10 bästa textredigerare för att göra kodningen ännu bättre

Lär du dig kodning eller annan programmering? Om så är fallet måste du ha en av de 10 bästa textredigerarna för programmerare nedan.

Om du är en programmerare eller lär sig programmering, den bästa textredigeraren naturligtvis en måste-ha programmerare. Textredigerare i sig är en programvara som vanligtvis används av en programmerare för att skriva en programkod. Textredigerare används också ofta av a webbdesigner att skapa en webbsida designad av honom.

Tja, textredigerare har i allmänhet bara en funktion för att skriva programkod och utan att åtföljas kompilator integrerad. I en textredigerare finns det vanligtvis några vanliga funktioner som syntaxmarkering, Sök och ersätt syntax, kommenterar ett block av programkod, kodvikning, linje nummer, linjemarkering, utdrag, och andra.

  • Inte USA eller Indien, det här är det land som har den bästa programmeraren i världen
  • Detta är en Android-applikation som måste installeras om du vill bli programmerare
  • Du behöver inte en bärbar dator, du kan vara en pålitlig programmerare med bara en smartphone

10 bästa textredigerare för programmerare

Det finns massor av textredigerare där ute som naturligtvis har olika utseende och funktioner. Därför samlar JalanTikus 10 bästa textredigerare för programmerare som en plats för att skriva programkod.

1. Sublim text

Sublim text är en av de bästa textredigerarna för programmerare särskilt Webbutvecklare mycket sofistikerad för kodning, pålägg och andra. Sublim text är förmodligen ett obligatoriskt vapen för webbutvecklare. Du kommer att älska det mycket enkla användargränssnittet, med fantastiska funktioner och prestanda.

Sublime Text finns i betalda och gratisversioner. Sublime Text har också många funktioner, inklusive funktioner gå till någonting, pallete-kommandot, flera val, distraktionsfritt läge, delad redigering, omedelbar projektomkopplare, anpassa vad som helstoch plugin API. Fortfarande inte tillräckligt? Sublim text har många plugins, kan du ladda ner plugins på Internet och installera det.

2. Atom

Atom är en licensierad textredigerare öppen källa och är tillgänglig för OS X-, Linux- och Windows-plattformarna. Denna atom är gjord av GitHub och påstod sig vara en textredigerare som kan varabeställnings- genom att ändra konfigurationsfilen.

Denna atom liknar Sublime Text, eftersom den skapas med Sublime Text som referens. Atom är modulärt, så du kan installera plugins ytterligare.

3. Anteckningsblock ++

Anteckningar ++ är textredigerare körs bäst på Windows-operativsystemet som distribueras som fri programvara. Notepad ++ stöder många språk, inklusive Assembly, C, C ++, C #, CSS, HTML, Java, Javascript, Pascal, Perl, PHP, Python, Ruby, Shell, SQL, VB, XML och andra.

Notepad ++ har många fördelar, som att ha en bra och attraktiv GUI. Dessutom kan Notepad ++ också läggas till olika plugins vilket kan göra programmerarens jobb enklare.

4. Ljusbord

Ljusbord är textredigerare som härrör från crowdfunding på Kickstarter, som samlade upp till 300 tusen dollar. Light Table anses också vara en mycket textredigerare modern och innovativ.

Redigeraren är lätt att anpassa, du kan till och med bädda in grafik och visa dem individuellt realtid specifika kodresultat. Som de flesta textredigerare stöder Light Table många programmeringsspråk. Det har dock speciella integrationer för flera programmeringsspråk, nämligen Clojure, JavaScript, HTML och CSS.

5. Blåfisk

Textredigerare bäst för nästa programmerare är Bluefish. Blåfisk har flera fördelar, som att ha avancerade sökfunktioner, funktioner ångra göra om obegränsat, kan öppna tusentals filer samtidigt och många andra funktioner.

När det gäller utseende är Bluefish inte lika attraktivt som fingerborg eller Firebug. Men om du bara vill skriva kod kan Bluefish vara ett alternativ eftersom det är avsett för användare som fokuserar på webbprogrammering. Funktionerna för HTML5 till CSS har inbäddats väl och säkert tvärplattform som finns på Windows, Linux och Mac OS.

6. Fästen

I allmänhet textredigerare gjorda för allmänna ändamål, såsom Notepad ++ och Sublime som kan användas för olika programmeringsspråk och olika ändamål. Tja, det finns också textredigerare som bara är byggda för specifika ändamål, varav en är Fästen.

Brackets är en textredigerare speciellt utvecklad för detta ändamål webbdesign och front-end utveckling. Projekt Fästen bar av Adobe på ett sätt öppen källa och utvecklas aktivt av samhället webbutvecklare.

7. Vim

Vim eller Vi förbättrades är den bästa textredigeraren kraftfull. Denna applikation låter dig göra allt med bara tangentbordet och beväpnat genväg. Med Vim kan du ändra text i ett dokument, flytta, radera rader, ändra automatiskt och mycket mer utan att behöva använda musen.

Vim är källkodsredigerare programmerare favorit i att skapa program. De flesta av dem som gillar att använda Linux gillar vanligtvis Vim. Du kan dock också gilla den här redigeraren eftersom Vim kan användas för uppgifter redigering vilket är vanligt, till exempel som en plats att skriva ganska långa artiklar.

8. Emacs

Emacs är en multifunktionell textredigerare som är allmänt känd av datorprogrammerare och andra datoranvändare. Originalversionen skrevs av Richard Stallman 1975 som ursprungligen var tillsammans Guy L. Steele, Jr. Dess namn är hämtat från akronymen MACroS Editor. Sedan dess har många versioner av Emacs dykt upp, men för närvarande är de mest använda GNU Emacs (även skrivna av Stallman) och XEmacs.

GNU Emacs den har en slogan "redaktör med en realtidsvy som är lätt att förlänga, anpassas och självdokumenteraDessutom är GNU Emacs skriven i C och presenterar Emacs Lisp som förlängningsspråk. Emacs har en hjälpfunktion som ger omfattande dokumentation av kommandon, variabler och funktioner som ingår i den. Bortsett från det har den också en handledning inbyggt som visas automatiskt när användaren skriver kommandon redigering utan att öppna några filer.

9. UltraEdit

UltraEdit är också en allra bästa textredigerare kraftfull och mycket populär. Fördelen med UltraEdit är att den kan köras på nästan alla operativsystem som Linux, Max Os och Windows.

Precis som andra textredigerare är UltraEdit-funktioner mycket omfattande. Några av fördelarna med UltraEdit, bland dem 64-bitars filhantering, unicode-stöd, diskbaserad textredigering, stor filhantering, multiline hitta och byt ut, stavningskontroll, och andra. Men om du vill använda alla de kraftfulla funktionerna i UltraEdit måste du köpa en licens.

10. ICEcoder

ICEcoder är en webbläsarbaserad textredigerare som låter dig utföra aktiviteter kodning direkt i webbläsaren heller uppkopplad eller off-line. Det betyder allt du behöver programmering finns i webbläsaren. ICEcoder stöder flera språk inklusive HTML, CSS, Javascript, PHP, Ruby och många fler.

Det är 10 bästa textredigerare för programmerare. Varje programvara har sina respektive överlägsna funktioner, som kan hjälpa dig i dina aktiviteter programmering.