ett kraftfullt sätt att avlasta lokal disk c på en Windows-bärbar dator

Det är verkligen irriterande att den lokala disken C på din bärbara dator är nästan full? Så att den bärbara datorn inte har problem, här är ett kraftfullt sätt att avlasta lokal disk C på en Windows-bärbar dator.

Lokal disk C på en hel dator eller bärbar dator är det en stor sak. För att säkerställa att Windows kan köras ordentligt måste du ha ledigt utrymme på hårddisken, särskilt den lokala disken C.

Anledningen är OS tar mycket plats att utföra olika uppgifter. Om din lokala disk C nästan är full och det finns ett rött varningsskylt betyder det dig måste genast rensa det.

  • Så här sätter du ett lösenord på en hårddiskpartition i Windows
  • 10 tips för att välja en extern hårddisk som inte lätt skadas
  • 6 sätt att förhindra skadad eller dålig sektor på en bärbar hårddisk

Hur man utökar datorns lokala disk C

Ta det lugnt här hur man utökar den lokala skivan C utan att behöva bry dig om att installera om. Så att din dator eller bärbara dator sakta inte ner.

1. Identifiera lokal disk C

Först ta reda på varför din lokala disk c kan vara full, vilka filer som är mest lagrings hungriga. Vägen att öppna 'Inställningar app'från Start-menyn och klicka sedan på'Systemet' > 'Lagringoch välj lokal skiva C.

Därifrån kan du se tydligt, vad tar din lagring slut? Det finns många avsnitt, t.ex. System & reserverat, Appar och spel, Dokument, Bilder, musik, Video eller Mail.

Vanligtvis är det största lagringsutrymmet System & reserverat och Appar och spel. Om du behöver ta en närmare titt, klicka bara på den. Klicka till exempel på appar och spel och sortera sedan efter storlek för att se om det finns några stora program tillgängliga du använder inte.

2. Ta bort oanvända program eller spel

Fortsätt stegen ovan och se en lista över applikationer och spel baserat på den största storleken. Nu är beslutet helt upp till dig, vilken du vill ta bort.

Ta det lugnt, applikationerna eller spelen som du tar bort kan installeras igen vid ett senare tillfälle om du behöver dem. Så, Välj vist vilken som behövs eller inte.

3. Ta bort filer manuellt

Ju längre du använder datorn lagras naturligtvis många filer på din lokala disk C. Hur många är viktiga, men många är det bara en "skräp" -fil.

Så nästa steg för att frigöra lagring är att manuellt radera filer i Utforskaren. Den här metoden kan ta lite tid för dig, men se till att du tar bort filer som inte är viktiga.

4. Radera filer automatiskt

I Windows OS finns en verktygsfunktion som heter Diskrensning, vilket är en funktion som du kan använda för att rengöra skräp / tillfälligt eller filer som inte behövs av systemet för att spara utrymme på hårddiskpartitionen.

Tricket är att välja den partition du vill ha, nämligen lokal disk C. Sedan klick rätt och klickEgenskaper. När fönstret Egenskaper öppnas klick Diskrensning.

5. Flytta filer till molnlagring

Om du har många viktiga datafiler på lokal disk C rekommenderar vi du flyttar till en annan partition eller flytta till molnlagring som OneDrive eller Google Drive.

Installera programmet molnlagring, ställ sedan in att automatiskt ladda upp filer i den mapp som du anger.

6. Skapa en större partition

Metoden ovan borde vara tillräcklig för att frigöra ditt lokala C-lagringsutrymme. Men om det visar sig att den lokala diskpartitionen C är för liten. Kan du göra det, måste du skapa partitioner den större.

Denna metod är ganska teknisk, men den kan läras. Dessutom kan du läsa följande artiklar; Hur man partitionerar en hårddisk utan att formatera i Windows 10 och hur man partitionerar en Windows-hårddisk.

Det är 6 sätt att öka det lokala diskutrymmet C så att din PC eller bärbara dator går smidigt utan problem. Hur har du ett mer kraftfullt sätt?

Läs också artiklar om dator eller artiklar från Lukman Azis Övrig.

Banner: Bookworks.com.