hur man fixar ett laptopbatteri som tar slut snabbt

Är din bärbara batteris prestanda svag? Så här fixar du ett laptopbatteri som tappar snabbt.

På grund av den mycket höga rörligheten i arbetet kräver vissa yrken att vi ska gå överallt med en bärbar dator. Om din bärbara dator är ny kan du naturligtvis förlita dig på din bärbara batteris livslängd och hålla länge. Men för dina bärbara användare som har funnits länge kommer du definitivt att känna den minskande prestandan hos laptopbatteriet. Är det rätt?

Orsakerna till ett skadat bärbart batteri är mycket olika, kanske är vi bärbara användare inte vet tillräckligt hur man tar hand om ett bra och korrekt bärbart batteri. Hur hanterar man då ett läckande laptopbatteri och hur fixar man ett laptopbatteri som tar slut snabbt? Kolla in följande fullständiga recension.

  • 10 sätt att hålla din bärbara dator inte skadad snabbt
  • Du behöver inte en bärbar dator, du kan vara en pålitlig programmerare med bara en smartphone
  • Detta är en webbläsare som kan spara ditt bärbara batteris upp till 50%

JITU sätt att övervinna ett snabbt tömt bärbart batteri

1. Orsaka att bärbar dator läcker snabbt

Datorbatteriet är skadat eller det bärbara datorbatteriet tar slut snabbt, förstås stör det verkligen din arbetsproduktivitet och priset på originalbatterier är så högt. Innan vi diskuterar hur vi ska hantera ett läckande bärbart batteri, går vi först igenom vad orsaken till att batteriet läcker snabbt som ett behandlingssteg.

  • Överdriven användning av bärbara datorer: Bärbara datorer skapas faktiskt för lätt arbete och används inte för dagarbete. Inte för aktiviteter som att spela tunga spel och applikationer med hög grafik, förutom en bärbar datorspel.
  • Använda en bärbar dator medan du är påladdare: Det är också en risk att ditt bärbara dators batteri går sönder snabbt, så överanvänd inte det. Laddare för lång bör också undvikas.
  • Låt den bärbara datorn dö i tomt batteriläge: Detta kan också göra att bärbara batterier snabbt skadas.
  • Felaktig placering av bärbar dator: Bärbara datorer avger värme och de flesta bärbara datorer kan inte förstå att sätta en bärbar dator på ett mjukt material som en kudde eller madrass kan orsaka att värmeflödet avbryts.

2. Hantera läckande bärbara batterier

Det är orsaken till att laptopbatteriet läcker snabbt, sedan diskuterar vi hur man fixar ett skadat eller snabbt förbrukat laptopbatteri, nämligen genom att hur man kalibrerar ett bärbart batteri. Ta det lugnt, den här metoden är väldigt enkel och kräver inga verktyg. Du behöver bara följa steg-för-steg-guide som ApkVenue diskuteras nedan.

Ladda batteriet till din bärbara dator helt

Det första sättet att hantera ett läckande laptopbatteri är laddare ditt bärbara batteri är upp till 100% fullt. Om det bara har varit fullt ett tag väntar vi ytterligare två timmar för att se till att ditt bärbara batteri verkligen är fullt.

Hantera kraft

Nästa sätt att fixa ett laptopbatteri som tar slut snabbt måste du ställa in strömalternativen på din Windows-bärbara dator. Vägen klick batterilarm och växla till läge balans, ställ sedan in Stäng av skärmen på batteriet Aldrig och Sätta datorn i viloläge Blir Aldrig. Åh ja, du träffade också arrangemanget kraft genom kontrollpanel.

Ställa in alternativet Viloläge och lågt batterinivå

Nästa sätt att fixa ett skadat laptopbatteri är Konfigurera viloläge genom Strömalternativ ->Ändra planinställningar ->Avancerade inställningar ->Batteri ->Ställ in den i viloläge. Ställ sedan upp det Låg batterinivå 5%.

Lämna det tills batteriets bärbara batteri tar slut

Låt den bärbara datorn vara på tills batteriet är förbrukat och den bärbara datorn stängs av av sig själv. Efter det kopplar du in den igen laddare och slå på den bärbara datorn. Ladda batteriet tills det är fullt igen 100%. Se till att du inte använder datorn alls under kalibreringen. Nu är batterikalibreringsprocessen klar och du kan returnera den igen Kraftplan till det ursprungliga urvalet.

Den här kalibreringsprocessen kräver att batteriet dräneras från fullt till utmattning och laddas igen till fullt, så det kan ta flera timmar att slutföra. Efter kalibreringen visar batteriets indikator för din bärbara dator kapacitet kraft mer exakt batteri.

3. Installera smartare batteri

Hur man fixar ett laptopbatteri som tar slut snabbt kan inte göra att ett batteri som är slitet eller skadat på grund av åldersfaktorn blir bra igen. Laptopbatteriet tappar snabbt mer på grund av programvaruproblem.

När du har gjort kalibreringen kan du installera den programvaraSmartare batteri. Detta är ett batteriövervakningsverktyg för bärbara datorer som är tänkt att ge dig all batteridata. Du kan också använda smartare batterier för att förlänga livslängden och spara batteri. Smartare batteri ger en mycket komplett bild av din bärbara batteris livslängd. För att dessa uppgifter ska vara korrekta måste det här verktyget köras hela tiden på din bärbara dator.

Så här hanterar du ett läckande laptopbatteri på grund av programvara. Effekten av denna kalibrering är olika för varje bärbar dator, men i genomsnitt kan det öka ditt batteris kapacitet med 30-40%. Vad tror du?