vad är krom? det här är skillnaden med Google Chrome!

Krom installerat på din dator men fortfarande förvirrad över dess användning? Det är bättre att ta reda på vad Chromium är och hur det skiljer sig från Google Chrome nedan.

I denna snabba och digitala era, Google Chrome är en av de mest populära webbläsarna av många människor i denna värld.

Det finns dock en Google-produkt som heter Krom vilket sällan är känt för många människor. Medge det, du måste vara utländsk, eller hur när du hör den här termen?

Därför kommer ApkVenue att berätta för dig genom den här artikeln vad är krom, och skillnaden med Google Chrome själv. Eftersom några av er vill säga att Chromium är ett slags virus eller skadlig kod.

Vad är krom?

Foto med tillstånd av: Foto: Neowin

För de av er som inte vet vad Chromium är, förklarar ApkVenue här att Chromium inte är ett virus, skadlig kod eller liknande.

Krom är en typ webbläsare med öppen källkod utvecklas och underhålls av Chromium-projektet. Krom kan också köras multiplatform som Google Chrome.

Om du är en programmerare, kan du verkligen tinker med Chromium och skapa din egen version av webbläsaren.

Tyvärr, eftersom det utvecklades på ett open source-sätt, finns det några Chromium som av misstag har fått skadlig kod på dem.

Krom som innehåller detta skadliga program släpps definitivt inte officiellt Chromium, aka resultatet av någon annans modifiering.

Därför måste du vara försiktig om du vill använda Chromium som standardwebbläsare på datorer, bärbara datorer eller Android-mobiltelefoner.

Skillnad mellan Google Chrome och Chromium

Efter att ha känt definitionen av Chromium kommer nu ApkVenue att diskutera den skillnaden mellan Google Chrome och Chromium. Även om de liknar varandra finns det några betydande skillnader.

Kolla in det!

1. Automatisk uppdatering

Fotokälla: Foto: Wikimonks

För att uppdatera Chrome använder programvaran Google Update i Windows så att webbläsaren alltid får den senaste versionen automatiskt. Under tiden kan det inte göras på Chromium.

På vissa Linux-distributioner görs uppdateringarna i ett specifikt paket. Detta gör att du måste uppdatera manuellt för att få den senaste versionen av Chromium.

För ApkVenue är det bättre att använda Google Chrome eftersom du inte behöver söka efter den senaste versionuppdateringen manuellt för att kunna njuta av alla funktioner.

2. Skaderapporter och användningsstatistik

Fotokälla: Foto: Tech5

Till skillnad från Chromium har Google lagt till en funktion för kraschrapporter och användningsstatistik på Chrome genom att skicka data till Googles servrar.

Den här funktionen gäller allmän information som enhetsinformation, operativsystem, Chrome-inställningar, webbbesök med skadlig programvara och så vidare.

Denna funktion är mycket användbar för att förhindra att Google Chrome kraschar eller sprider virus till din dator.

3. Chrome Web Store

Fotokälla: Foto: NBCnews

Om du använder Chrome har Google tillhandahållit Chrome Web Store som fungerar för att lägga till tillägg som gör det lättare för dig att utforska den virtuella världen.

Tillägg eller tillägg har en mängd användbara funktioner för din webbläsare. Börjar från VPN-tillägget, tar bort alla chattar på FB Messenger och många fler.

Tyvärr har Chromium inte den här typen av anläggning.

4. Media Codec-stöd

Fotokälla: Foto: HowToGeek

HTML5 för ljud / video på Chromium har endast begränsat stöd, inklusive Theora, Vorbis, WebM, VPM och så vidare.

Men om du använder Chrome stöder den här webbläsaren codecs som AAC, MP3 och H.264.

Detta mediecodec-stöd kommer att göra det lättare för dig att njuta av multimediainnehåll via en webbläsare, till exempel streaming av filmer på Netflix eller YouTube.

5. Sandbox-stöd

Fotokälla: Foto: HowToGeek

Sandlåda är en säkerhetsmekanism för att separera pågående program. Sandlådor används ofta för att testa icke-verifierade program som kan innehålla virus eller annan skadlig kod.

Google Chrome och Chromium har båda redan stöd för Sandbox. Detta aktiveras automatiskt under installationen av Google Chrome.

Det finns dock skillnader som ägs av Chromium. På Chromium kan du aktivera och inaktivera vissa Linux-distributioner.

6. Adobe Flash-plugin

Fotokälla: Foto: Adobe

Adobe Flash-plugin är ett plugin som låter dig njuta av multimedia, rikt internetapplikationer och strömma video och ljud på en dator, webbläsare eller på en mobil enhet som stöds.

Google Chrome stöder redan en version av Pepper API från Adobe Flash som erhålls direkt från den senaste uppdateringen. Tyvärr får Chromium inte den här åtkomsten.

Egentligen spelar den här skillnaden ingen roll, med tanke på att Adobe Flash Plugin kommer att tas bort från den senaste versionen av HTML5.

Slutsats: Avinstallera bara Chromium?

Fotokälla: Foto: Techyuga

Vilken är enligt din mening bekvämare att använda, gäng? Det är ganska svårt att bestämma vilken som är bra att använda mellan webbläsaren Chromium och den funktionsrika Google Chrome.

För Windows och MacOS rekommenderar ApkVenue att du väljer Google Chrome eftersom det är mer stabilt och säkert än öppen källkod Chromium.

Under tiden, om du använder Linux, rekommenderas det starkt att du använder Chromium. Men kom ihåg att du inte kan uppdatera automatiskt och deras mediekodek är begränsad. Dessutom säger många att krom är mer mottagligt för virus och farligare. Faktum är att många hävdar att det är svårt att ta bort krom från rötterna.

Om du vill prova de två applikationerna själv kan du ladda ner den via länken som ApkVenue tillhandahåller nedan:

Ladda ner webbläsarappar från Google Sites Google Inc. webbläsarappar LADDA NER

Det är Jakas artikel om vad krom är och skillnaden mellan Google Chrome och krom. Vi ses igen vid nästa tillfälle!

Se också till att du läser artiklar relaterade till Google eller andra intressanta artiklar från Jofinno Herian.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found