5 sätt att förlänga den aktiva xl-perioden, inte komplicerat!

XL: s aktiva period är nästan över men kvoten och krediterna håller fortfarande på att höjas? Koppla av, så här förlänger du XL: s aktiva period så att du kan fortsätta att njuta av alla återstående saldon.

Varje mobiltelefonoperatör inför säkert en aktiv period på det nummer som används av sina konsumenter under en viss tidsperiod.

Om den aktiva perioden för numret inte förlängs kommer det använda antalet verkligen att förverkas och konsumenterna kommer inte längre att kunna använda det.

Detta gäller även XL-operatörer som ger antal aktiva perioder inom en viss tidsperiod. Sedan, hur hur man förlänger XLs aktiva period?

Här sammanfattar ApkVenue några sätt att förlänga XL: s aktiva period så att du kan fortsätta använda ditt nummer tillsammans med pulserna och kvoterna i det. Kom igen, gäng!

Hur man praktiskt taget förlänger den aktiva perioden av XL

Du kanske ofta glömmer undantagsperioden för det nummer du använder. För det bör du kontrollera XL: s respitperiod först.

Därefter kan du omedelbart förlänga din XLs aktiva period så att du kan använda ditt nummer mer fritt och inte plötsligt falla in i respitperioden.

Så här förlänger eller ökar du XLs aktiva period som du kan göra enkelt och snabbt, gäng.

1. Fyll på kredit

Fyll på pulser är det mest grundläggande sättet du kan göra för att förlänga den aktiva perioden för XL eller andra operatörer.

Den aktiva period du får beror på hur mycket kredit du köper. Ju större det nominella du köper, desto längre blir den aktiva perioden.

Dessutom, om du fortsätter att fylla på regelbundet, den aktiva perioden kommer att fortsätta öka, gäng.

Nominell kreditAktiv period
5 000 IDR7 dagar
Rp10.00015 dagar
25 000 IDR35 dagar
50 000 IDR45 dagar
100 000 IDR90 dagar

2. Att köpa det aktiva periodpaketet

Du kan också göra hur du förlänger den aktiva perioden på ditt XL-kort med köp ett aktivt periodpaket. Denna metod är perfekt om du har mycket kredit men respitperioden är nästan här.

Du kan också justera den aktiva perioden efter dina behov, från en aktiv period på 3 dagar, 30 dagar, till och med upp till 1 år.

Priset justeras naturligtvis också till det aktiva periodpaket du väljer. Ju längre den aktiva perioden, desto dyrare är priset, gäng.

- Steg 1: Öppna menyn för telefonsamtal och skriv sedan 1238484#.

- Steg 2: Därefter visas flera paketalternativ för att förlänga den aktiva perioden. Välj efter behov eller enligt antalet pulser du har.

- Steg 3: Ange numret enligt ditt val och klicka sedan på Skicka för att förlänga den aktiva perioden för XL.

- Steg 4: Gjort. Efter att paketet har köpt framgångsrikt förlängs den aktiva perioden automatiskt enligt det valda paketet.

PrisAktiv period
2500 kr3 dagar
5 000 IDR7 dagar
15 000 IDR30 dagar
35 000 IDR90 dagar
Rp110,000360 dagar

3. Köp Internet-, SMS- eller telefonpaket

Vill du vara mer ekonomisk? Om så är fallet kan du använda den här metoden. Du kommer förläng den aktiva perioden upp till en månad genom att bara betala 10 tusen rp!

Sättet att förlänga den aktiva perioden av XL är faktiskt att aktivera XL internetpaketet som kostar 25 000 IDR och är aktivt i en månad, gäng.

Denna metod är verkligen mer ekonomisk än att köpa ett aktivt periodpaket eller att fylla på kredit som bara förlänger den aktiva perioden på några dagar.

- Steg 1: Skriv * 123 # på fjärrkontrollen. Välj alternativ 4 för XTRACombo. Välj igen alternativ 4 för XTRACombo igen.

- Steg 2: Du kommer att se information om internetpaketet. Skriv 1 för att köpa paketet.

Detta paket är också lämpligt för dig att köpa när din internetkvot tar slut. Om du inte är säker på din återstående kvot, försök först kontrollera din XL-internetkvot.

Förutom dessa paket kan du också välja andra typer av paket som XL röst- och SMS-paket enligt dina behov och önskningar, gäng.

4. Överför kredit

Precis som de flesta mobiloperatörer erbjuder XL också funktioner för överföra kredit till andra XL-kortanvändare.

Genom att överföra din XL-kredit förlänger du automatiskt din XLs aktiva period utan att fylla på.

Naturligtvis varierar den aktiva perioden på XL-kortet som du får eftersom det är anpassat till den nominella kredit som överförts.

Överföring av pulser till andra XL-användare kan också göras med en UMB-kod eller via SMS.

Överför kredit via UMB-kod

- Steg 1: Välj samtalsmenyn och skriv * 123 # och sedan "Ring / OK". Välj 7 för info.

- Steg 2: Välj 2 för m-Pulsa och välj sedan 2 för Aktiekredit.

-Steg 3: Välj 4 för att dela kredit. Ange destinationsnumret och den nominella kredit som ska skickas. Slutligen, tryck på Skicka.

Överför kredit via SMS

- Steg 1: Skicka ett SMS med formatet: dela (mellanslag) målnumret (mellanslag) nominellt. Skicka sedan till 168.

KreditöverföringAktiv period
Rp1 - Rp2,9991 dag
3000 IDR - 9999 IDR3 dagar
IDR 10.000 - IDR 14.9995 dagar
25 000 IDR - 49 999 IDR10 dagar
50000 IDR - 99999 IDR15 dagar
100 000 IDR - 300 000 IDR30 dagar
300 000 IDR - 1 000 000 IDR60 dagar

5. Transaktioner på myXL

För att göra det enklare och mer praktiskt kan du genomföra transaktioner myXL-appen. Denna applikation gör det enkelt för dig att köpa kredit, internetpaket och aktiva periodpaket.

Denna applikation är tillgänglig för Android- och iOS-smarttelefonanvändare. Intressant kan myXL öppnas utan kvot så att du fortfarande kan komma åt den när din kvot tar slut.

Förutom den här applikationen tillhandahåller XL också en speciell myXL-webbplats som du kan komma åt när du vill förlänga din XLs aktiva period online.

Det var 5 sätt att förlänga din XLs aktiva period som du kan göra praktiskt. Förutom att få en aktiv period får du också kredit och internet samtidigt.

Genom att öka den aktiva perioden av XL behöver du inte oroa dig för att din kvot eller kredit förverkas eftersom ditt nummer går in i respitperioden, gäng.

Läs också artiklar om XL Axiata eller andra intressanta artiklar från Tia Reisha.