hur man ändrar det senaste wifi första medialösenordet 2020

Hur du ändrar WiFi First Media-lösenordet ApkVenue har sammanfattat det helt åt dig i följande artikel. Att ändra WiFi-lösenord har också många fördelar, vet du!

Är du en av First Medias internetanvändare? I så fall kanske du letar efter ett sätt att ändra First Medias WiFi-lösenord.

Denna internet- och kabel-TV-leverantör är verkligen ganska populär i Indonesien. Dotterföretag Lippo Group detta ger en stabil och snabb internetanslutning.

Ändå finns det tillfällen när ditt internet känns riktigt långsamt även om det inte finns några tekniska problem eller väderproblem. En av orsakerna kan bero på att din WiFi blir stulen av någon annan, gäng.

En av de bästa lösningarna du kan göra är att ändra ditt WiFi-lösenord, gäng. Vet du inte hur? Koppla av, Jaka kommer att förklara hur hur man ändrar lösenordet för First Media (WiFi) lätt.

Fördelar, förklaringar, hur man byter första lösenord för media

I den här artikeln berättar ApkVenue inte bara hur du bara ändrar WiFi First Media-lösenordet. Istället berättar ApkVenue om orsakerna och fördelarna med att ändra ditt lösenord.

Fördelar med att ändra det första medialösenordet

Innan vi började diskutera huvudämnet i den här artikeln kanske många inte vet om hur viktigt det är att ändra ditt WiFi First Media-lösenord.

Faktum är att många rekommenderar att du alltid ändrar ditt WiFi-lösenord 1 gång i månaden. Wow, om du är glömsk, är du till och med dålig, gäng?

Även om det verkar trivialt kan du skydda dig mot flera problem genom att ändra ditt lösenord regelbundet, inklusive:

1. Att förhindra internet så långsamt

Som ApkVenue tidigare diskuterat, om du känner att ditt internet är långsamt och inte som vanligt även om det inte finns några tekniska problem eller väderproblem, kan det vara så att din WiFi har hackats, gäng.

Ju mer sofistikerad tekniken är, desto mer sofistikerad kommer hackaren att bli. Att bryta sig in i WiFi är inte svårt för erfarna hackare. När allt kommer omkring finns det redan många applikationer för att stjäla WiFi i omlopp.

2. Undvik datastöld

Vet du att hackare inte bara kan stjäla WiFi-anslutningar utan också dina personuppgifter, såsom ditt namn, ID-kortnummer, bankkonto, kreditkortsnummer och så vidare.

Även om detta sällan händer gör det inte ont att förbereda ett paraply innan det regnar, eller hur? Istället för att du ångrar det senare är det bättre att bara följa hur du ändrar WiFi First Media-lösenordet, gäng.

Hur man enkelt ändrar WiFi First Media Password

Du kan ändra First Media-lösenordet antingen med en PC eller mobiltelefon. ApkVenue rekommenderar dock att du använder en PC eller bärbar dator.

Allt du behöver är en internetanslutning och ett webbläsarprogram för att komma åt routerinställningar. I dessa inställningar får du flera alternativ relaterade till anslutning, inställningar, till WiFi-säkerhet.

Du måste vara otålig, eller hur? I så fall kan du enkelt ändra WiFi First Media-lösenordet:

Steg 1 - Anslut med WiFi First Media

  • Se till att du är ansluten till ditt WiFi First Media-nätverk, för datorer kan du också ansluta via LAN. Öppna sedan ett webbläsarprogram.

Steg 2 - Skriv 192.168.0.1 för att komma till routersidan

  • Ange adressen 192.168.0.1 i sökfältet på Google Chrome och tryck sedan på Retur för att öppna sidan Routerinställningar.

Steg 3 - Logga in på routerns inställningssida

  • Du kommer till sidan Routerinställningar. Därefter anger du ditt användarnamn och lösenord så att du kan gå in i instrumentpanelen.

  • First Media-routerns standardanvändarnamn och lösenord är "Admin" utan citat. Du behöver bara ange det om du inte har ändrat det tidigare.

Steg 4 - Ändra WiFi First Media Password

  • Klicka på menyn Trådlös till vänster på skärmen och välj sedan ett alternativ trådlös säkerhet i rullgardinsmenyn för att ändra lösenordet.
  • Om du använder ett hem-WiFi, se till att du aktiverar det WPA / WPA2 - Personlig genom att klicka på den. Därefter fyller du i fälten Trådlöst lösenord med den unika kod du vill ha.
  • Se till att det nya lösenordet du väljer är lätt att komma ihåg och använder en kombination av bokstäver och siffror. Detta för att andra inte ska hacka det lätt. Klicka sedan Spara.

Steg 5 - Klar

Ditt WiFi First Media-lösenord har nu ändrats beroende på vad du vill ha. Gamla användare som tidigare var automatiskt anslutna till din WiFi kan nu inte ansluta längre.

Om ett fel uppstår kan du återställa modemet. Du kan ge ett exempel på hur som i artikeln nedan. Även om olika leverantörer, dock hur man återställer First Media-modemet mer eller mindre liknande, verkligen.

VISA ARTIKLAR

Bonus 1: Prislista för det första First Media Package september 2020, komplett!

För de av er som är frestade att byta till en heminternetleverantör till First Media har ApkVenue en artikel om den mest kompletta listan över First Media-paketpriser, här, gäng!

Så att du inte är nyfiken, se bara helt i följande artikel:

VISA ARTIKLAR

Bonus 2: Förvirrad Hur avslutar jag prenumerationen på First Media? Det här är sättet!

Å andra sidan, om du är irriterad eftersom First Media alltid har störts, kommer ApkVenue att berätta hur du enkelt kan avsluta prenumerationen på First Media.

Läs mer i följande artiklar:

VISA ARTIKLAR

Det är Jakas artikel om hur man enkelt kan ändra First Medias lösenord. Genom att följa denna metod kommer ingen annan att ansluta till WiFi utan din tillåtelse.

Om du har förslag eller andra enklare sätt kan du skriva din åsikt i kommentarfältet. Vi ses igen i nästa intressanta artikel!

Läs också artiklar om WiFi eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.