10 länder med det snabbaste 4G LTE-nätverket i världen

Här är de tio länderna med det snabbaste 4G LTE- eller mobilnätet i världen. Vilket nummer är Indonesien?

Tidigare hade Jaka diskuterat det Tio länder med det snabbaste Internet i världen. Den här gången vill ApkVenue diskutera mer specifikt, nämligen de 10 länderna med det snabbaste 4G LTE-nätverket i världen baserat på den senaste rapporten från OpenSignal. För dem som inte vet är OpenSignal ett företag som specialiserar sig på att kartlägga trådlös täckning. Företaget samlar in data om signalkvaliteten hos mobiloperatörer runt om i världen.

OpenSignal har undersökt 3G- och 4G-hastigheter lyckades de samla globala data från 822 556 OpenSignal-applikationsanvändare runt om i världen. Intressant nog avslöjar data också hur mycket tid smarttelefonanvändare spenderar på WiFi-nätverk. Ungefär i vilken ordning är Indonesien och vilken operatör är snabbast? Omedelbart är detta landet med det snabbaste 4G LTE internetnätverket i världen.

  • 10 länder med världens snabbaste internet 2016
  • Hur man blockerar internetåtkomst på vissa Android-applikationer
  • Dessa 9 webbläsartrick på Google SPARAR definitivt din internetkvot

Länder med det snabbaste 4G-nätverket i världen

Sydkorea blir det land med det snabbaste mobilnätet Internet 2016

Börjar från det land med det snabbaste Internet i världen, Sydkorea tog ledningen genom att leverera Internet till sina medborgare med en genomsnittlig hastighet 41Mbps. Närmaste rival är Singapore med 31 Mbps, följt Ungern26Mbps. Sedan i följd finns Australien, Danmark, Norge, Nederländerna, Litauen, Japan och Sverige. Kom ihåg att dessa värden beräknas utifrån användarens hastighet, inte det teoretiska maximum som operatören erbjuder.

Smartphone-användare är mycket beroende av en WiFi-anslutning

De senaste uppgifterna från OpenSignal visar också hur mycket tid smarttelefonanvändare spenderar på WiFi-nätverk. I 46 länderanvänder smartphone-användare mer än 50 procent av sin tid med WiFi. samtidigt i Indonesien ensam spenderade cirka 27,83 procent.

Behovet av högre Internet- och datapaket obegränsat vilket är dyrt, gör att smarttelefonanvändare letar efter gratis WiFi-anslutningar. Intressant är att även länder med det snabbaste Internet, som Nederländerna, Nya Zeeland och Kina, spenderar mer än 60 procent.

Indonesien beställa till vad?

Även om det inte är bland topp 10 som ett land med det snabbaste Internet i världen, kan Indonesien sägas ha en ganska snabb utveckling när det gäller 4G LTE-infrastruktur. Uppenbarligen rankas Indonesien på 68: e plats med en genomsnittlig internethastighet på 5,73 Mbps.

Operatör med det snabbaste Internet i Jakarta

Noteras, nu finns det 6 operatörer som har tillhandahållit 4G LTE-tjänster. Dessa operatörer är BULT, Telkomsel, XL, Indosat, Smartfrenoch 3. Enligt data från OpenSignal är den operatör som tillhandahåller den snabbaste 4G LTE-tjänsten i Jakarta och dess omgivning Bolt med hastighet ladda ner13,4 Mbps och ladda upp 2,3 Mbps.

Telkomsel ligger på andra plats, med fart ladda ner10,2 Mbps och ladda upp 4,1 Mbps. Nästa finns XL, med hastighet ladda ner6.1Mbps och ladda upp 2,7 Mbps. Sedan Indosat med fart ladda ner5,4 Mbps och en uppladdning på 1,3 Mbps. Smartfren med ladda ner4,4 Mbps och en uppladdning på 1,3 Mbps. Slutligen finns det operatör 3, med hastighet ladda ner3,0 Mbps och ladda upp 1,7 Mbps.

Allt detta ligger fortfarande långt efter andra länder i världen som till och med har nått 41 Mbps, som i Sydkorea. Ändå, från den erfarenhet som ApkVenue känner, är 4G LTE-internetanslutningen, särskilt i huvudstaden, alltmer stabil och billigare. Ett snabbt internet är också vår vanliga dröm, men ett stabilt internet är mycket viktigare, eller hur? Glöm inte att dela din åsikt om internethastighet i Indonesien.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found