det enklaste och säkraste sättet att kontrollera NPWP online!

Förvirrad med din NPWP-status, är den fortfarande aktiv eller inte? Här är ett enkelt sätt att kontrollera ditt NPWP-nummer online, det snabbaste och det är definitivt SÄKER!

Hur man kontrollerar NPWP-nummer online är en serie steg som många inte känner till. Även om den aktiva statusen och huruvida NPWP är mycket viktigt, vet du.

Dessutom används NPWP ofta som ett av de vanligaste dokumenten för administrativa krav. För de av er som redan har en inkomst har därför en personlig eller affärsenhet NPWP blivit en skyldighet.

Men tyvärr glömmer du ofta NPWP-numret som innehåller viktiga och konfidentiella data. För att ta reda på det, här kommer ApkVenue att berätta hur man kontrollerar NPWP uppkopplad enkelt och snabbt.

Vad är NPWP?

Skatte-ID-nummer eller NPWP är ett nummer som ges till varje enskild skattebetalare (WP), som används som identitet vid utövandet av deras rättigheter och skyldigheter.

Alla människor som har ett jobb måste ha en NPWP, såsom anställda, företagare (entreprenör) och andra medan de tjänar inkomster i Indonesien.

NPWP i sig är uppdelat i två typer, nämligen Personlig NPWP och NPWP-byrån som är differentierade enligt följande:

 • Personlig NPWP, är en NPWP som ägs av alla som har en inkomst i Indonesien.
 • NPWP-byrån, är ett NPWP som ägs av en enhet eller ett företag som har inkomst i Indonesien.

Tja, vad ApkVenue kommer att diskutera den här gången är den personliga NPWP som ägs av alla som tjänar, oavsett om det är skattemässigt eller administrativt.

För att kontrollera NPWP-numret uppkopplad, ApkVenue har gett den fullständiga recensionen nedan.

Hur man kontrollerar NPWP-nummer Uppkopplad och att veta status aktiv eller inte?

Kanske undrar några av er, "Hur kontrollerar jag ett glömt NPWP-nummer online?"

Frågor som detta kommer vanligtvis att ställas av personer vars NPWP-kort går förlorade, gäng. Men tyvärr, du KAN INTE kontrollera det glömda eller förlorade NPWP uppkopplad.

Detta beror på att NPWP-numret faktiskt är konfidentiellt eftersom det innehåller personuppgifter eller information från ägaren.

Därför kan NPWP-numret endast kännas av personer som har ett intresse och är släkt, såsom familj, personliga partners eller affärspartners.

För att kontrollera det NPWP du har glömt måste du kontakta direktören för skatter direkt eller komma till skattekontoret som ApkVenue kommer att granska vid nästa punkt.

Men här kan du fortfarande göra kontrollera att NPWP fortfarande är aktivt eller inte genom att följa de två metoderna som ApkVenue kommer att förklara enligt följande.

1. Kontrollera NPWP Online via DJP Online-webbplatsen

Först kan du använda webbplatsen Generaldirektoratet för skatt online (DJP Online) för att ta reda på om NPWP fortfarande är aktiv eller inte, gäng.

DJP Online-webbplatsen är den officiella webbplatsen som tillhör generaldirektoratet för skatter där du kan kontrollera din NPWP om den är aktiv eller inte oberoende, och naturligtvis garanteras konfidentialiteten för dina uppgifter här.

Här är några steg du kan följa för att kontrollera din personliga NPWP via denna officiella regeringsägda webbplats.

 1. Besök webbplatsen DGT Online (//djponline.pajak.go.id/account/login).
 1. Logga in på DJP Online-kontot. Klicka på länken i avsnittet Du är inte registrerad än? Registrera här om du inte har ett konto.
 1. Se informationen om den aktiva statusen för NPWP-numret på den visade sidan.

2. Kontrollera via SSE3 Tax Site

Förutom att gå igenom DGT Online-webbplatsen finns det andra sätt som är enklare och utan behov logga in. Här kan du använda webbplatsen Elektronisk insättningsbrev eller skatt SSE3, gäng.

Denna webbplats hanteras också av generaldirektoratet för skatter, så du behöver inte oroa dig när du besöker den här webbplatsen.

 1. Öppna webbplatsen SSE3-skatt (//sse3.pajak.go.id/registrasi).
 1. Ange det 15-siffriga NPWP-numret i den angivna kolumnen.

Om din NPWP-status fortfarande är aktiv fylls i allmänhet kolumnen Namn automatiskt enligt den registrerade identiteten. Men om den är i icke-effektiv (NE) eller borttagen (DE) status kommer kolumnen att vara tom.

