detta är fördelarna och nackdelarna med root android som du måste veta!

Här är fördelarna och nackdelarna med att rota Android som du måste veta! Så du kan bestämma exakt om din Android-telefon behöver vara rotad eller inte.

För er som använder Android telefon, måste vara bekant med termen rot eller rota Android? Speciellt om du gillar att arbeta på en Android-mobiltelefon. Men varför känner så många att de måsterot Android-telefon, men det finns några som är rädda och tvekar att göra det? Nåväl, den här gången vill ApkVenue ge dig en bredare bild av root alias rooting Android. Här är fördelarna och nackdelarna med att rota Android som du måste veta!

 • 5 sätt att få 1 GB Android RAM-minne Håll dig lätt och snabba!
 • 6 VIKTIGT & MÅSTE GÖRA efter att du har köpt en ny Android-telefon!
 • 15 unika Android-applikationer du måste prova 2018

Operativ system Android utrustade med säkerhetsfunktioner som är ganska bra. Många viktiga data i systemet kan inte nås av användaren i syfte att minska risken krascha på grund av borttagning av viktiga data. Men om du vill komma åt dessa data för att ändra systemet så att det körs mer optimalt behöver du åtkomst rot. Det finns många fördelar som du får när durot Din Android-telefon. Det är dock inte utan risk heller. Så ApkVenue har utarbetat en lista Fördelar och nackdelar rot Android allt du behöver veta innan du bestämmer dig för att göra rot Android.

För- och nackdelar med Root Android som du måste veta

Fördelar med Root Android

1. Ta bort användbara standardapplikationer (Bloatware)

Android-telefoner har i allmänhet olika standardaliasapplikationer uppblåsthet som du sällan använder eller inte ens är användbara alls. Vad som är irriterande är att vissa av dessa standardapplikationer inte kan raderas på vanligt sätt, de kan inte ens raderas.inaktivera. För att radera det måste du ha åtkomst rot Android.

Om du vill veta mer tydligt om hur du kan bli av med olika standardapplikationer för Android, läs följande artikel: Hur man avinstallerar många standardapplikationer för Android från 'Bloatware' samtidigt.

2. Gör Android HP-batterier mer effektiva och hållbara

Med tillgång rot, kan du göra ett antal saker som kan göra prestandan för ditt Android-mobiltelefonbatteri mer effektivt och hållbart. Ett sätt är att kalibrera batteriet med en applikation Batterikalibrering. Så det fungerar är att radera filer "batterystats.bin"ingår i systemet.

Du kan se mer information om hur du kalibrerar ett Android-batteri i följande artikel: Hur man gör ett Android-batteri som nytt igen.

3. Android-prestanda lättare och snabbare

Prestandan för din Android-mobiltelefon kan göras lättare och snabbare på olika sätt. Ett av de enklaste sätten är att använda en applikation Gröna vilket kan göra ditt RAM-minne mycket rymligare och prestanda lättare.

Applikationsanvändning Gröna ApkVenue har diskuterat i följande artikel: Så här lägger du till Android RAM (ROOT / Without ROOT) med Greenify.

4. Internt minne så mycket lättat

För närvarande är de senaste Android-telefonerna vanligtvis utrustade med stort internt minne. Målet är att kunna lagra mycket systemdata, applikationer och personuppgifter. Men vad händer om din Android-telefon är gammal eller billig? Med tillgång rot, kan du bli av med olika standardapplikationer som gör att ditt interna minne är trångt och du kan flytta applikationsdata till minneskortet med programmet Link2SD. Så ditt interna minne blir mycket rymligare och din Android-prestanda blir lättare och snabbare.

Att använda applikationen Link2SD, läs följande artiklar: Hur man flyttar Android-applikationer till externt minne med Link2SD.

5. Anpassad ROM Gör Android coolare och unik

Om du är uttråkad av utseendet på din Android-mobiltelefon, som är precis så, eller vill vara annorlunda än en anpassad ROM, måste du rot Din Android. Genom att använda en anpassad ROM blir utseendet på din Android svalare, liksom många unika funktioner som inte är tillgängliga på vanliga Android.

Om du vill försöka installera det Anpassad ROM på din Android-telefon, se följande artiklar:

 • Samling av Asus Zenfone 5 Custom ROM
 • 4 bästa anpassade ROM-skivor för Asus Zenfone 2
 • 5 bästa anpassade ROM-skivor för Samsung Galaxy Grand Duos i9082
 • 10 bästa anpassade ROM-skivor för Xiaomi Redmi 2
 • 3 bästa Samsung Galaxy S6 anpassade ROM-skivor
 • 5 bästa anpassade ROM-skivor för Alcatel OneTouch Flash Plus

Men bakom alla fördelar rot Android ovan, det finns några nackdelar som du också måste vara uppmärksam på. Så du måste tänka noga innanrot Din Android-mobiltelefon, ja! Här är några av de förluster som orsakats rot Android

Nackdelar med Android Root

1. Förlorad garanti

De flesta Android-tillverkare tillåter inte användare att göra det rot Android. En av konsekvenserna av rot Android som görs är förlusten av den officiella garantin, även om garantiperioden inte har gått ut. Så om det händer fel system eller till och med komponentfel är tillverkaren inte ansvarig.

Men du kan överlista detta medta bort roten Din Android-telefon innan den tas till servicecenter kommer att fixas. Sätt fullständigt avrotad Android-mobiltelefon, förklarade Jaka i följande artikel: Enkla sätt att ta bort Android med ett klick.

2. Systemskador, fel, Bootloop, Softbrick och HardBrick

För dig som ofta arbetar på Android-telefoner måste du känna till villkoren ovan, eller hur? Poängen är, om det är ett misstag eller fel när du gör det rot Android, din Android-mobiltelefon kan uppleva bootloop, kan inte komma in i systemet eller till och med helt stänga av. Fel rot riskerar också att skada aliaskomponenten hårdvara Din Android-mobiltelefon, du vet! Ja, det här är en av de största riskerna som hotar en Android-mobiltelefonrot.

För att förhindra risken för misslyckande måste du vara uppmärksam på flera saker. Till exempel, se till att ditt Android-batteri är fulladdat och ladda ner material rot från en betrodd källa, se till att ingredienserna matchar typen av din Android-telefon och utför alla steg i processen korrekt. Till exempel, som beskrivs i följande artiklar:

 • Enkla sätt att rota alla typer av Android utan dator
 • Hur man rotar alla typer av Android med towelroot
 • Enkla sätt att rota alla typer av Android med KingoApp
 • Enkla sätt att rota Android Lollipop 5.1 utan dator

3. HP Android-säkerhet minskat och hotat av skadlig programvara

Genom att göra rota Android, tillgång till systemfiler blir mer öppen. Så att Android som har varitrot kommer att vara mer utsatta för attacker skadlig kod. Detta kan dock förhindras med korrekt användning och att inte ladda ner Android-appar slarvigt. Om du behöver en cool och användbar Android-applikation, ladda bara ner den på sidan Appar och spel JalanTikus. Allt är garanterat lagligt, gratis och säkert från skadlig kod.

Det är en variation För- och nackdelar med Root Android som du måste veta. Poängen är att du måste förstå hur du gör det rot det är bra och sant. Om du fortfarande är i tvivel, fråga bara din erfarna vän om hjälp. Om det finns någon annan information angående rot Android som du känner, skriv din åsikt i kolumnen kommentar under detta.