7 sätt att påskynda Google Chrome och spara RAM

Så här påskyndar du Google Chrome på en dator, så att den körs lätt, aka anti-långsam och sparar RAM.

Google Chrome, som först släpptes 2008, har nu blivit en av de bästa och mest populära webbläsarna i världen. Både för PC och mobilversion, eftersom den är flexibel, har många funktioner och är också tillgänglig gratis tvärplattform. Tyvärr, Krom också känt för att slösa RAM och tappa batteriets livslängd.

Sedan, hur man påskyndar Google Chrome och gör prestanda mer stabil och inte lätt krascha trots att flera flikar är öppna? Försök att öppna Aktivitetshanteraren på din dator ser du att det finns många olika poster för Chrome. På grund av varje flik, plugins, och vissa tillägg bidrar till att konsumera minne. Detta är faktiskt för att ge en snabbare upplevelse, men i praktiken kommer det faktiskt att minska prestanda och tömma batteriet.

  • Enkla sätt att aktivera läsarläge på Google Chrome Android
  • Här är de 10 bästa webbläsarna som ersätter Google Chrome
  • Hur man sparar internetdatakvot på Google Chrome på en dator

7 tips för att få Google Chrome att köra snabbt och spara RAM

Google är varken blind eller blind för detta problem. Nu kan du göra ett antal saker för att begränsa RAM-användningen, så att Chrome fortsätter att köra lätt, aka inte långsamt. Rapportering från Techspot, här delar ApkVenue några "dolda" funktioner som ett sätt att påskynda Google Chrome för att få maximala resultat när du surfar.

1. Stäng manuellt

När Chrome börjar känna sig halt, titta på processerna som körs i bakgrunden genom att trycka på tangentkombinationen CTRL + ALT + Radera för att öppna Aktivitetshanteraren. Öppna sedan fliken Processer, där du kan se Chromes RAM-användning. Nu det första sättet att påskynda Google Chrome, stäng bara det som inte är nödvändigt.

2. Ta bort oanvända tillägg

Bara för att du gillar det ladda ner videor på YouTube så att du kan ladda ner med ett klick betyder inte att du behöver ett tillägg som körs hela tiden. Var selektiv när du installerar tillägg, du kan också ställa in dem manuellt och slå på dem vid behov. Ta bort vid behov när den inte används.

3. Aktivera plugin-programmet Klicka för att spela

Chrome börjar nu blockera annonser i form av Flash och kommer också att börja blockera standard Flash från senare i år, förutom några stora webbplatser. Chrome själv har redan en funktion inbyggd clik-to-play som fungerar för alla plugins. För att aktivera den öppna "chrome: // inställningar", Klicka på"visa avancerade inställningar", Klicka sedan"Innehållsinställningar". Rulla ner till avsnittet plugins och välj "Låt mig välja när jag vill köra plugininnehåll".

Se också till att "får alltid springa"är inte aktiverat eftersom det kommer att åsidosätta inställningen clik-to-play. Tja om du ser något som inte är viktigt på listan plugins, stäng av den eller ta bort den som vi gjorde med tillägget.

4. Installera One-fliken eller The Great Suspender Extension

Om du tenderar att ha flera flikar öppna samtidigt och inte tänker ändra den vanan finns det några tillägg som kan hjälpa Google Chrome att spara ram. Två av de mest populära valen är En flik och The Great Suspender. En flik låter dig stänga alla öppna flikar med ett klick och förvandla dem till en lista istället. Om du behöver komma åt dessa flikar kan du återställa alla flikar samtidigt eller individuellt genom att klicka på dem länk varje. Du kan också enkelt exportera och importera flikar som en lista över webbadresser. Beroende på hur många flikar som körs och hur många skript som körs inom flikarna kan flytta alla flikar till en flik vara det viktigaste sättet att påskynda Google Chrome.

Byta till The Great Suspender, hur det fungerar stänger automatiskt oanvända flikar ett tag. Frigör minne och CPU som används av oanvända flikar. Flikar kan komma tillbaka när du klickar igen, du kan också konfigurera hur länge du ska vänta innan flikar stängs av.

Google själv testar den namngivna funktionen kasserar fliken börja på Chrome version 45, på ungefär samma sätt som förlängningen The Great Suspender. Om det är aktiverat kommer flikarna att kasseras automatiskt när systemminnet är lågt och kommer att vara laddas om när du klickar. Intressant kommer Chrome att lägga till serialiseringsflikar så efter att flikar är avstängda och ladda om ladda om du klickar på den kan fortfarande återgå till exakt var du slutade.

5. Prova Chrome Experimentella funktioner

De av er som vill känna känslan av en serie nya funktioner som utvecklas av Google kan prova experimentella funktioner i Chrome. Vägen är öppen krom: // flaggor till adressfältfår du en kort varning som säger att experimentella funktioner kan komma att ändras, kraschaeller försvinner när som helst. Här är några förslag på funktioner som du kan prova.

  • Antal rastertrådar: Att ändra detta nummer från "Standard" till "4" påskyndar processen tolkning bild.
  • Aktivera snabb flik / fönster stäng: För att få flikar att stängas snabbare.
  • Aktivera experimentella kanfasfunktioner: Tillåter Chrome att använda en ogenomskinlig duk för att påskynda läser in webbsida, som automatiskt tar bort allt under dukpixlarna som är osynliga för användaren.
  • Kassering av automatisk flik: Som ApkVenue nämnde ovan kommer fliken att om den är aktiverad att kasseras automatiskt när systemminnet är lågt. Klicka på info krom: // kasseras.
  • Flikens ljudavstängning UI-kontroll: Om du aktiverar den här funktionen skapas en ljudindikator så att du inte behöver byta flik för att stänga av ljudet.

Det finns över hundra experimentella funktioner som kommer och går, Google lägger ständigt till testade funktioner och tar bort många av dem som en del av testningen. Välj vad du behöver för att påskynda Google Chrome för en trevligare surfupplevelse.

6. Aktivera Data Saver

Om internetanslutningen är långsam, glöm inte att aktivera dataspararen vilket minskar dataanvändningen avsevärt. Chrome komprimerar sidorna du besöker innan du slutligen laddar ner dem. Det bör noteras att sidor som nås med en privat anslutning (HTTPS) eller på en inkognitoflik inte kommer att kunna optimeras.

7. Rensa cache och använd standardteman

Andra tips du kan ta bort Historikleverantörens cache för att frigöra lite utrymme om det behövs och undvika att använda anpassade teman eftersom de bara använder systemresurser. Du kan också påskynda din surfupplevelse genom att lära dig hur du använder den genväg tangentbord på Chrome.

Så här påskyndar du Google Chrome så att Google Chrome sparar ram som kan maximera din surfupplevelse. Häng inte på en webbläsare, du kan använda andra alternativa webbläsare för att få en matchning. Som Firefox, Opera och Safari. Så, vad är din favoritwebbläsare och varför? Låt oss diskutera i kommentarfältet.