Notera:


Egentligen har den personliga NPWP-giltighetsperioden, även om den inte har något utgångsdatum. Men status Icke effektiv (NE) eller Utelämnad (DE) kan hända på grund av flera saker.

Samling av alternativa sätt att kontrollera NPWP-nr (Uppkopplad & Off-line)

Som i recensionen i föregående punkt kan du bara kontrollera NPWP-numret som du glömde genom att besöka närmaste skattekontor eller på andra sätt.

Glöm inte att ta med dokument som original e-KTP och även en fotokopia när du gör detta klagomål.

Tja, för en samling alternativ för att kontrollera NPWP uppkopplad och off-line, detaljerna är nedan, ja!

1. Kom direkt till närmaste skattekontor (KPP)

För det första, om du har tillräckligt med ledig tid, rekommenderas det att gå över och komma till Skatteverket (KPP) närmast.

Där kan du också ställa olika frågor om beskattning, till exempel NPWP som glömde numret till NPWP-status som redan är aktivt eller inte.

Att kontrollera NPWP på närmaste skattekontor är något mer omfattande, eftersom du kan konsultera om beskattningsvärlden här.

Denna metod kräver lite mer ansträngning, men är mycket effektiv eftersom du kan fråga experterna direkt genom att kommunicera direkt.

2. Förfrågan via skattekontorets e-postmeddelande

I uppkopplad, kan du också göra ett klagomål via det officiella e-postmeddelandet från generaldirektoratet för skatter i Republiken Indonesien.

Du kan skicka ett klagomål till adressen klagomå[email protected] som är ett officiellt e-postmeddelande som tillhandahålls av Indonesiens generaldirektorat för skatter.

Kanske är en av nackdelarna med denna metod att behöva vänta på ett e-postsvar från lämpliga myndigheter. Att kontrollera NPWP-numret på detta sätt är ett alternativ om de två metoderna för att kontrollera NPWP online inte fungerar.

Processen är lång eller kort, beror vanligtvis också på antalet e-postmeddelanden som kommer den dagen, gäng.

3. Ringa Kring-skatten

För dig som vill fråga via telefon kan du också ringa till Skatt Kring med nummer 1500200.

Själva Kring Pajak-tjänsten har öppettider från måndag till fredag ​​från kl. 08.00 till 16.00. Eftersom detta nummer är ett servicenummer måste du vänta ett tag om tjänsten är full.

Precis som på skattekontoret, här kommer du att kunna konsultera direkt med skattemyndigheterna för NPWP-problem du har.

4. Fråga via officiella sociala medier

Slutligen kan du också ställa frågor via officiella sociala medier. Här rekommenderar ApkVenue att använda Twitter eftersom det har visat sig effektivt för att tillhandahålla den bästa servicen.

Du kan nämna kontot direkt DGT Beskattning (@DGTT) eller Kring Kring 1500200 (@kring_pajak) att kunna samråda.

Du kan fråga direkt igenom tweets, eller om den är privat kan den riktas till Direct Message (DM).

Detta är anledningen till att du inte kan kontrollera NPWP som inte är effektiv eller om den är avskriven

Om du hittar NPWP är icke-effektivt (NE)kan det vara så att du har uppfyllt följande kriterier:

 • Inte längre göra affärsaktiviteter eller inte längre göra självständigt arbete.
 • Ha intäkter under icke-skattepliktig inkomst (PTKP) på 54 miljoner IDR per år.
 • Att bo eller vara utomlands i mer än 183 dagar inom 12 månader och tänker inte lämna Indonesien för gott.
 • Har lämnat in en begäran om radering och ett beslut har inte meddelats.
 • Kvinnor som är gifta och har en separat NPWP från sina män och inte har för avsikt att utföra separata skatteskyldigheter.
 • Okänd och adressen hittades igen.

För skattebetalare med en icke-effektiv NPWP (NE) kan du ansöka om NPWP-aktivering igen genom att fylla i ett formulär och besöka Skatteverket (KPP).

För de av er som har skickat in en ansökan om radering och nu har en NPWP Waived (DE) är det enda steget att skapa en ny NPWP.

Det är Jakas förklaring om hur man kontrollerar NPWP-numret uppkopplad enkelt och snabbt.

Nu behöver du inte bry dig om och ha problem med att känna till NPWP som har glömt ditt nummer och aktiv information eller inte NPWP du har.

Åh ja, ApkVenue uppmanar dig att aldrig distribuera din NPWP till vem som helst, va. Använd den klokt. Lycka till!

Läs också artiklar om NPWP eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.