hur man enkelt kan bli av med virus på bärbara datorer och datorer

Har din bärbara dator eller dator problem på grund av ett virus? Enkelt, ApkVenue har flera sätt att rengöra virus på en bärbar dator / dator praktiskt taget

På varje enhet som är ansluten till internet kommer det aldrig att utesluta möjligheten att enheten fortsätter att spökas av sitt namn virus.

Japp, när vår bärbara dator eller grej får ett virus är det en mardröm som går i uppfyllelse.

Anledningen är att detta kan göra att du kan förlora befintlig data och det operativsystem du kör.

Hur bli av med virus på bärbara datorer och datorer? Läs vidare till ApkVenues följande artikel, gäng!

Hur man rengör virus på bärbara datorer med inbyggt antivirusprogram

Vanligtvis för bli av med virus, kommer du definitivt att använda programvara gratis antivirus. I den senaste Windows-versionen har ett Antivirusprogram redan installerats, gäng.

Förutom att du inte behöver bry dig om att leta efter och ladda ner antivirus på din bärbara dator / dator, behöver du inte heller oroa dig för att programmet fyller på datorns minne.

Hur tar jag bort ett virus på en bärbar dator på en dator med Antivirus? Här är stegen:

 • Om din bärbara dator / dator har operativsystemet Windows 10 installerat kan du söka efter det standardprogram som heter Windows-säkerhet. Egentligen har det här programmet varit tillgängligt sedan Windows XP, men Windows Security fungerar bättre på de senaste operativsystemversionerna.

 • Öppna Windows PC Security-programvaran genom att klicka på Start, skriv sedan 'Windows-säkerhet'. Klicka på resultatet som visas.

 • Öppna applikationen Windows-säkerhet. Välj sedan ett alternativ Virus- och hotskydd.
 • Välj sedan ett alternativ Skanningsalternativ för att välja vilken typ av skanning du vill ha.
 • välja Fullständig genomsökning om du vill kontrollera all data på din bärbara dator / PC. Det här alternativet kan ta lång tid beroende på datorns specifikationer.

 • Om du vill spåra virus snabbt kan du välja Snabbsökning. Tja, till exempel vill du bara kolla kör säkert kan du välja Anpassad skanning.

 • När du har valt alternativen ovan väljer du det Skanna nu för att börja söka efter virus som finns på din bärbara dator eller PC.

 • Vänta tills processen är klar. Virus på den bärbara datorn kommer att upptäckas och du kommer att ges möjlighet att ta bort viruset. Det är enkelt, eller hur?

Hur bli av med virus på bärbara datorer utan antivirusprogram

I den här metoden kommer ApkVenue att tillhandahålla en metod anti-mainstream. Fint, bara Jaka gav det hur man kan bli av med ett virus på en dator utan antivirus.

1. Använd kommandotolken

Att använda kommandotolken är ett sätt att bli av med virus på en dator utan det första antivirusprogrammet som ApkVenue ger dig. Kom ihåg, läs ditt bästa så att det inte finns några fel under implementeringstiden, förstår du?

 • Klicka först på Startoch typ cmd. Om du hittar det, spela inte, klicka bara. Du måste högerklicka för att köra som administratör. Så, Kör som administratör.
 • Till exempel, vad du vill sikta på är kör D, skriv sedan dir D: attrib -s -h / s / d . och tryck Enter. Om du vill kolla kör annat än D, behöver du bara ersätta bokstaven D med plats kör som du har.
 • När du har gjort det då kommandotolken kommer att utforska kör valt och läser in alla filer på kör de.
 • Leta sedan efter filer med ovanliga .EXE, om du aldrig har installerat det tidigare, ta bort det via kommandotolken detta.
 • Om det inte kan raderas kan du Sök mig själv på Springaoch ta bort filen. Du kan också använda REGEDIT, det vill säga Start >Springa >Regedit >Redigera >Hitta > ange filnamnet på det virus du hittar i kommandotolkenoch ta bort alla register det vill säga inklusive mappen.

2. Inaktivera misstänkta tjänster genom Aktivitetshanteraren

Dessutom, om du fortfarande är nyfiken på om din dator har ett virus eller inte, kan du se det på Aktivitetshanteraren. Förvirrad, varför kan du använda Aktivitetshanteraren. Ok, bara Jaka berättar hur du kan bli av med ett virus på en dator utan detta mycket kraftfulla antivirusprogram.

 • Öppna först den Aktivitetshanteraren genom att trycka CTRL + SKIFT + ESCAPE. Om det finns en misstänkt tjänst, stäng av den.
 • Kör sedan MSConfig.
 • Nästa steg efter inloggning Systemkonfiguration, gå till alternativ Service. Du måste ta bort alla kryssrutor som är misstänkta för dig. Tänk, vad har du installerat så att du vet om det finns en tjänst relaterad till vad du installerade eller inte.
 • Efter det, gå in Börja. Här ser du vilka filer du tycker är misstänkta. Markera det.
 • Öppna den nu kommandotolken, leta reda på filen med det misstänkta namnet. Ta bort filen via CMD, samma som det första sättet.

Så det är information om hur man kan bli av med ett virus på en dator utan antivirus. Är det här svårt för dig? Nej, du är smart, säkert är något så här väldigt enkelt.

Skriv ner dina åsikter och erfarenheter efter att du har provat det.