100% arbete! hur man hanterar blå skärmar på en dator som är lätt

Datorn är mycket användbar, men inte användbar om du har en sjukdom som kallas den blå skärmen. Om du har detta kommer datorn vanligtvis att vilja starta om och kan inte användas. För det, se hur du hanterar följande blå skärm!

I en era som idag verkar det vara nödvändigt att använda en dator. Inte bara för jobbet utan också för att spela idag med hjälp av en dator.

Datorer är verkligen användbara, men inte användbara om du har en sjukdom som kallas blå skärm. Om du har detta kommer datorn vanligtvis att vilja starta om och kan inte användas. För det, se hur du hanterar följande blå skärm!

  • Dålig sektor hårddisk! Dessa 5 faror med att stänga av datorn utan att stänga av den
  • Allvarligt skadad! Dessa 3 mest farliga datorer som är omöjliga
  • 12 typer av farliga datavirus 2018 | Du kan skapa!

1. Vanliga orsaker till blå skärm på datorer

Fotokälla: Bild: Wikipedia

Innan du går in på hur du hanterar blå skärmar måste du först veta vad som orsakar blå skärmar. För genom att veta vad orsaken eller källan är blir det naturligtvis lättare att hantera det.

Orsakerna till blå skärmar är ganska mycket. Det kan bero på Windows-fel, kända virus, maskinvarufel och andra. Så att du inte blir förvirrad när du diagnostiserar problem med blå skärm, följ dessa steg ...

1. a. Steg för att kontrollera orsaker till blå skärm på datorn

Steg 1

Ladda ner först den programvara som heter "BlueScreenView", kan du ladda ner via följande länk:

Ladda ner:Senaste versionen av BlueScreenView

Steg 2

Om du har laddat ner den öppnar du omedelbart programvaran utan att installera. Välj nummer 1 "Dump Files" det senaste. I nummer 2, läs orsakerna till den blå skärmen på datorn. Klar, nu vet du problemet.

2. Hur man lätt kan övervinna den blå skärmen på datorn

Fotokälla: Bild: Microsoft

När du vet orsaken till den blå skärmen kan du konsultera en IT-expert genom att visa en skärmdump av programvaran BlueScreenView. Inkludera även en kronologi så att IT-experter har lättare att tillhandahålla lösningar.

Men om du vill göra affärer på egen hand, här är några saker du kan prova ...

Metod 1: Utför fullständig skanning med antivirus

Om orsaken till den blå skärmen är relaterad till filsystemet kan det också vara ett virus. Därför är det första sättet du kan prova en fullständig genomsökning med ett antivirusprogram.

VISA ARTIKLAR

Metod 2: Utför en systemåterställning

Om orsaken till den blå skärmen är relaterad till filsystemet kan det ändå bero på att du installerade en programvara eller drivrutin men resultatet kraschade. För det är det andra sättet du kan försöka genom att göra en systemåterställning.

Metod 3: Återställ Windows

Om de två tidigare metoderna inte hjälper kan du också försöka återställa eller installera om Windows. Generellt på detta sätt kan programrelaterade blåskärmsproblem lösas.

Metod 4: Kontrollera hårdvara

Om resultatet av analysen säger att orsaken är relaterad till drivrutinen, hjälper det inte att återställa eller installera om Windows, det är troligt att den blå skärmen beror på ett maskinvaruproblem. Sättet att hantera den här blå skärmen är med service eller underhåll.

Hur man hanterar blå skärmar är egentligen inte så svårt, eller hur? Poängen är att du måste veta orsaken först, tveka inte att rådfråga orsaken med en IT-expert. Ha ett bra försök!

Åh ja, se till att du läser datorrelaterade artiklar eller andra intressanta artiklar från 1S.

Baner: Core Design