vet vad wifi direct är och hur det fungerar

WiFi är ett sätt att kommunicera trådlöst, som Bluetooth. Vad är WiFi Direct och hur fungerar WiFi?

Fler och fler nya enheter använder Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct låter två enheter skapa en direkt Wi-Fi-anslutning peer-to-peer utan behov av en trådlös router. Wi-Fi är ett sätt att kommunicera trådlöst, som Bluetooth.

Wi-Fi Direct liknar konceptet ett “ad-hoc” Wi-Fi-läge. Men till skillnad från anslutningen Ad-hoc Wi-Fi, Wi-Fi Direct innehåller ett enklare sätt att automatiskt hitta enheter i närheten och ansluta till dem.

  • Kan avblockera Internet hälsosamt! Här är 5 skäl till att du måste bläddra med en VPN
  • Bästa Android VPN-appen för att komma åt blockerade webbplatser
  • Säkrare! Här är 5 skäl till varför du ska använda DNS från tredje part

Vad är Wifi Direct och hur fungerar det?

Du kanske redan har en enhet som använder Wi-Fi Direct. Till exempel, Roku 3 utrustad med en fjärrkontroll kommunicerad med Wi-Fi Direct istället för att använda IR blaster lång tid eller Bluetooth-anslutning.

Fjärrkontrollen är faktiskt inte ansluten till din trådlösa router. Istället skapade Roku ett nytt Wi-Fi-nätverk som fjärrkontrollen ansluter till, och de två kommunicerar via sitt eget lilla nätverk.

Du kommer att se detta som ett namngivet Wi-Fi-nätverk DIRECT-roku - ### i Roku-sortimentet. Du kan inte ansluta om du försöker eftersom du inte har säkerhetsnyckeln. Säkerhetsnyckeln förhandlas automatiskt mellan fjärrkontrollen och Roku.

Detta ger enheter ett enkelt sätt att kommunicera med varandra med standard-Wi-Fi-protokoll. Du behöver inte gå igenom proceduren uppstart den svåra. Du behöver inte ange din Wi-Fi-lösenfras på fjärrkontrollen, eftersom anslutningsprocessen är automatisk.

Andra användningsområden för Wi-FI Direct

Miracast trådlösa skärmstandard använder också Wi-Fi Direct, även om detta inte ger mycket förtroende, för Miracast verkar mycket inkompatibel mellan olika enheter.

Kringutrustning, såsom möss och tangentbord, kan också kommunicera via Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct kan användas för att fjärransluta till trådlös skrivare utan att en skrivare måste ansluta sig till ett befintligt trådlöst nätverk.

Android inkluderar också inbyggt stöd för Wi-Fi Direct, även om endast ett fåtal applikationer använder den.

Många enheter använder redan Wi-Fi med radio Inbyggt Wi-Fi. I stället för att bygga en annan hårdvara, som Bluetooth, tillåter Wi-Fi Direct dem att kommunicera trådlöst utan att behöva extra specialhårdvara. Detta lägger till ytterligare funktioner utan att kräva annan hårdvara.

** Hur fungerar WiFi Direct?

Wi-Fi Direct använder ett antal standarder för att slutföra sin funktion:

  • Wi-Fi: Wi-Fi Direct använder samma Wi-Fi-teknik som Wi-Fi-enheter använder för att kommunicera med trådlösa routrar. Wi-Fi Direct-enheten kan i princip fungera som åtkomstpunktoch andra Wi-Fi-aktiverade enheter kan ansluta direkt till den. Detta är redan möjligt med ad-hoc-nätverk, men Wi-Fi Direct utökar den här funktionen med enkla installations- och upptäcktsfunktioner.

  • Wi-Fi Direct-enhet och Service Discovery: Detta protokoll ger Wi-Fi Direct-enheter ett sätt att hitta varandra och de tjänster de stöder innan de ansluter. Som ett exempel. Wi-Fi Direct-enheter kan se alla kompatibla enheter i området och sedan begränsa listan till endast de som tillåter utskrift innan de visar listan över närliggande Wi-Fi Direct-aktiverade skrivare.

  • Wi-Fi-skyddad installation: När två enheter är anslutna till varandra ansluts de automatiskt via Wi-Fi Protected Setup eller WPS. Vi kan bara hoppas att tillverkare av enheter använder en säker anslutningsmetod för denna WPS-anslutning och inte en mycket osäker WPS PIN-metod.

  • WPA2: Wi-Fi Direct-enheter använder WPA2-kryptering, vilket är det säkraste sättet att kryptera Wi-Fi.

Wi-Fi Direct kan också kallas Wi-Fi peer-to-peer eller Wi-Fi P2P, eftersom det fungerar i ett läge peer-to-peer. Wi-Fi Direct-enheter är anslutna direkt till varandra, inte via en trådlös router.

Kan du använda den nu?

Men kan du faktiskt använda Wi-Fi Direct för tillfället? Nu, om din enhet och kringutrustning är utformade för att använda Wi-Fi Direct, kommer de att använda Wi-Fi Direct utan att du behöver tänka på det. Roku 3 gör detta, som nämnts ovan.

Medan Wi-Fi Direct teoretiskt sett borde vara en standard som gör det möjligt för vissa typer av enheter som stöder Wi-Fi Direct-standarden att kommunicera med varandra, har detta inte riktigt hänt än.

Du kan till exempel ha två nya bärbara datorer, som alla annonseras som stöd för Wi-Fi Direct. Du kanske tror att det skulle finnas ett sätt att ställa in enkel fildelning mellan dem med Wi-Fi Direct, men du har fel just nu.

Det finns inget enkelt sätt att ansluta Android-smartphone till en Windows-bärbar dator och gjorde verkligen mycket först. För tillfället är Wi-Fi Direct inte en funktion du verkligen behöver uppmärksamma. I framtiden kan detta bli en mer användbar standard.

Det är förklaringen av Wifi Direct och hur det fungerar. Hur svarar du? Dela i kommentarskolumnen.