visade sig dock ha stor inverkan på Louise och Ian.

InformationAnkomst
Betyg (IMDB)7.9 (529.667)
Betyg (Rotten Tomatoes)94%
Varaktighet1 tim 58 min
Utgivningsdatum2 april 1968
DirektörDenis Villeneuve
SpelareAmy Adams


Forest Whitaker

Andra bästa främmande filmer ...

6. Prometheus (2012)

Du är en fan Ridley Scotts främmande filmer? Om så är fallet måste du känna till prequel-berättelsen i Prometheus.

Prometheus, som spelades före berättelsen i filmen Alien från 1979, ger ett perspektiv på hur livet på jorden och utomjordingar kom till. xenomorf.

I den här bästa utomjordiska filmen hittar du ledtrådar om människors ursprung på jorden med en expedition ledd av två forskare som heter Shaw och Holloway.

Det sägs att det finns människor som kallas ingenjörer med avancerad bioteknikkunskap som startade mänskligt liv på jorden med en annan mörk sida som förvånade denna expeditionsgrupp.

InformationPrometheus
Betyg (IMDB)7.0 (543.792)
Betyg (Rotten Tomatoes)73%
Varaktighet2 timmar 4 min
Utgivningsdatum6 juni 2012
DirektörRidley Scott
SpelareNoomi Rapace


Michael Fassbender

7. rovdjur (1987)

En soldat som heter Dutch (Arnold Schwarzenegger) är i tjänst i skogarna i Centralamerika. Efter att ha hittat en rad ledtrådar och utspridda lik inser holländare och hans team att en varelse jagar dem.

Rovdjur, namnet på de varelser som jagar dem, är utomjordiska främmande arter som har den senaste främmande tekniken. Bortsett från det har de också förmågan att bli osynliga.

Denna bästa främmande film erbjuder en serie spännande handlingar från Arnold som förlitar sig på uppfinningsrikedom och styrka för att besegra rovdjuret. Är du nyfiken på att se den action som är hård och spännande?

InformationRovdjur
Betyg (IMDB)7.8 (349.553)
Betyg (Rotten Tomatoes)81%
Varaktighet1 timme 47 min
Utgivningsdatum12 juni 1987
DirektörJohn McTiernan
SpelareArnold Schwarzenegger


Kevin Peter Hall

8. Cloverfield (2008)

Med ett annat perspektiv än andra främmande filmer, kommer Cloverfield att bjuda in dig att titta på filmen som om det vore ett personligt dokumentverk. videokameran amatörmässig, men full av spänning.

Den här filmen berättar historien om en grupp ungdomar som överlever förstörelsen på grund av utseendet på en gigantisk utomjording.

Från en byggnad till en annan, en gata till en annan, fortsätter denna grupp att uppleva terror från utomjordingar som inte tydligt visas i hela filmen.

InformationCloverfield
Betyg (IMDB)7.0 (354.911)
Betyg (Rotten Tomatoes)77%
Varaktighet1 timme 25 min
Utgivningsdatum16 februari 2008
DirektörMatt Reeves
SpelareMike Vogel


Lizzy Caplan

9. Men in Black (1997)

Vem vet inte om filmfranchisen Män i svart? Bakom vanliga människors liv finns en organisation vars medlemmar alla bär svarta kostymer, komplett med unika prylar.

Denna organisation har till uppgift att skydda vanliga människor från kunskapen om att utlänningar finns och några av dem är redan integrerade i mänskliga aktiviteter.

Tommy Lee Jones och Will Smith spelar rollen i den bästa utomjordiska filmen, komplett med hisnande action fylld med distinkt humor.

Informationmän i svart
Betyg (IMDB)7.3 (484.526)
Betyg (Rotten Tomatoes)92%
Varaktighet1 timme 38 min
Utgivningsdatum4 juli 1997
DirektörBarry Sonnenfeld
SpelareTommy Lee Jones


Linda Fiorentino

10. världens krig (2005)

Mitt i ansträngningarna för att bygga goda relationer med sina två barn, Ray Ferrier, spelad av Tom Cruise.

Den här filmen berättar om en plötslig skräck från en serie konstiga väderhändelser med utseende av utomjordingar som kallas stativ i den här filmen.

War of the Worlds ger spänning och kommer garanterat att göra dig klaustrofobisk tack vare en serie scen vilket är väl bearbetat.

InformationVärldarnas krig
Betyg (IMDB)6.5 (392.220)
Betyg (Rotten Tomatoes)75%
Varaktighet1 tim 56 min
Utgivningsdatum29 juni 2005
DirektörSteven Spielberg
Spelaretom Cruise


Robbins-teamet

Det var de tio rekommendationerna bästa främmande filmer som du ska lägga till i listan övervakningslista snart. Förutom att vara spännande och spänd, erbjuder några av de främmande filmerna ett annat perspektiv på främmande historier och är verkligen intressanta att titta på.

Från listan över främmande filmer ovan, vilken gillar du mest?